reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

reklama
Grochson- ja nie...jakoś się boję. Lekarz mi gadał, żebym też nie uprawiała biegów na razie. Żeby czekać tak 4-5 miechów po porodzie. Także z brzuszkami też czekam do tego czasu....Na razie tylko rower i długaaaaśne spacery

Ja na początku chodziłam na siłownie polową a na nią biegłam jakieś 15 minut, teraz już od tygodnia ćwicze brzuszki ale tylko dodatkowo do ogólnych ćwiczen narazie 10 razy potem będe zwiększać i czuje sie bardzipo dobrze. Wszystko zalezy od tego czy ćwiczylyscie w ciazy i przed ciazą bo jezeli nie lepiej poczekac zeby nie bylo problemow tak powiedzial mi ginekolog :)

wzięłam się solidnie za siebie i zaczyna waga lecieć, do tego codziennie hula hop(-3cm w tali po dwóch tyg), i oby się nie poddać, ale do wagi sprzed ciąży jeszcze 5kg i jakieś 10 do wagi odpowiadającej mi;-) droga długa ale mam nadzieję że dojdę do celu, niestety spasłam się niesamowicie więc czeka mnie harówa teraz
ale nareszcie moje bmi wskazuje na nadwagę a nie na otyłość, wiem że nie ma się czym chwalić ale dla mnie to osobisty sukces

a odnośnie brzuszków, jestem 3 miesiące po cc i nie daję rady jeszcze, próbowałam kiedyś ale boli więc odpuściłam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny widze ze super wam idzie u mnie nadal 5 kg i ani drgnie:angry:ale pewnie dlatego ze wpiprzam jak dzika slodycze i tak cud ,ze nie przybywa tylko stoi do satysfakcjonujacej wagi jeszcze jakies 8-10 wiec od poniedzialku zero slodyczy i dwa razy wiecej spacerkow!

Ja po cc dostałam od mojej gin pozwolenie na brzuszki - delikatnie, póki nie boli. Ostatnio znów byłam i powiedziała, że mogę biegać, a od września mogę wrócić do treningów. Podobno może lekko ciągnąć i mam się tym nie przejmować, bo tak już będzie. Może pozwoliła na ćwiczenia, dlatego że zawsze coś ćwiczyłam, a w ciąży prawie do końca na basen chodziłam.
W każdym razie od 3 dni 6 Weidera zaczęłam, ciekawe czy wytrwam ;-) A kilogramów od miesiąca to mam ciągle 5 do zrzucenia...

reklama
Do góry