reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe dolegliwości

heh ... dołączam do klubu zrzędzących ;-) u mnie najgorzej po całym dniu w pracy i siedzeniu przed kompem ... kręgosłup daje radę, ale strasznie boli spojenie i wewnętrzna strona ud :confused2:

Aneczka, zaprosiłabym Cię na kawę i przetestowała na Tobie swój wałek, ale moje dziecko zaraża ;-)

reklama
Rety poćwiczyłam jak uczuli w szkole rodzenia na wzmocnienie mięsni dna miednicy i zdycham:-)zakwasy gwarantowane i brzuch mam twardy jak kamień - coś mi to nie służy:crazy:Na bolace plecy mi pomaga ciepły, długi prysznic i nawet sama sobie plecy masuję, gdy męzusia nie ma pod ręką:-)

ja też się pożalę:)

Mam od paru dni problemy z oddychaniem. Mała jest już duża i uciska na płuca i wszystko dookoła. Normalnie czasem mam wrażenie, że się uduszę...a to najprawdopodobniej przejdzie dopiero jakieś 2 tyg przed porodem. Jak dzidzia się obniży:eek: Pomóc może podobno tylko spanie na pósiedząco:)

mb współczuję bardzo...
A ja jestem ciekawa czy macie tak jak tj. ost czasami czuję takie dziwne kłucie w brzuchu. Zdarzyło mi się to ze 3 razy i zastanawiam się czy jest to powód do zmartwienia. Dzisiaj jak wracałam do domu mnie złapało, to musiałam na ławce usiąść i chwilę odsapnąć.
Na pewno podpytam też lekarza jak w śr będę :)

Z kolei ja jak za długo siedzę to kręgosłup zaczyna boleć i lewa noga drętwieć.. więc dalsze jazdy samochodem już odpadają, natomiast jak w gościach jestem to po jakimś czasie muszę stać lub chodzić z czego się inni śmieją:-D. Oddycha mi też się ciężej zwłaszcza jak idę szybciej lub po schodach wchodzę..

mb89 u mnie tak samo, zdarza się, że naprawdę z trudem oddycham. Cóż takie uroki ostatniego trymestru, a to dopiero początek prawdziwych ciążowych "przyjemności":-D Poczekajcie aż zaczniemy puchnąć:-D

Mamuśka mnie ostatnio zakłuło w dole brzucha straszliwie jak wstawałam energicznie z klęczek do córci. Myślałam, że zejdę z bólu. Nie odpuszczało dłuuuugo. Wystraszyłam się strasznie, ale Mały się ruszał, brzuch nie stwardniał, więc czekałam. W końcu przeszło, ale naprawdę nie mogłam się ruszać przez ten czas.
Podpytaj gina przy okazji.

Ostatnia edycja:
Ag KrK no mi też kręgosłup dokucza trochę ;/
Aia no w środę będę to popytam, bo właśnie też miałam tak, że kuło, ale nic nie twardniał i Mały się ruszał

reklama
ja też się pożalę:)

Mam od paru dni problemy z oddychaniem. Mała jest już duża i uciska na płuca i wszystko dookoła. Normalnie czasem mam wrażenie, że się uduszę...a to najprawdopodobniej przejdzie dopiero jakieś 2 tyg przed porodem. Jak dzidzia się obniży:eek: Pomóc może podobno tylko spanie na pósiedząco:)
tez tak mam, juz od 2-3 tygoni, straszne uczucie :no: i faktycznie dopiero koło 36 tygdnia jak brzuch sie obnizy to bedzie troche lepiej.
A jesli chodzi o pozycje do spania to juz w ogole masakra, na plecach dluzej niz kilka minut juz nie wyleze bo zaraz mi duszno

Do góry