reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Brzuszki

reklama
Dzieki dziewczyny!

Co do wymiarów brzuszka... odkopałam zdjęcia z ciąży z Dobrusią - wrzucę dla porównania

Zobacz załącznik 397370 mix.jpg

Drugi zestaw to własnie z Dobrusia, tyle, że dokumentację zaczęłam od 19 tc - ciąże zaczynałam wtedy z obwodem 80 cm a na ostatnim zdjęciu to juz 120 cm.
Jak tak patrzę to fotka z 23 tc jest porównywalna z moim dzisiejszym brzuszkiem, tyle, że ja teraz zaczynałam od 98 cm w pasie a teraz mam 109cm, więc dopiero 11 cm do przodu, a nie 30 cm jak poprzednio - stąd moje stwierdzenie, ze nie rośnie tak szybko ja z Dobrusią ;-)

Bozienka teraz mam większy brzuszek niz poprzednio w na koniec 19 tc, ale to róznica ledwo miesiąca, no i nie rośnie mi tak szybko - poprzednio był przysost juz 20-kilka cm a teraz dopiero 11 ;-)

Anula ja do 40 tc nie doczekałam, ostatnia fotkę brzuszkowa mam z 36 tc jak jechałam na patologie ciąży a w 38 tc juz urodziłam ;-) No ale brzuch wyglądał jakby miał mi eksplodować :-p

tak czy inaczej ja z tych arbuzowatych jestem ;-):rofl2:

no i ktos mi powie ze ciaza jest taka sama hehe umnie byl przyrost wagi z 51 do 75 kg brzuchol bylo widac dopiero w 13 t ale to tylko ja go widzialam bo jak szlam ulica czy ktos niewiedzial to nic a nic niepodejrzewal potem byl przyrost brzuszka dosc spory a potem juz rosl razem zemna :) teraz brzuszek wyskoczyl odrazu i rosnie jak narazie sam brzuszek mnie tam troszke przybylo :)

reklama
Mata niezła różnica między poprzednim 19 tygodniem a teraz :szok: To prawda jednak że w drugiej ciąży brzuszek wyskakuje szybciej :-)
Fajnego miałaś arbuzka :-D

Dodałam zdjęcie brzuszka na zamknięty ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry