reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

A oto moj brzuszek w 17 tyg :-)

17 tydzien 2.jpg17 tydzien.jpg

reklama
Phelania, masz śliczny ten brzusio..tak ładnie zarysowana już piłeczka..:-)
Asko_ - Twój też niczego sobie;-), a lustro - skąd ja to znam..u mnie to samo, biegam ze szmatą, a mała i tak zdąży zawsze uciorać te szyby..
Sergi - super piłeczka:-), no i fajny pomysł z tym porównaniem brzuszka w poszczególnych tygodniach..od razu widać, jak ładnie rośnie:tak:
Majeczka - masz w sumie rację..na początku wybił mi się brzusio do przodu, a teraz zauważyłam, że znów, jak przy Marysi, zaczyna mi się odkładać w boczkach i pupie..

Ja właśnie zaczęłam 18 tc i z tej oazji cyknęłam sobie fotkę :-)
Nareszcie cos widać, bo do tej pory to raczej płaściutko było ;-)

Dal porównania wklejam 3 zdjecia, z:

13t3dc
13t3dmale.JPG

15t6dc
15t6dmale.JPG

17t1dc
17t1dcmale.JPG

Na wadze 55kg (1kg do przodu)

Ostatnia edycja:
a to ja i mój brzucholek (zastawienie kilku zdjęć z różnych tygodni dla porównania)
Zaczynam 18 tydzień :)

Załączniki

• zestawienie brzuch.jpg
    zestawienie brzuch.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 108
dziewczyny, super, macie te brzuszki :-)

u mnie jakoś nie chce rosnąć, pewnie wystrzeli z dnia na dzień. ale zauwazyłam, że kręgosłup mi się wygina delikatnie, więc może się szykuje na powiększenie brzuszka.

zaczynam 5 miesiąc, na wadze 58 kg, czyli 6 kg do przodu od wagi startowej.
i brzuszek na dzień dzisiejszy. kurcze, ciągle jest taki sam...

IMG7503_hwsepap.JPG

Każdy brzuszek śliczny, ważne, że dzidziuś ma wygodnie :) ja dziś po wizycie jestem pozytywnie nastawiona :) od 12 tyg przybyło mi 2 kg, także jest ok :)

dziewczyny, super, macie te brzuszki :-)

u mnie jakoś nie chce rosnąć, pewnie wystrzeli z dnia na dzień. ale zauwazyłam, że kręgosłup mi się wygina delikatnie, więc może się szykuje na powiększenie brzuszka.

zaczynam 5 miesiąc, na wadze 58 kg, czyli 6 kg do przodu od wagi startowej.
i brzuszek na dzień dzisiejszy. kurcze, ciągle jest taki sam...

IMG7503_hwsepap.JPG

nie martw się, na pewno wkrótce się wybije większa piłeczka, a póki co widać, że od dołu już się ładnie okrąglej zarysowuje :) gdzieś pisałaś, że masz silne mięśnie brzucha, więc też dlatego Ci wolniej wychodzi brzuszek :-)
mi od jakiegoś czasu zaczął się wywalać taki bebzonek ;) wczoraj kuzynka posumowała że wyglądam jakbym miała spore wzdęcie :D

Hej!
U mnie piłeczka wyskoczyła praktycznie z dnia na dzień - do mniej więcej ubiegłego tygodnia miałam podobnie jak Ty, koto-behemoto, ale dosłownie w ciągu weekendu maluszek wyskoczył tak, że już się ciąży nie wyprę, nawet mi w autobusie miejsca ustępują:) W spodnie nie wchodzę już żadne, dobrze, że są legginsy! Nie martw się zatem, po prostu widocznie jeszcze inne organy, jelita itp. mają jeszcze gdzie się "odsunąć", i dopiero jak braknie im miejsca, zacznie Cię porządnie wypychać, choć zgadzam się z mari,że na dole już coś tam nieśmiało się u Ciebie wychyla - ja pocieszałam się tym, że choć nie bardzo wystawał, nie mogłam tego płaskiego wciągnąć, żeby było wklęsłe:D
Dodam, że u mnie waga wciąż stoi w miejscu - przed ciążą trochę mi się przytyło, nie wiem ile dokładnie ważyłam, podejrzewam, że koło 56, potem w pierwszym trymestrze brak apetytu i waga 54, która wciąż nie chce się ruszyć w przód. Gin na szczęście uspokaja mnie, że nie ma powodu do zmartwienia, i tak jak z dnia na dzień wyskoczył brzuch, tak i pewnie zacznę przybierać, a z dzidziuchem przecież wszystko ok, może to kwestia zdrowszego odżywiania - ban na Mc Donalds i inne śmieciowe jedzenie, za to dużo warzywek:)

reklama
mi też brzuszek wyskoczył z dnia na dzień i to dopiero parę dni temu, a tak się martwiłam, ze coś jest nie tak skoro nie rosnie... dziewczyny, nie ma się czym przejmować, wiadomo, ze każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciąże.

Do góry