reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

U mnie mandarynki ciągle są na tobie, ale już w nieco mniejszych ilościach jaki kilka dni temu ;-).
Wczoraj moja mama ugotowała duuuuży gar bigosu, z myślą, żeby go zamrozić i już byłby na święta. Ale nie wiem, czy doczeka świąt ;-). Wczoraj zjadłam ogromniastą porcję na kolację i kazałam sobie taką sama ilość zostawić na dzisiaj ;-).

A tak przy okazji, macie jakiś sprawdzony sposób na zaparcia :confused:. Trochę mnie ostatnio męczą :dry:.

reklama
Dziewczyny ja wam narobiłam smaczka na bigos, a sama ledwo spróbowałam i mi chętka przeszła:baffled:. Mężuś wciągnął pół garnka, resztę zamroziłam. Może jeszcze będę miała napad;-).

O cytrusach to ja wiem, że nie należy jeść przy karmieniu piersią, bo bardzo mocno uczulają, ale że w ciąży to pierwszy raz słyszę:confused:.

MamusiuM też mnie męczą zaparcia i też nie wiem co z tym zrobić:confused:. Ja wcinam codziennie w pracy jabłko i jogurt, ale bez większego efektu.

Wczoraj podjadłam ptasie mleczko. Mój mąż je uwielbia, a dla mnie do tej pory mogło nie istnieć, ale wczoraj jak wzięłam jedno, to chyba z dziesięć zjadłam.

Ostatnia edycja:
Dzięki Magduska. Spróbuję , tak jak napisałaś, jabłko i jogurt przed snem :-). Mam nadzieję, że co nieco pomoże.

Hmmm, ja codziennie rano piję herbatkę z miodem i cytrynką i nic :dry:. Chyba, żeby tak spróbować sam miód :confused:. Najpierw zobaczę czy jabłko i jogurt pomogą a jak nie to będzie trzeba szukać innych metod.

czesc mi moj gin powiedział ze można łykać xenne - bo to ziołowe i nie zaszkodzi a lepiej zapobiegac zaparciom. Na mnie osobiscie działają sałatki z sosem vinegret -czyli generalnie "porcja oliwy z oliwek" a najbardziej to chyba sama myśl ze mogłabym miec jakieś problemy z tego tytułu ... pozdrawiam

Nic tak jak Coca Cola nie pomaga mi w walce z mdłościami. Poza tym żadne inne płyny mi nie pasują, żadna herbata, sok, nic zupełnie. Jedyna rzecz na jaka mam ochotę to zwykłe zielone ogórki. Na kanapce z serem białym i kiełkami...pycha!

Mnie również nie za wiele pomaga. A najgorsze jest to że jak w sumie nie narzekałam na jakieś większe dolegliwości to teraz dzień w dzień rano po otworzeniu oczu biegnę do łazienki. Dosłownie!!!
Potem przez dzień jest już wszystko w porządku.

reklama
A mnie już przeszły mdłości!!! :))) I nie mam już zgagi! Zmęczenie też mija, już nie muszę spać 20 godzin na dobę hihi :)) Czuję się jak nowo narodzona. I nie wiem czy cokolwiek przytyłam, najwyżej pół kilo.
Życzę Wam babeczki, żeby u Was też się już szybko skończyło.

Ile mają w tej chwili wasze fasolki? Tzn jak duże są?
Przyznam że się trochę zaniepokoiłam, bo we wtorek byłam na USG i z pomiarów wynika 22 mm. Teraz czytam, że w 10 tygodniu maleństwo powinno mieć około 30-40 mm, więc to spora różnica. Tutaj: Tydzień ciąży - tydzień po tygodniu. Rozwój dziecka
No i zaczynam się martwić znowu :-( Pocieszcie mnie please...

Do góry