reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Ja też myśle, że pofarbuje.. Przecież nie chcę żeby moje własne dziecko się mnie bało po narodzinach :-) U mnie zgaga powraca cały czas ale myśle, że już nie będe nosić mleka w butelce.. Trądzik też wydaje się mniejszy. No ale zaczeło się nieuniknione.. Rozstępy. Narazie mam jedynie na pigersiach które razem z brodawkami i rozstepami wyglądają jak słońce :-) No i na co te kremy...

No ja zaczynam mieć jednak problemy.Samopoczucie na piątkę ale ciśnienie jednak idzie w górę.Wczoraj rano ok. bo 130/90 wieczorem już 145/90 a dzisiaj 155/95
Muszę odebrać wyniki moczu z przychodni ale rano było zamknięte.Potem do gina. jak będzie dziś przyjmował a jak go nie będzie to do nefrologa niech mi coś poradzi.
Wieczorkiem dam znać co mi się udało załatwić. Tyle dobre że przy tym wszystkim sikam i nie puchnę.

edytka oj, to uważaj bardzo na siebie, kochana! I daj znać, jak tylko z kimś się skonsultujesz! Trzymam kciuki!

A u mnie masakra z krwawieniem dziąseł... Nie tylko przy myciu zębów, ale przy gryzieniu np jabłek też... Dentysta polecił mi pastę i płyn Meridol, stosuję od kilku dni i na razie poprawy brak... Może to trzeba dłużej...
Poza tym włosy wypadają, paznokcie się rozdwajają... Ech... I brzuchol pobolewa od czasu do czasu. Innych dolegliwości na szczęście brak :)
A jeśli chodzi o farbowanie włosów, to kupiłam farbę w aptece. Bez tych wszystkich syfków w składzie. I działa! A do tego nie śmierdzi ;) Nazywa się Color&Soin.

madziaka ja potrzebuje cos na blond - kiedys jak zrobilam sama wyszedl mi marchewkowy - nie wspominajac o tym, ze mam naturalny blond wlosy dosc jasne przy koncach a na czubku glowy ciemny blond , dlatego farbuje. Ach i czuje, ze tylko fryzjer mi zostal . U Ciebie dziasla a ja mam problem z zaparciami :(:( - przez co czesto boli mnie brzuszek , no i oczywiscie wypadajace wlosy, czekam tylko na rozstepy - jestem ciekawa, bo to moja pierwsza ciaza ;)

edytka uwazaj na siebie, najlepiej lez nic nie rob i szukaj produktow zywnosciowych, ktore obnizaja cisnienie. Z tego co wiem picie ogromnej ilosci wody troszke pomaga. Bedzie dobrze :):*

reniuszek no tak, z blondem to lepiej do fryzjera. Dosyć długo rozjaśniałam włoski, więc wiem, jak to jest z tymi marchewkami :) U mnie zaparcia pojawiają się co jakiś czas, ale przeganiam je dużą ilością owoców. Na razie pomaga... w ekstremalnych przypadkach dobrze robi czopek glicerynowy (bezpieczny w ciąży). A z rozstępami sama jestem ciekawa, jak u mnie będzie. Na razie się smaruję, choć nieregularnie, a u mnie w rodzinie kobiety rozstępów nie miały. Ani ze strony mamy, ani ojca. Więc może mnie też łagodnie potraktuje?

reniuszek tzn w przypadku zatrucia ciążowego nie należy pić dużej ilości wody :( niestety ale wtedy odwrotnie, więcej wody zostaje w organizmie :(

vilmaq masz racje - moj blad :)oby okazalo sie to niczym powaznym !
madziaka jesli w rodzinie brak - to male prwawdopodobienstwo :) - zalezy tez od kondycji Twojej skory :) u mnie niestety rozstepy sa dosc widocznym objawem np u mojej mamy . a ja w dodatku startujac z ciaza mialam w pasie 55 a w biodrach niespelna 80 , wiec jestem ciekawa co sie stanie z moja skora po tak ogromnym rozciagnieciu :)

reklama
Dziewczyny a jak jest z waszym ciśnieniem w ciąży?
Mierzycie? Cierpie na bardzo długie i częste migreny ale szczerze mówiąc lekarz mi nic nie mówił o domowych pomiarach...

Ostatnia edycja:
Do góry