reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze brzuszki :)

Ja nie wiem co musialabym robic by teraz schudnac. Poza tym od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak dluzej chodze. Dzis mialam w miare intensywny dzien, od 8 do 16bylam na nogach ciagle cos zalatwialismy. No i wlasnie skonczylo sie nospa bo mnie skurcze lapaly.

reklama
Yggam co Ty gadasz?! Gdzie takowa znajde? Nie to zwbym obsesje miala ale ja chyba slodkiego za duzo jem przez co ciagle spie i duuuzo pije. Na szczescke w moczu cukru brak. No i do przyszlej wizyty mam ta glukoze wypic

Ja słodkiego prawie wcale nie jem, a też ciągle pije i spać mi się chce.
Jak ostatnio się ważyłam to miałam na + 3kg.
Tak mi się marzy żeby nie przekroczyć 70 kg, ale wiem, że to nie realne.
Ciążę z Tymkiem zaczynałam od 53 z czego w pierwszych miesiącach schudłam do 51, a przy porodzie ważyłam 67...Teraz ważę nie wiele mniej jak rodząc Timiego :-(

W zasadzie to ja do tej diety zostałam przymuszona przez lekarza. W dużym skrócie podstawowe zasady:
Jeść mniej a często, ja zaczynam od śniadania o 8, a ostatnia kolację ok. 22. W sumie 6-7 posiłków. Maksymalny odstęp między posiłkami 2,5 do 3 godzin. Więc jem przez cały dzień.
Oczywiście zero słodyczy, gazowanych napojów, herbata zawsze bez cukru. Ale nieraz zdarzy mi się zgrzeszyc :p
Chleb ciemny pelnoziarnisty zamiast jasnego. No i mam jeszcze te przeliczniki węglowodanów. W czasie jednego posiłku nie można zjeść więcej węglowodanów niż okreslona ilość (np. dwie małe kromki chleba, kilka łyżek makaronu itd)
Agulqa ja też w moczu cukru nie mam. Ale we krwi to miałam lekkie skoki i dlatego badam się glukometrem 4 razy dziennie. I na razie dieta wystarcza ...

Ostatnia edycja:
Agulqa ale pisalas że na przyszłą wizytę masz zrobić krzywą cukrową. Więc po tym badaniu będziesz wszystko wiedziała
A dieta cukrzycowa nie zaszkodzi nawet jak się nie ma cukrzycy ;)

reklama
Tasia, ten pas to jest dobra rzecz. W sumie wiekszosc spodni cxy spodnic sprzed ciazy jeszcze moge na siebue wcisnac, tylko ze sue nie dopinaja, a glupio tsk z brzuchem na wierzchu. Rozejrze sue tu u nad za takim cudem.
No u mnie widac, bo cialo nam z grubsza takie jak bylo, tylko brzuch i cycki mi sie napompowaly.
Dziewxzyny, jak Wam sie udaje chudnac pod czas ciazy? Ja sue czuje coraz bardziej ociezala, moze nawet nie tyle od zachcianek co z braku ruchu :(

Do góry