reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Co do przyrostu wago to w madrej ksiązce wyczytałam że waga powinna wzrastać dopiero od 16 tyg, co 0,5 kg na tydzień, co ma dać ok 12kg. Jak ttos ma niedowage to może przytyć 3kg więcej, jak nadwagę to ok 3 kg mniej... Ale ja wiem że to sie tak łatwo mówi... Ale mimo wszystko dobrze sobie zdać sprawę ile jest tych potrzebnych kilogramów, a ile tych "z naszej winy" :sorry:

reklama
g_agnes ja uzywam na zmiane na noc oliwki babydream-mama, a na dzien smaruje kremem AA dla kobiet w ciazy :) Z tego co wiem, to z takich lepszych Mustella jest swietna. Poza tym zwykla oliwka bambino dla dzieci jest rewelacyjna. Moja siostra stosowala bambino cala ciaze i nie miala ani jednego roztepu ( a ma tendencje ).

reniuszek, g_agnes ja też używam babydream-mama tylko, że emulsji. Dostałam w spadku od kuzynki. Już mi się kończy, ale była mega wydajna. Teraz planuje kupić mustelle, bo słyszałam dobre opinie.

ja też mam tendencje do rozstępów. i bardzo chciałabym im jakoś zapobiec. Może faktycznie kupie teraz mustele bo czytałam o niej dobre opinie. Oliwki uzywam ale J&J. Ale może się przerzucę na tą bambino jak mówisz reniuszek że jest dobra
Fissan ma o tyle jedną wadę że jest bardzo tłusty i bardzo długo się wchłania

Ja używam oliwki w żelu Johnson's, ale nie jestem zbyt systematyczna :-p
A co do wagi, to wg tego kalkulatora u mnie 1kg za mało. Ale pewnie zdążę nadrobić :-D

reklama
Według kalkulatora ważę mniej niż powinnam w 18 tyg :p ale jak nadal będę tak podjadać to to się szybko zmieni :p
Ja mam bardzo dużą tendencje do rozstępów na razie stosuję emulsję babydream ale chciałabym sobie kupić mustele bo jednak wole zapobiegać, słyszałam żeby zapobiegać rozstępom należy wlewać trochę oliwki do kąpieli skóra się wtedy na tłuszcza robi tak któraś z Was?

Do góry