reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE DIETY - czyli jak marcowym mamuśkom idzie w odchudzaniu

katrinka jestem z mężem 7 dni na diecie:)Brat T od dzisiaj na dukanie rygorystycznym,ma mi przesłać mailem dwie książki z przepisami.Zobaczymy jak dalej z waga będzie, narazie chyba sie zastopuje przez magazynowanie wody w czasie @

Monia co dobrego gotowałas dukanowskiego?

Niestety nie moge pozwalac sobie na takie szaleństwa.Tylko proteiny bez warzyw w tym tygodniu.Do zrzucenia jeszcze strasznie duzo a wagi z młodości to chyba nigdy nie osiagne.Jeszcze z -20 by sie zdało

Frotka to Ty w koncu na dukanie jestes?
Bo juz sie zgubilam :-D

moja waga dzisiaj pokazala znowu -300 gram, wiec waze dzisiaj 68,9 :-D
ale najlepsze ze mierzylam sie jakos na poczatku stycznia i co? 2 cm mniej w pasie i 2 cm mniej w brzuchu :-)
spodnie dzisiaj zapielam na guziki normalne, a nie doszyte, ale jestem szczesliwa.
Spodnie wisza mi na udach.... ahhhh.... po miesiacu diety zrobie zdjecie. Jeszcze 9 dni i miesiac minie.

a co do potraw, bo ja malo gotuje, no ewentualnie cos tam kombinuje z piersia. Wiecej robie slodkosci dukanowskich, ze wzgledu na to iz slodkie to mi smakuje. A np nalesniki dukana, czy makaron, czy krokiety (przez nalesnika), czy omlety wedlug mnie sa obrzydliwe, bo sa takie jajeczne. A ja zawsze wolalam, zeby smak byl bardziej maczny niz jajeczny.

Znalazlam kolejna fajna strone o diecie dukana i ogladajac przepisy sama sie slinilam.

Dzisiaj bede robic dżem dukanowski.
Wczoraj robilam kopytka na slodko, pycha.

reklama
Niby dukan ale jadłam tez sałatę, paprykę, pieczarki, chleb pełnoziarnisty wiec nie ta faza.Faza uderzeniowa od dzisiaj i wszystko według przykazania.Podziel sie linkiem tej nowej strony co znalazłas.Mam dwie książki z przepisami dukana moge wysłac mailem kto chce.
Kurcze kusisz kopytkami i to na słodko :)Tam chyba idzie skrobia kukurydziana?I duzo twarogu to i tak nie zrobie, bo przed zakupami jestem.Mam tylko zamrażarnik pełen ,bo w tesco ćwiartki z kurczaka po3,99 i ryb mam trochę:)Znowu zrobiłam lekka galaretke z kurczaka i to jem.Z dwóch ćwiartek wyszło mi 9miseczek w środek po pół jajka i kilka plasterków marchewki.Mniam

Niby dukan ale jadłam tez sałatę, paprykę, pieczarki, chleb pełnoziarnisty wiec nie ta faza.Faza uderzeniowa od dzisiaj i wszystko według przykazania.Podziel sie linkiem tej nowej strony co znalazłas.Mam dwie książki z przepisami dukana moge wysłac mailem kto chce.
Kurcze kusisz kopytkami i to na słodko :)Tam chyba idzie skrobia kukurydziana?I duzo twarogu to i tak nie zrobie, bo przed zakupami jestem.Mam tylko zamrażarnik pełen ,bo w tesco ćwiartki z kurczaka po3,99 i ryb mam trochę:)Znowu zrobiłam lekka galaretke z kurczaka i to jem.Z dwóch ćwiartek wyszło mi 9miseczek w środek po pół jajka i kilka plasterków marchewki.Mniam
do kopytek ida otreby, jajko, slodzik i twarog.

