reklama
sunshine79
Fanka BB :)
Ja tez jakos nie moge sie za siebie zabrac :-( mialam zaczac cwiczyc od wczoraj ale nie udalo sie. Nixie podziwiam ciebie za wytrwalosc, cala ciaze cwiczylas i po ciazy szybko sie za siebie zabralas. Ja niby zle nie wygladam ale to jednak nie to samo co przed ciaza.
Ja mam zamiar cwiczyc callanetics, kupujemy cross trainer i mam reformator pilates brakuje tylko motywacji
Ja mam zamiar cwiczyc callanetics, kupujemy cross trainer i mam reformator pilates brakuje tylko motywacji
nixie
Dzieki Sunshine.. ale Ty sie nie powinnas przejmowac , nie bedziesz mial problemu z rozpoczeciem treningu a juz napewno nie z systematycznoscia bo tez kiedys cwiczylas i twoj brzuch z przed ciazy to byl jak z reklamy..super.
Bardzo sie ciesze jak piszecie ze ćwiczycie,
nie poddawajcie sie , efekty przyjdą z czasem.
nie jestem żadnym ekspertem ale polecam działanie kompleksowe:
- ograniczenie słodyczy i złego tłuszczu bez innych ograniczeń ilościowych i jakościowych jak karmimy.
Jak juz koniecznie musi być dieta to "dieta niełączenia (rozdzielna)" bo jest zdrowa, pokarmy jedzone w odpowiednich połączeniach lepiej sie trawią i tez więcej składników odżywczych organizm pobiera.... laktacja nie ucierpi.
-codzienna gimnastyka,juz kilkanaście minut wystarczy
- krem wyszczuplający
- masaż , za pomocą masażera i ugniatania
tym sposobem schudłam po tamtej ciąży i teraz tez
(oprócz kremu bo nie wiem czy przy karmieniu można)
Juz wcześniej pisałam o tych specjalnych myjkach, rękawicach , szczotkach i masażerkach w rossmanie.
to bardzo fajna pomoc przy odchudzaniu i żeby sie pozbyć cellulitu
Taki mialam i mi sie na tylku polamal hehe - http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvxl6LxU6-4JRFsYb-oMVLybnWUyBS-h-VBEAKGPp_Fad0cJ8f
teraz mam taki- http://www.nowekosmetyki.pl/images/product//avatar/avatar_1590_big.jpg jest mocniejszy
a po d prysznicem używam zwykłej ostrej gąbki
Bardzo sie ciesze jak piszecie ze ćwiczycie,
nie poddawajcie sie , efekty przyjdą z czasem.
nie jestem żadnym ekspertem ale polecam działanie kompleksowe:
- ograniczenie słodyczy i złego tłuszczu bez innych ograniczeń ilościowych i jakościowych jak karmimy.
Jak juz koniecznie musi być dieta to "dieta niełączenia (rozdzielna)" bo jest zdrowa, pokarmy jedzone w odpowiednich połączeniach lepiej sie trawią i tez więcej składników odżywczych organizm pobiera.... laktacja nie ucierpi.
-codzienna gimnastyka,juz kilkanaście minut wystarczy
- krem wyszczuplający
- masaż , za pomocą masażera i ugniatania
tym sposobem schudłam po tamtej ciąży i teraz tez
(oprócz kremu bo nie wiem czy przy karmieniu można)
Juz wcześniej pisałam o tych specjalnych myjkach, rękawicach , szczotkach i masażerkach w rossmanie.
to bardzo fajna pomoc przy odchudzaniu i żeby sie pozbyć cellulitu
Taki mialam i mi sie na tylku polamal hehe - http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvxl6LxU6-4JRFsYb-oMVLybnWUyBS-h-VBEAKGPp_Fad0cJ8f
teraz mam taki- http://www.nowekosmetyki.pl/images/product//avatar/avatar_1590_big.jpg jest mocniejszy
a po d prysznicem używam zwykłej ostrej gąbki
nixie
nic tak calkiem na 100 %nie znalazłam co do możliwości używania tych kremow przy karmieniu.
jedynie tu niepewna odpowiedzi jakiejs ekspertki i inny artykuł..:
Kremy wyszczuplające a karmienie - Porady ekspertów - - Onet.pl Dziecko
Problemy z karmieniem piersią
Mysle ze chyba można..
jedynie tu niepewna odpowiedzi jakiejs ekspertki i inny artykuł..:
Kremy wyszczuplające a karmienie - Porady ekspertów - - Onet.pl Dziecko
Problemy z karmieniem piersią
Mysle ze chyba można..
