Koniczynka1
Fanka BB :)
Maść majerankową polecała nam pediatra w razie jakby Mały miał katarek w okresie gdy wszyscy wokół chorowali - miał 3 tygodnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mozesz jeszcze sobie poczytac o masci depulol mi pediatra polecala dla corki przy dlugim katarze i gdy zaczal jej splywac i pokasływała, ona ulatwia odkrztuszenie, przy polączeniu z oklepywaniem. to tak w razie co, mysle ze twoja corcia jeszcze malutka wiec gdyby zaczela odpukac kaszlec to wizyta u pediatry wskazana.Dziękuję dziewczyny bardzo za wszystkie odpowiedzi , tutaj przy "pierwszych razach" dużo można się dowiedzieć
No ja plastrów też aromactiv używałam cały czas i też na łóżko przyklejalam i smarowalam też klatkę piersiową aromactiv tylko od 2lat on jest...no a takie małe dzieci to chyba ta maść majerankowa pewnie jeszcze coś się znajdzie innegoU nas maść w ogóle się nie sprawdziła. Zdecydowanie lepsze są aromactiv. Przyklejalam na wezgłowiu łóżka. Nie na pidżamie. Do tego smarowanie klatki piersiowej vickiem i krople do nosa Nasivin lub inne.
i jak, lepiej u was ?Dziękuję dziewczyny bardzo za wszystkie odpowiedzi , tutaj przy "pierwszych razach" dużo można się dowiedzieć
Troszkę, wydaje mi się m, że mniej wydzieliny jest chodzimy na spacery, dużo wietrzymy, a dzisiaj jeszcze wypróbowuje ten katarkiller, podpaski i olejek eukaliptusowy w całym domu ładnie pachnie maść majerankowa pod noskiem też jest jak widzę, że coś więcej leci i staram się odciągać jak tylko udaje mi się ją zająć na tyle żeby dała się dotknąć w tych okolicachi jak, lepiej u was ?
Tak, stosowałam pod nos syna jak był roczniakiem i starszym dzieckiem, po oczyszczaniu nosa (na sam koniec dopiero przesuwałam maścią pod nosem). Rzeczywiście super ściąga. Kilka razy wycierałam i nakładałam od nowa.Hej dziewczyny . Czy używałyście może maści majerankowej przy katarkach u Waszych maluszków?
Pamiętam, że mi Mama pod nosem tym smarowała i to było super tzn. tak to pamiętam .
Moja Martynka, 10 miesięcy, właśnie ma pierwszy raz katar, z odciaganiem jest problem, bo więcej przy tym płaczu niż samego odciągania, a co za tym idzie automatycznie więcej wydzieliny . Na noc dzisiaj przykleiłam jej aromactiv ale jest strasznie intensywny, mnie głowa rozbolała przy usypianiu jej .
Na ulotkachz masci majerankowej piszą, że od roku albo od 3 lat dla dzieci, ale w internecie wszędzie można przeczytać, że jest super dla niemowląt oraz nawet noworodków i mam zagwozdke .
No więc, ktoś testował? Sprawdza się? Można? Może ktoś od lekarza miał zalecenia żeby używać ? Nie chcę z samym katarem iść do lekarza, myślę, że to katar przez ząbki