reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Ja też myśle, że pofarbuje.. Przecież nie chcę żeby moje własne dziecko się mnie bało po narodzinach :-) U mnie zgaga powraca cały czas ale myśle, że już nie będe nosić mleka w butelce.. Trądzik też wydaje się mniejszy. No ale zaczeło się nieuniknione.. Rozstępy. Narazie mam jedynie na pigersiach które razem z brodawkami i rozstepami wyglądają jak słońce :-) No i na co te kremy...

No ja zaczynam mieć jednak problemy.Samopoczucie na piątkę ale ciśnienie jednak idzie w górę.Wczoraj rano ok. bo 130/90 wieczorem już 145/90 a dzisiaj 155/95
Muszę odebrać wyniki moczu z przychodni ale rano było zamknięte.Potem do gina. jak będzie dziś przyjmował a jak go nie będzie to do nefrologa niech mi coś poradzi.
Wieczorkiem dam znać co mi się udało załatwić. Tyle dobre że przy tym wszystkim sikam i nie puchnę.

edytka oj, to uważaj bardzo na siebie, kochana! I daj znać, jak tylko z kimś się skonsultujesz! Trzymam kciuki!

A u mnie masakra z krwawieniem dziąseł... Nie tylko przy myciu zębów, ale przy gryzieniu np jabłek też... Dentysta polecił mi pastę i płyn Meridol, stosuję od kilku dni i na razie poprawy brak... Może to trzeba dłużej...
Poza tym włosy wypadają, paznokcie się rozdwajają... Ech... I brzuchol pobolewa od czasu do czasu. Innych dolegliwości na szczęście brak :)
A jeśli chodzi o farbowanie włosów, to kupiłam farbę w aptece. Bez tych wszystkich syfków w składzie. I działa! A do tego nie śmierdzi ;) Nazywa się Color&Soin.

madziaka ja potrzebuje cos na blond - kiedys jak zrobilam sama wyszedl mi marchewkowy - nie wspominajac o tym, ze mam naturalny blond wlosy dosc jasne przy koncach a na czubku glowy ciemny blond , dlatego farbuje. Ach i czuje, ze tylko fryzjer mi zostal . U Ciebie dziasla a ja mam problem z zaparciami :(:( - przez co czesto boli mnie brzuszek , no i oczywiscie wypadajace wlosy, czekam tylko na rozstepy - jestem ciekawa, bo to moja pierwsza ciaza ;)

edytka uwazaj na siebie, najlepiej lez nic nie rob i szukaj produktow zywnosciowych, ktore obnizaja cisnienie. Z tego co wiem picie ogromnej ilosci wody troszke pomaga. Bedzie dobrze :):*

reniuszek no tak, z blondem to lepiej do fryzjera. Dosyć długo rozjaśniałam włoski, więc wiem, jak to jest z tymi marchewkami :) U mnie zaparcia pojawiają się co jakiś czas, ale przeganiam je dużą ilością owoców. Na razie pomaga... w ekstremalnych przypadkach dobrze robi czopek glicerynowy (bezpieczny w ciąży). A z rozstępami sama jestem ciekawa, jak u mnie będzie. Na razie się smaruję, choć nieregularnie, a u mnie w rodzinie kobiety rozstępów nie miały. Ani ze strony mamy, ani ojca. Więc może mnie też łagodnie potraktuje?

reniuszek tzn w przypadku zatrucia ciążowego nie należy pić dużej ilości wody :( niestety ale wtedy odwrotnie, więcej wody zostaje w organizmie :(

vilmaq masz racje - moj blad :)oby okazalo sie to niczym powaznym !
madziaka jesli w rodzinie brak - to male prwawdopodobienstwo :) - zalezy tez od kondycji Twojej skory :) u mnie niestety rozstepy sa dosc widocznym objawem np u mojej mamy . a ja w dodatku startujac z ciaza mialam w pasie 55 a w biodrach niespelna 80 , wiec jestem ciekawa co sie stanie z moja skora po tak ogromnym rozciagnieciu :)

reklama
Dziewczyny a jak jest z waszym ciśnieniem w ciąży?
Mierzycie? Cierpie na bardzo długie i częste migreny ale szczerze mówiąc lekarz mi nic nie mówił o domowych pomiarach...

Ostatnia edycja:
Do góry