reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki :)

reklama
jezyk to jak u mnie plus łożysko na przedniej ścianie ponoć też utrudnia widok,ale wczoraj tak nisko poczułam pod ręką fikołki Gniewusia,bo tak to tylko wewnątrz :happy2:

Dziewczyny to wypychanie brzucha z jednej strony, albo że cały się robi wybrzuszony, to nie są przypadkiem skurcze braxtona hicksa??, bo dzieciaczki to jeszcze za małe są żeby się tak wypychać. Ja tak mam i na wizycie powiedziałam lekarzowi, bo myślałam właśnie że to się dziecior rozpycha, a okazało się że to skurcze.
Jest to zupełnie naturalne i tak macica sobie ćwiczy i nie ma się czym martwić.

Mi brzucha jeszcze nie wypycha, ale dla mnie skurcze BH różnią sie od ruchów malucha, ale być może tak jest. Sama nie mogłam długo uwierzyć że czuję malucha bo wydawało mi się, że to jeszcze za szybko. Dopiero ginka mi uświadomiła, że to może być już to :)

20140809_131222(1).jpg chodzi mi o coś takiego, że czułam że dzidziuś się rusza, pojawiło się wybrzuszenie i to był skurcz macicy zupełnie niebolesny wywołany ruchami dziecka :tak: ale to może u mnie tylko tak jest. Bo jak widziałam wczoraj dzidziusia wypychającego się przez brzuch to gulka napewno nie była tych rozmiarów co na zdjęciu, tylko sporo mniejsza i się przemieszczała i nie wystawała aż tak bardzo. Z Tymkiem takiej wielkości wypychania to miałam po 30 tygodniu :tak:

Załączniki

• 20140809_131222(1).jpg
    20140809_131222(1).jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 64
Ja mam taką gulkę zawsze jak się położę :-D A jak macica twardnieje to większą i mega twardą. Może coś w tym jest, że to skurcze. Mój dzieć jeszcze nie wybrzusza, czasem można poczuć delikatne kopnięcie na zewnątrz, ale jeszcze nie za często. U mnie ruchy z każdej możliwej strony brzucha, wiercipiętek... Czasem jak kopnie akurat gdy przyłożę rękę to aż boli :sorry2:

reklama
Do góry