reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
adasza - nie tylko Tobie tak ciężko :-p Ja też się szybko męczę, a już schody - to zadyszka łapie :szok:
kasia - u mnie też zwiększone upławy :baffled: tak jak dziewczyny piszą, to raczej norma...
kivinko - dobrze, że jutro wizyta, więc podpytasz ginka co i jak z tymi wodami. :tak:A do tego czasu nie wariuj i nie czytaj, bo tylko niepotrzebnie się zestresujesz
g_agnes - ból minął? Byłaś na IP?

kasia nie łam się wydzieliną: też to mam teraz nawet coraz więcej: biała i czasem bardzo wodnista i często przesiąka nawet na spodnie, jak pamiętam to w pierwszej ciąży też tak miałam, więc spoko. - fizjologia :tak:

Kivinko ja też mam AFI ponad 21 i mój lekarz mówi, że wszystko zależy od pozostałych wyników i badania. Jeżeli wszystko pozostałe jest ok. to mam się tym nie przejmować bo to może być błąd pomiaru. A ja i tak nie śpię po nocach i czekam do poniedziałku na kolejne usg.

dzięki za odpowiedź Dziewczęta...

Mam jeszcze jedno pytanko. Od listopada biorę magnez...no i Ginek mówił, że w okolicy 35-36 tygodnia odłożymy go całkowicie, żeby nie zakłócać akcji skurczowej w razie czego...No ale w ostatnich dniach zaczęły mnie łapać skurcze łydek, stóp i ramion i dodatkowo(co jest najbardziej upierdliwe) mam non stop skaczącą lewą powiekę...Myślicie, że może to być od zbyt małej dawki magnezu? Biorę 2x2 laktomag(w 1 tabletce jest 70 mg magnezu). Kurde aż się boję pomyśleć, co się może wydarzyć jak za 2 tygodnie odstawię ten magnez całkiem...poza nim nie biorę żadnych innych specyfików...

kasiagaw- pewnie dziewczyny mają rację, że ta wydzielina to norma na tym etapie ciąży. u mnie niestety tak nie było, pojawiły się u mnie upławy ( nie miałam wcześniej) i wyczytałam, że od 7 miesiąca wydzielina może się pojawic większa więc się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że u mnie to była grzybica - ja nie miałam zielonego pojęcia bo nie miałam żadnych innych objawów, ani swędzenia, ani pieczenia. i teraz znowu się pojawiła wydzielina i znowu zmiany grzybiczne.

a co do magnezu- to pewnie organizm przyzwyczaił się do dużej dawki magnezu, ja jak zapomne wziąc jednego dnia to mi powieka lata:-)

mi też czasem powieka lata jak zapomnę o magnezie..powieka to nic ... czasem mi kciuk drży:eek: i nie panuję nad tym jak nad powieką:eek:

reklama
darucha no mi się ostatnio zapomniało właśnie trochę z tym magnezem, więc może faktycznie od tego...no zobaczymy...kurde nie strasz mnie tą grzybicą...tym bardziej, że ja mam do tego tendencje...cholercia no...na szczęście za tydzień wizyta, więc w razie czego Gin pomoże...

lene kciuk mówisz...hahaha nieźle...mi narazie powieka tylko, ale kto wie co mnie jutro czeka?:-D:-D

Do góry