reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

PINKA -:-)no ja zawsze chucherko bylam i nic oprocz zeber i stanika na B na mnie nie bylo:) na tej fotce z 17 tyg to nawet stanika juz nie chcialam ubierac bo mi sie nie oplacalo - tak schudlam... a powiem wam lepszy numer... ja ani razu nie wymiotowalam:tak: meczylam sie z mdlosciami od rana do wieczora czasami to do 2giej po poludniu nie moglam nawet glowa na lozku ruszyc bo mi bylo tak niedobrze... :zawstydzona/y::-(a co jadlam?? jedna kanapke z maslem radek we mnie wmuszal ok 7 wieczorem...na sile!!... i tak od 6go tyg do ok 15-tego... i ani rusz z czyms innym... no zachcianki czasami ale tez w tym okresie to bardzo rzadko...

MALINKA ty taka chudzina bylas!!!!!!!!!!!!!!! ale ten brzuszek to talkkkkkkkkkkkkii slodki masz...jejciu:)
Pinka - nie widac zebys spuchla no moze deczko...ale na serio malutko:) ladnie ci w tej ciazy i ten brzusio taki okraglutki:)

reklama
no jedynie troszke na buzi widac ale to moze ja bym nie powiedziala ze puchniecie tylko moze troszke przez ciaze sie na buzi zaokraglilas ale nie wyglada to na puchniecie straszne wiec nie jest zle!;-)a na nogacg to ja nic nie widze - poza tym ze zgrabne:-)

Śliczne macie te brzuszki :-)

Buziaczek - nie wiem gdzie ty masz te cm o których piszesz, bo brzusio mały, zgrabniutki bardzo :-)

Ja też sobie tłumaczę, że te kg to zatrzymana woda, i jak mówię ile przytyłam to nikt mi nie wierzy, bo ja wciąż chuda jestem, a nie widać kg bo jestem wysoka 175 a przed ciążą miałam 58-59kg.
wczoraj miałam robioną sesje przez mężusia, jutro pochwalę się efektami, zdjęcia nie są rewelacyjne, ale to też pamiątka hehe

ten brzuszek w 17tym tyg to moze i maly - gorzej z tym drugim bo moj maluszek chyba klocek bedzie bo tatus ma 192cm:)
no pochwal sie pochwal brzuszki sie zawsze fajnie oglada:)

Nie wiesz ile waży Twój klocuszek?
Często rozmiar brzusia nie świadczy o rozmiarach dzidzi, wyobraź sobie, że moja przyjaciółka jak rodziła, leżała na sali z dwoma kobitkami, jedna miała wielki brzuch, naprawdę duży, urodziła synka z wagą 3200 a druga miała malutki brzuszek, każdy się dziwił, że już będzie rodzić i urodziła dziecko z wagą 3700!! także różnie z tym jest hihi

a moja sąsiadka urodziła 2 tygodnie temu córeczke, która mierzyła 60cm napewno po tatusiu, bo wysoki facet jest, chyba z 2 metry :-D

no wiesz nie wiem czy wierzyc takim szacunkowym mierzeniom dzidziusia jak tu nam mierza jesli wierzyc to moj teraz bedzie mial ok 3200 wiec nie jest zle ale dokladnie powiem wam we wtorek po wizycie u poloznej:) wiem ze jest dzidzius dosc dlugi a to chyba po tatusiu bo po mnie wzrostu nie dostal:)

reklama
mierza wielkosc macicy centymetrem od miejsca gdzie jest dno macicy do miejsca gdzie wyczuja glowke czy tak jakos wiec nie wiem za bardzo czy te ich mierzenia sa faktycznie takie adekwatne co do wagi dzidziusia... wiem natomiast ze w 32 tyg jak mialam usg na polozenie lozyska robione to wtedy z wymiarow z usg wyszlo ze mial 2102 gr a tak poza tym to od tego czasu tylko mi macice mierzyli jak reszcie dziewczyn z uk chyba wiec nie wydaje mi sie zeby z tego byly takie dokladne pomiary...z mierzenia na przyklad wyszlo w 34 tyg ze maly mial ok 2700 wiec teraz tak mysle ok 3200 moze miec ale zobaczymy co pomierzy we wtorek??:cool2:

Do góry