reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
adasza - nie tylko Tobie tak ciężko :-p Ja też się szybko męczę, a już schody - to zadyszka łapie :szok:
kasia - u mnie też zwiększone upławy :baffled: tak jak dziewczyny piszą, to raczej norma...
kivinko - dobrze, że jutro wizyta, więc podpytasz ginka co i jak z tymi wodami. :tak:A do tego czasu nie wariuj i nie czytaj, bo tylko niepotrzebnie się zestresujesz
g_agnes - ból minął? Byłaś na IP?

kasia nie łam się wydzieliną: też to mam teraz nawet coraz więcej: biała i czasem bardzo wodnista i często przesiąka nawet na spodnie, jak pamiętam to w pierwszej ciąży też tak miałam, więc spoko. - fizjologia :tak:

Kivinko ja też mam AFI ponad 21 i mój lekarz mówi, że wszystko zależy od pozostałych wyników i badania. Jeżeli wszystko pozostałe jest ok. to mam się tym nie przejmować bo to może być błąd pomiaru. A ja i tak nie śpię po nocach i czekam do poniedziałku na kolejne usg.

dzięki za odpowiedź Dziewczęta...

Mam jeszcze jedno pytanko. Od listopada biorę magnez...no i Ginek mówił, że w okolicy 35-36 tygodnia odłożymy go całkowicie, żeby nie zakłócać akcji skurczowej w razie czego...No ale w ostatnich dniach zaczęły mnie łapać skurcze łydek, stóp i ramion i dodatkowo(co jest najbardziej upierdliwe) mam non stop skaczącą lewą powiekę...Myślicie, że może to być od zbyt małej dawki magnezu? Biorę 2x2 laktomag(w 1 tabletce jest 70 mg magnezu). Kurde aż się boję pomyśleć, co się może wydarzyć jak za 2 tygodnie odstawię ten magnez całkiem...poza nim nie biorę żadnych innych specyfików...

kasiagaw- pewnie dziewczyny mają rację, że ta wydzielina to norma na tym etapie ciąży. u mnie niestety tak nie było, pojawiły się u mnie upławy ( nie miałam wcześniej) i wyczytałam, że od 7 miesiąca wydzielina może się pojawic większa więc się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że u mnie to była grzybica - ja nie miałam zielonego pojęcia bo nie miałam żadnych innych objawów, ani swędzenia, ani pieczenia. i teraz znowu się pojawiła wydzielina i znowu zmiany grzybiczne.

a co do magnezu- to pewnie organizm przyzwyczaił się do dużej dawki magnezu, ja jak zapomne wziąc jednego dnia to mi powieka lata:-)

mi też czasem powieka lata jak zapomnę o magnezie..powieka to nic ... czasem mi kciuk drży:eek: i nie panuję nad tym jak nad powieką:eek:

reklama
darucha no mi się ostatnio zapomniało właśnie trochę z tym magnezem, więc może faktycznie od tego...no zobaczymy...kurde nie strasz mnie tą grzybicą...tym bardziej, że ja mam do tego tendencje...cholercia no...na szczęście za tydzień wizyta, więc w razie czego Gin pomoże...

lene kciuk mówisz...hahaha nieźle...mi narazie powieka tylko, ale kto wie co mnie jutro czeka?:-D:-D

Do góry