reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

reklama
Robaczku u mnie było dokładnie tak samo.:-):-)
A w późniejszym czasie zawsze miałam coś czerwonego w ubrankach. Spódniczkę pamiętam do dziś...... Ale była śliczna:-D

Oj Dziewczyny, u mnie od początku też zgaga. jeszcze nie wiedziałam o ciązy, a zgaga już męczyła. W poprzednej ciąży pojawiła się dużo później.

Ja walczyłam z mdłościami ciągłym podjadaniem, co odbiło się oczywiście na wadze (12 tc i ok 5 kg do przodu), teraz mdłości stopniowo ustają, ale zaczęły się straszliwe bóle głowy, bezsenność (jestem wykończona, a na razie muszę pracować) i jakieś okropne duszności - zwłaszcza nocami. Utrzymują się tez właściwie od początku ciąży bóle w podbrzuszu. Zaparcia miałam dość uporczywe, ale przerzuciłam się na pieczywo razowe i od jakiegoś tygodnia jest znacznie lepiej :)

chyba każda z nas ma bóle podbrzusza, niezbyt mocne nie znaczą chyba nic, poza rozciąganiem mięśni, wiązadeł, macicy.
Mnie póki co zimno wiecznie, w poprzedniej ciąży też tak miałam, po połowie za to zaczęły się duchoty i mimo nadchodzącej zimy, było mi wiecznie gorąco.

Dziś musiałam wyjść z kościoła, bo stałam i zaczęło mi się kręcić w głowie, oblał mnie zimny pot i bałam się, że zemdleję. :baffled:

Mnie właśnie najbardziej przerażają te duchoty :(
...a rzeczywiście zwykle jestem zmarzlakiem, a teraz jest mi niemal zawsze ciepło.

Co do zachcianek - to od początku ciąży mam ciągłą jazdę na jajka w dowolnej postaci i twaróg, a od czasu do czasu po prostu muszę zjeść rybę, bo od samego myślenia o niej mam ślinotok :)))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mnie się smaki zmieniają!!!:szok: Jak na początku oddałabym wszystko za kawałek dobrego ciasta czy loda to teraz odczuwam potrzeby jedzenia musztardy i innych ostrzejszych i bardziej doprawionych smakołyków.:happy: Godzinę temu zjadłam kawałek makowca - rany jak mi jest teraz nie dobrze!!:no:

ja dzieki bogu jeszcze nie wiem co to jest zgaga. ale wiem ze podobno mozna w ciazy brac rennie.

Ja do chyba 7 miesiąca poprzedniej ciąży też nie wiedziałam, dopiero później dowiedziałam się jaka byłam dzięki temu szczęśliwa ;-) Na szczęście jak już Filip się urodził i przestał mi w żołądek kopać to nigdy więcej tego uczucia nie zaznałam. Brałam wtedy Rennie, jadłam migdały, czasem pomagało mleko - różnie.

reklama
Do góry