reklama
Paulettta
Fanka BB :)
Ananaska- a jak często? Mi też się napina kilka razy dziennie...w poprzedniej ciąży napinał mi się kilkanaście razy dziennie i brałam no-spę...nic mi się nie stało, choć ta no-spa chyba w ogóle nie działała, bo miałam non stop twardy brzuch.
ananaska zdaje się, że normalne, tak mój gin twierdzi. Jak bardzo Ci doskwiera, to możesz brać no-spę. Na mnie, tak jak na paulette nie działa
Mi też się bardzo często napina w tej ciąży. W pierwszej w ogóle nie wiedziałam co to jest napiananie, wcale nie twardniał, nie miałam żadnych skurczy, nic;-) Teraz zupełnie inaczej.
Mi też się bardzo często napina w tej ciąży. W pierwszej w ogóle nie wiedziałam co to jest napiananie, wcale nie twardniał, nie miałam żadnych skurczy, nic;-) Teraz zupełnie inaczej.
awunia1234
Mi też się napina kilka razy dziennie, chociaż nie zawsze...ale najczęściej nawet no-spy nie biorę, bo przechodzi samo i niech tak zostanie ;-) Ale też tego nie lubię, nic przyjemnego
Paulettta
No-spę każą brać jak napina się (tak, jak zaznaczyłam) kilkanaście razy dziennie, wtedy istnieje zagrożenie skracania szyjki lub nawet jej roziwrania. Nikt Wam nie każe faszerować się lekami.
Aia- podobno napinanie to nie skurcz...tak mi powiedział lekarz, ale ja tam nie wiem...teraz w ogóle się nie przejmuje tym twardnieniem, ale w pierwszej ciąży nie byo mi do śmiechu
Aia- podobno napinanie to nie skurcz...tak mi powiedział lekarz, ale ja tam nie wiem...teraz w ogóle się nie przejmuje tym twardnieniem, ale w pierwszej ciąży nie byo mi do śmiechu
mamaktosia
Mi też dziś twardniał jak szalony i zapodałam nospę i minęło , w poprzedniej ciąży brałam nospę 3x dziennie właśnie z powodu zbyt częstych napinań bo powodowało to u mnie skracanie szyjki , a w 7mc rozwarcie najpierw na 0,5 cm a potem na palec... Ja jak jest ich 5 -6 olewam ale jak więcej ok 10 na dzień to nospa i magnez.
Ginek powiedział że musi się napinać i to normalne , ale jeśli napina się za często to warto wziąść nospę .
Ginek powiedział że musi się napinać i to normalne , ale jeśli napina się za często to warto wziąść nospę .
reklama
mb89
mnie również brzuch spina się kilka razy dziennie, ale to podobno te skurcze Braxtona. Tak ma być, bo organizm przygotowuje się do porodu.
Podziel się: