reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

Phelania - wyglądasz cudownie!!Śliczna mamusia z Ciebie..a że 8 z przodu??ja właśnie weszłam na 9 z przodu - i trudno..potem bedziemy wszystkie razem zrzucać - nie ma jak zbiorowa mobilizacja:-)

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się wagą :)
Ja mam już też koło 8kg (1 września na wizycie przekroczyłam 6kg, a to było już prawie 2tyg. temu) a prawda jest taka, że... schudłam. Wszędzie, w nogach, na buzi, wszędzie oprócz brzucha i piersi. To po prostu ciąża tyle waży, a nie my grubniemy. :)

Maxwell, po Tobie też kompletnie nie widac tej 9 z przodu!!!!! Ciąża to jednak magiczny okres :)

Freyia, dziewczyny nie piszą ile im przybyło, tylko od jakiej cyfry zaczyna się ich dwucyfrowa waga ;)

Mła, ile masz wzrostu? Pewnie już gdzieś tam pisałaś, ale..;-)
Pewnie u wyższych dziewczyn te dodatkowe kg rozkładają się inaczej..
Tak tak Freiya, ja już 90 kg mam na wadze:zawstydzona/y: - a wagowo plus 13kg (znaczy tak było w sobotę)..

Maxwell, mam 175 cm wzrostu i teraz ważę 66 kg, co oznacza +8 kg od początku ciąży. Jednak jeszcze półtora roku temu ważyłam 92 kg, więc znam temat z drugiej strony. I, dziewczyny, nie byłam wtedy w ciąży! Dlatego wiem, że wszystko można zmienić w odpowiednim czasie, a dla naszych dzieciaczków warto się poświęcić i znieść wszystko, choćby ten przyrost masy :)

A to mój brzucholek, którym mieszka Amelka, w tamtym tyg. nad morzem 26tydz. i 6kg do przodu.:-)

iwoxgh.jpg

reklama
Do góry