Frocia marchewka dozwolona od II FAZY PW.

oto ta strona. Ide robic dżem :-)
http://drdukan.blox.pl/

ja nie rozumiem w koncu tego dukana to kiedys bedziecie mogly jesc platki z rodzynkami i bananem czy juz nigdy nie?? ja np uwielbiam wiec szkoda by bylo ale i tak widze ze do wielu potraw daje sie slodzik, nienawidze smaku slodzika wiec ta dieta faktycznie nie dla mnie, to juz na pewno... poza tym slodzik chyba nie jest zbyt zdrowy?

co nie zmienia faktu ze chudniecie super!! gratulacje

ja wlasnie zajadam wczoraj wspomnianego golabka,niebo w gebie, ale to pierwszy posilek od sniadania, w zaaferowaniu nie zjadlam nic pomiedzy ;-)

ja nie rozumiem w koncu tego dukana to kiedys bedziecie mogly jesc platki z rodzynkami i bananem czy juz nigdy nie?? ja np uwielbiam wiec szkoda by bylo ale i tak widze ze do wielu potraw daje sie slodzik, nienawidze smaku slodzika wiec ta dieta faktycznie nie dla mnie, to juz na pewno... poza tym slodzik chyba nie jest zbyt zdrowy?

co nie zmienia faktu ze chudniecie super!! gratulacje

ja wlasnie zajadam wczoraj wspomnianego golabka,niebo w gebie, ale to pierwszy posilek od sniadania, w zaaferowaniu nie zjadlam nic pomiedzy ;-)
FAZA IV to jedzenie NORMALNIE, z tym ze do konca zycia stosujesz proteinowy czwartek.
Oczywiscie jezeli wedlug kogos jedzenie NORMALNIE oznacza fast foody, tluste miecha, kaloryczne sosy, litry gazowanych slodkich napojow, paczki i inne tuczace rzeczy to zadna dieta na dluzsza mete nie ma sensu.

co do slodzika, to niby mowia ze jest szkodliwy, ze niby takie sa badania. Ale diabetycy musza go stosowac zamiast cukru. Zreszta mozna cale wypracowania pisac odnosnie szkodliwych produktow.

Ostatnia edycja:
no wlasnie to tez fakt,moj ojciec ma cukryce i tylko leci na slodziku;-)

dzieki za info z tym dukanem teraz juz mam jasnosc:tak:, niestety jesli chce sie miec fajna figure to fast foody odpadaja chyba na cale zycie;-)

Monia dzieki za link.
Jedną malusią marchewunię przemyciłam dla smaku:p Monia dzisiaj jeszcze raz studiowałam książkę i doczytałam ze taka marchewka w fazie uderzeniowej to jak szpilka przebijająca balon.Teraz do wieczora musze pilnowac kalorii.Robie uderzeniowa siedmiodniową wiec zrobie osmio za to.
A słodzik uzywam ten mniej szkodliwy, w płynie bez zawartości aspartamu.W auchanie jest za 6zł.
Karalajna owoce porcja dziennie ale po zakończeniu chudniecia i utrwaleniu dopiero.
Pierwsza zasada tej diety to przeczytać książkę !:):):)

Ostatnia edycja:
o tak, ksiazka jest wazna, jednak kurcze ma kilka niejasnosci wedlug mnie.
Np koncentrat pomidorowy jest jako przyprawa, a te mozna stosowac w kazdej fazie (po fazie 1, a w II na P i na PW) do woli, tak jak i cebula. Tak na moj rozum przeciez pomidor to warzywo tak jak i cebula, a tu patrz... mozna :-D

ja to sie nie moge doczekac sera zoltego i chleba... uffff.... a przed dieta moglam nie jesc...

co macie na obiad?
ja robie spaghetti bolonese bez makaronu...
sos to zageszczona kostka i troszke koncentratu, mala cebulka i zioooolaaa :-D

Pomidory mozna dla fazy naprzemiennej , nawet dzis w przepisach w książce znalazłam watróbke w pomidorach z puszki.Koncentrat i cebula w małych ilościach jako przyprawa, dodatek do potraw:)
Na obiad galaretka z kuraka:)A mąż duszone mięso z indyka z warzywami z patelni:)

reklama
Pomidory mozna dla fazy naprzemiennej , nawet dzis w przepisach w książce znalazłam watróbke w pomidorach z puszki.Koncentrat i cebula w małych ilościach jako przyprawa, dodatek do potraw:)
Na obiad galaretka z kuraka:)A mąż duszone mięso z indyka z warzywami z patelni:)
no dla fazy naprzemiennej owszem, ale ja myslalam, ze przeciez koncentrat jest z warzywa - pomidor i ze mozna tylko w II fazie PW , a jednak mozna w P jako przyprawe.

Do góry