reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Ewula ja tez mam 5kg do wagi przed ciążą. Moim marzeniem jest -10 kg. do wagi z liceum:cool2: to dopiero jak skończę karmić , czyli za jakieś 3-4 miesiące .
Na razie ćwiczę hula hoop i callanetics

reklama
ewula u mnie też w pewnym momencie stanęło na +5kg, więc przestałam jeść po godzinie 19 (do 19 jem wszystko a w szczególności dużo słodyczy/ciast bo je kocham) i waga ruszyła w dół. Na dzień dzisiejszy jest -1,5kg do wagi z przed ciąży. Ale ja mam jeszcze spory zapas z poprzedniej ciąży (tak to jest jak się po pół roku znowu zachodzi w ciążę :tak:) więc muszę zrzucić jeszcze ok. 8kg.
W większość ciuchów nie wchodze bo biust większy o 3 rozmiary, a w spodnie się nie zapinam bo flak na brzuchu wielki (co te cesarki z nim zrobiły :-()

Też mamy plany szybko w drugą ciążę, ale troszkę później niż po pół roku od pierwszej ;-)
Spróbuję z tym nie jedzeniem po 19, ale nie wiem co z tego wyjdzie, wieczorami zawsze mnie głód dopada... Już przynajmniej nie podjadam w nocy, tak jak zaraz po urodzeniu jak jakaś opętana ;-)

Ja to bym chciała wagę z liceum także- 54 kg hehe. Na razie ~0,5 kg mniej niz przed ciążą, jakbym więcej ćwiczyła to byłoby lepiej, no ale cóż:eek:

Pewnie też bym się zdecydowała na drugie, żeby było 2 lata różnicy, ale mam umowę na czas określony, więc muszę czekać do 2014 aż dostanę nową, już na nieokreślony. Chyba, że zmienię pracę:p

hej dziewczyny jak tam wasza waga?
ja jestem w głębokim szoku bo odkryłam że waże już 2kg mniej niż przed ciążą:shocked2: ale jak to się stało to nie mam pojęcia :szok: aczkolwiek baaardzo się cieszę bo po poprzednich ciążach do wagi wracałam przez ponad rok a tu proszę tylko 6 miesięcy :-)

U mnie waga stoi w miejscu i ani drgnie mimo karmienia piersią:-(pocieszam się,że jak wrócę do pracy to z tęsknoty uschnę i trochę mi zejdzie kg:-(

witam sie i ja ... Mnie to moja waga już denerwuje, bo nadal jakieś 5 kg mi zbywa :( Tylko ze ja piersia nie karmilam to trudno mi sie zrzuca. Przyznaje nie cwicze, ale prawie wogule tez nie siedze - wiecznie w ruchu jak to przy dwujce dzieci ... czy to wystarczy czy musze sie wziąźc za jakies brzuszki czy cos - jak myslicie? Kurcze nie bardzo mam czas (i ochote) na wieksze cwiczenia ;)

reklama
Do góry