reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Hej dziewczyny
U mnie tak samo jak u niektorych z Was czyli brak motywacjiii...hmmm no ale trzeba sie ogarnac i zabrac sie za siebie... w sumie z tego co widze to nie jest tak zle ze mna , faldka jakas tam jest, troche w uda poszlo i tylek no ale do spodni z przed ciazy sie mieszcze tylko w jednych guzika nie moge zapiac ;P koszulki XS to tez jakos pasuja , ale teraz przezuciłam sie na dluzsze t-shirty tylu Rozmiar M- L zeby mi wyfug zakryly ( tyłek) :-D Nawet nie wiem ile waze bo nie mam wagi moze i dobrze :-) pozdrowionka dla Was :)Chodz coraz bardziej mnie ciakawi ile wazeee ....;]

reklama
Ja mimo że karmie regularnie piersią to dostałam wczoraj okres:/ jestem troszke załamana, bo myślałam że dostane tak jak większość kobiet po zakończeniu regularnego karmienia :/ ehzz...

A ja dzisiaj doła załapałam- mała płakała prawie cały dzień i nie umiałam z nią sobie dać radę...

Wczoraj po raz pierwszy zostawiliśmy małą u dziadków i poszliśmy z M do kina
biggrin.gif
fajnie było ale tak trochę dziwnie, strasznie mi się czas dłużył bez Ninki.

A ja się dzisiaj mile zaskoczyłam- weszłam bez problemu w najmniejsze spodnie sprzed ciąży co oznacza, że muszę ważyć ok. 54-55 kg. Czyli został jeszcze jakiś 1-2 kg do zrzucenia, mniej nie chcę- po śmierci mamy strasznie schudłam, ważyłam 47 kg i wyglądałam jak kościotrup.

Wkońcu i ja sie za siebie pomalu wzielam bo niestety zostało mi ponad 10 kg nadwagi:-(Przed ciaza wazylam 58kg a teraz 70kg!!!:zawstydzona/y:W zyciu tyle nie ważyłam!!:wściekła/y:
W sb zaczełam ćwiczyc brzuszki tzn na YouTube znalazłam cos takiego jak ABS 8 min. i powiem Wam ze od dwóch dni mam takie zakwasy na brzuchu ze masakra i to po jednym razie!!Dzisiaj tez ćwiczyłam az sie boje co bedzie jutro:)
Przed ciaza czesto robiłam brzuszki wiec zakwasów nigdy nie miałam no ale wkoncu nie ćwiczyłam od roku wiec trzeba teraz troche pocierpiec:-)
Polecam te ćwiczonka wkoncu to tylko 8 min wiec da sie przezyć:-)Tez sa takie cwiczenia na pupe i nogi ale jeszcze ich nie robiłam

Ja się też nieco wzięłam za siebie. Ćwiczę 3i tydzień i chodzę na spacery, dość szybkie tempo - 1,5 - 2 godz. Najpierw 30 min ćwiczeń aerobowych a potem brzuch. Efektów brak:-( Trochę mnie to podłamuje ale wiem , że więcej czasu potrzeba.

reklama
Do góry