reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

* Nasze BRZUSZKI *

No piękności!
ja mam ciągle, jakby leciutko wzdęty..chciałabym żeby już porządnie urósł..
Słyszałam,że czasami brzuszki rosną mocniej dopiero w 16 tygodniu..

Ostatnia edycja:
reklama
SonySony brzuchol fajny jest :)

Słuchajcie studiuje ze mną dziewczyna, którą ostatnio widziałam w 20 tyg i miała taki malutki brzuszek, że gdyby chodziła w spodniach i koszulce to nikt by nic nie zauważył. Tylko dlatego, że nosiła przylegające tuniki i legginsy podejrzewałam, że może być coś na rzeczy. Ale brzuch był na tyle mały, że nie spytałabym sama czy jest w ciąży, bo gdyby nie była mogłaby się poczuć niezręcznie. Tak więc prowadziłam rozmowę, że sama powiedziała. Jak usłyszałam że to 5 miesiąc, to byłam w ogromnym szoku! Kiedy widziałam ostatnio swoją inną koleżankę, to już w 4 miesiącu nikt nie miał wątpliwości :)

Dostrzegłam właśnie, że bardzo często odnoszę się do przykładu znajomych, koleżanek... Może brzmieć to trochę jak bym zmyślał historie ;) Sama o tym pomyślałam. Ale powiem Wam, że otacza mnie tyle ciężarnych i matek z maluszkami:-) Taki czas nastał :) Ale to bardzo fajnie.
Powiem Wam, że jak spotkamy się na świętach Bożego Narodzenia to będzie: Chłopiec 2,5 letni, dziewczynka prawie 2 letnia, dwie dziewczynki 1,5 letnie, dziewczynka 9 miesięczna i moje "coś" 2,5 miesięczne :) I to sama rodzina, która zasiada przy stole :) Do tego jeszcze znajomi, z którymi spotykamy się na grillach... Istne przedszkole :)

Super :) u mnie już wszyscy najbliżsi przyjaciele mają dzieci (taki czas).
A moja mama mówi,żeby nie przejmować się brzuszkiem, bo jeszcze urośnie i jeszcze będę narzekać :-p. Moja mama przytyła w ciąży ze mną 9 kg (i to w tamtych czasach, w Niemczech, musiała być na diecie-bo lekarze mowili że to trochę za duzo). A z moją siostrą 12 kg (ale to druga ciąża, no i po 8 latach).

bosmanka u ciebie na święta bożego narodzenia będzie przedszkole, a u mnie w tym roku będzie sama podstawówka i to aż 11 sztuk! Plus moja chrześnica prawie 3 letnia i moje maleństwo :) Larmo jak dla mnie jest nieziemskie. Aż się boje o maluszka ;/

Witam :)
W pierwszej ciąży brzuch mi wyszedł gdzieś w 7 miesiącu, pamiętam jak dziś że 18 tc, a u mnie nic nie było widać.
Teraz mój wałek po-ciążowy się uwidocznił ;) No i wzdęcia robią swoje...

bosmanka u mnie w rodzinie rozrzut wiekowy trochę większy, bo najstarszy ma 7 lat, ale też wesoło.
A z brzuszkiem to u każdego jest inaczej. Moja kuzynka miała taki mały brzuszek, że jak widziałyśmy się dzień przed jej porodem, to dalibyście jej góra 4-5 miesiąc, a pewnie, gdyby się ubrała odpowiednio, to nic by nie było widać (zaznaczam, że moja kuzynka jest tą 5% mniejszością, która urodziła dokładnie w dniu wyznaczonego terminu i dziecko było jak najbardziej wymiarowe, bo ważyło 3,5 kilo, czy coś koło tego.

martOocha[FONT=&quot] to jakieś dziwne normy wtedy mieli, przecież 9 kg to nie jest dużo…12 zresztą, to też nic nadzwyczajnego.[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama
antiope- no tez w szoku byłam.. a jak spuchły jej nogi- to powiedzieli że to bardzo nie zdrowe i musiała przez tydzień jeść ryż gotowany bez soli:-p. A u nas żaden lekarz chyba nie zwraca uwagi na opuchliznę.. Ale może już coś się pozmieniało.. w końcu mama rodziła mnie w 1984;-)

Do góry