reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe dolegliwości

LOL Niezapominajko - ja tez jestem okraglutka ;-) mnie to nazywaja paczkiem:-p na wage staje raz w tyg.. ite po tej najwyzszej granicy no ale co.. leze i pachne wiec nie mam jak spalac:zawstydzona/y:

a co do refluksu - biedna ty, ja nigdy nie mialam ale na bank mile to to nie jest:no:

KMB - zgadzam sie:-D:tak: zurawina jest swietna

Towicz - jeszcze bedzie tak ze przenosze was wszystkie!! :-D:-D no chyba ze bede miec te zaplanowana cesarke to wtedy nie ma zmiluj ale jak lozysko cudem pojdzie w gore to pewnie do polowy grudnia bede nosic Mloda:tak: a tak na powaznie to musze myslec optymistycznie bo inaczej zwariowac idzie:tak:

reklama
tiluchna - biedaczko :zawstydzona/y: a znowu to samo ? Nastresujesz się biedna . A jak z tym łożyskiem , sprawdzali ci ? Ja idę jutro lub we wtorek ale bez usg , więc nic się nie dowiem specjalnego. Czuję się dobrze , co mnie stresuje , bo za każdym razem jak idę " umierająca " to jest wszystko oki , a jak idę na luzaka to zawsze coś nie tak ! Leż grzecznie i czekaj na nas przynajmniej do listopada !

mamaktosia - usg mialam tydzien temu i caly czas cholera sie nie rusza:baffled:
ale ma czas do 32 tyg w niektorych przypadkach nawet do 36:-D

a u mnie to samo, moje skurcze moga zaczac sie z byle powodu..
nieuzupelnienie plynow, przepelnienie pecherza, gazy, wejscie szybkie po schodach, podniesienie sie z lozka za szybko, infekcja, choroba, no byle co:baffled:
jestem teraz jak jajko...

leze leze:tak:

Dokładnie tak jak piszesz , słyszałam że podnosi się dopiero po 30 tc anawet przed samym porodem , a umnie ginek z tym przodowaniem przesadził , bo było nisko itylko trochę brzegiem zachodziło na szyjkę , ale na ostatnim usg się zdziwił że poszło 2cm do góry . Boję się tej cesarki , ale jak będzie trzeba trudno , młody o tym czasie był dupką do góry a Aleks dalej dupką na dół albo co lepsza w poprzek ... Z drugiej strony ominie mnie poród... Trzymaj się dzielnie :)

tiluchna - to miałas przeżycia - całe szczescie że pojechałas do szpitala i opanowali sytuację. Dbaj o siebie kochana, bo to jest juz bardzo poważna sytuacja. Wytrzymasz, nie masz innej opcji :) Powodzenia!

AsiaKris - też polecam żurawine, dużo cytrynki i w aptece tez mozna kupic preparaty takie naturalne :)

U mnie jedynie skurcze - ale nie brzucha ani łydek tylko uda z tyłu w jednej nodze :) ale rozciaganie pomaga, choc troche sie z tym mecze.

Prośba o radę. Miałyście kiedyś już w ciąży jakieś infekcje pochwy ? Ja mam z tym problem. Tzn. ze względu na nadżerkę przed ciążą czasami mi się zdarzały. Teraz w ciąży też mam. Naczytałam się o tym infekcjach, że są niebezpieczne, itp. Jakieś 2 tyg. temu skończyłam brać Nystatyne -dopochwowo - 10 dni. Przeszło. Jednak czuję, że znowu coś jest nie tak. Zaczął się świąd, itp. Staram się dbać o higienę, seks z mężem bardzo bardzo bardzo sporadycznie niestety, wcale nie mam ochoty :( . Wyczytałam, że można smarować Clotrimazol-maść, podmywać się wywarem z brzozy. Kurcze nie wiem co robić, bo przecież ile można brać antybiotyk Nystatyne.

Hej! Ja miałam przed ciążą często, a etraz w ciąży, odpukać, tylko raz, a piję co drugi lub trzeci dzien kefir (tam są te dobre bakterie) a w pozostałe dni biorę lacibios feminę, a podmywam się żelem Pregna, który ma odczyn 3,5, czyli kwaśny i to mi pomaga i odstrasza wszelkie infekcje. Polecam!!!

Aaa, no i ważne, nie podmywać się zbyt często, żeby tych dobrych bakterii nie wymyć.

tiluchna mi też lekarz mówił, że do 36 jak się nie podniesie to będziemy myśleć, a póki co ja jestem dobrej myśli i twierdzę, że się podniesie :)

U mnie ostatnio był jeden feralny wieczór bo bolał mnie i kręgosłup i brzuch jednocześnie i z bólu aż robiło się słabo i niedobrze ale stwierdziłam ,że poczekamy do rana i jak nie przejdzie to zadzwonię do lekarza -na szczęście rano już było ok.
Poza tym czasem jest taki skurczo-ból w plecach aż czuje się w pupie :) śmieje się wtedy ze nie moge nawet zejść ze schodów ale też trwa to chwile..
No cóż...zmienia się wszystko i coraz cięższy jest brzuch i mały człowiek :) aaa z dolegliwości jeszcze gorzej się wstaje z łóżka- może za miękkie mam :)

reklama
Ja mam coś ala rwa kulszowa , ginek mi to nazwał , ale nie zapamiętałam , po dłuższym leżeniu ból na pograniczu plecOw i pośladka po prawej stronie , taki ból że ciężko chodzić , po 2 minutach przechodzi , ale mam się nastawić że będzie gorzej i samo przejdzie po porodzie.

Do góry