Ja kiedyś czytałam, że nie jest ważne jaki krem się wciera, ważna jest sama czynność wcierania. Przy wcieraniu zwykłego balsamu i wyszczuplającego efekty są porównywalne.
Na sali poporodowej leżałam z kobietą, która zajmuje się masażem zawodowo i potwierdziła mi to - wystarczy zwykła oliwka.
Na sali poporodowej leżałam z kobietą, która zajmuje się masażem zawodowo i potwierdziła mi to - wystarczy zwykła oliwka.
nixie
no cos w tym jest tab ,
czyli najlepiej by bylo najpierw zrobić pod prysznicem piling, a najlepiej ostra gąbką wymasować , puzniej wysmarować czym kto woli, i zrobić masaż takim masażerem o którym pisalam albo rękawicą , następnie jeszcze pougniatać uda.. a właściwie to uda ugniatać na poczatku na sucho bo inaczej sie będą rece ślizgać... do tego systematyczność , trochę codziennych ćwiczeń lub innej aktywności , ograniczyć cukier ,tłuszcz i sól i na pewno efekty będzie widać
no to mamy kompleksowy plan i ruszamy w stronę lata!!
czyli najlepiej by bylo najpierw zrobić pod prysznicem piling, a najlepiej ostra gąbką wymasować , puzniej wysmarować czym kto woli, i zrobić masaż takim masażerem o którym pisalam albo rękawicą , następnie jeszcze pougniatać uda.. a właściwie to uda ugniatać na poczatku na sucho bo inaczej sie będą rece ślizgać... do tego systematyczność , trochę codziennych ćwiczeń lub innej aktywności , ograniczyć cukier ,tłuszcz i sól i na pewno efekty będzie widać
no to mamy kompleksowy plan i ruszamy w stronę lata!!
nasia
dzięki nixi :-)
Ja jeszcze 5 lat temu też byłam w nałogu ćwiczeń. Trwało to jakieś 8 lat. Cały dzień miałam podporządkowany pod ruch, ćwiczenia. Mąż też. Istne wariactwo, czytaj uzależnienie. Czasami ciężko było bo jak przy każdym uzależnieniu wszystko siedzi w głowie i głównie trzeba walczyć z psychiką, ze zmianą myślenia. Na szczęście mój świat się zmienił po urodzeniu córki. Dalej lubię ćwiczyć (szczególnie aerobik, bo sama kiedyś prowadziłam zajęcia) ale nie muszę tego robić za wszelka cenę, tak jak kiedyś i wreszcie mam psychiczny luz, choć ten luz niestety odebrał mi motywację i silną wolę. Ale właściwie nie wiem co lepsze:-) Teraz pracujemy nad mężem - tu już gorzej.
Ja jeszcze 5 lat temu też byłam w nałogu ćwiczeń. Trwało to jakieś 8 lat. Cały dzień miałam podporządkowany pod ruch, ćwiczenia. Mąż też. Istne wariactwo, czytaj uzależnienie. Czasami ciężko było bo jak przy każdym uzależnieniu wszystko siedzi w głowie i głównie trzeba walczyć z psychiką, ze zmianą myślenia. Na szczęście mój świat się zmienił po urodzeniu córki. Dalej lubię ćwiczyć (szczególnie aerobik, bo sama kiedyś prowadziłam zajęcia) ale nie muszę tego robić za wszelka cenę, tak jak kiedyś i wreszcie mam psychiczny luz, choć ten luz niestety odebrał mi motywację i silną wolę. Ale właściwie nie wiem co lepsze:-) Teraz pracujemy nad mężem - tu już gorzej.
Dziewczyny, a jak zadbać o piersi? Moje są w tragicznym stanie, już po porodzie pojawiło się mnóstwo rozstępów, do tego widać na nich każdą żyłkę... wyglądają tragicznie. To pewnie od mleka- biust miałam mały a mleka mam dużo ale strasznie mnei to dołuje...
reklama
ligotka
Mnie doluje to ze sa takie wielie i przez to ciagna w dol... co to bedzie jak przestane karmic...