reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

reklama
Ja miałam drugą cesarkę po 5 latach. Gdybym chciała rodzić siłami natury musiałabym podpisać zgodę, że robię to na własne ryzyko i jestem świadoma zagrożeń jakie niesie taki poród z blizną na macicy. Taka procedura jest akurat w tym szpitalu, w którym rodziłam.

dzięki sunshine, to samo mogę powiedzieć o Tobie, :-)
mój z boczku wygląda podobnie i tez jeszcze trochę miękki,
a Ty na pewno szybko wrócisz do tego kaloryferka :) bo mięśnie juz widać.

nie dołujcie sie, jeszcze cala wiosna przed nami żeby do lata sie wziasc za siebie
a juz pare minut ćwiczeń dziennie daje efekty :)

tu jest swietna stronka z ćwiczeniami, Body workout - ćwiczenia fitness, forum.
wystarczy zaznaczyć na jakie mięśnie lub jakie części ciała maja byc trenowane
i wyskakują odpowiednie ćwiczenia.
A tu filmiki z delikatnymi cwiczeniami dla kobiet po porodzie :
Ćwiczenia dla kobiet po porodzie - część 1 | wideo
Ćwiczenia dla kobiet po porodzie - część 2 | wideo

Ja już wiem jedno. Wyhodowałam sobie w ciąży worek tłuszczu. Eh, a takie pyszne te czekoladki wszystkie były. To teraz mam.
A do ćwiczeń mam lenia. Jak Mała daje chwilę odetchnąć, to jakoś wolę przysiąść i odpocząć. Jak się zmobilizować?

Rachell ja myslalam ze zmobilizuje mnie fakt ze w maju ide na wesele do najlepszej przyjaciolki a;e to bylo pobozne zyczenie. W moja ukochana sukienke sie nie wcisne bo mi cyce nie wejda a nowej jakos nie chce sie szukac. Pojde w ciazowej- a co.

najbardziej motywują male efekty ...ale za nim to sie stanie to najgorszy jest początek.
jak juz człowiek zacznie systematycznie ćwiczyć to gimnastyka wchodzi w nawyk jak mycie zębów..
Motywują mnie tez zdjęcia np ta fotka sunshine z przed 2 lat..super... ja tez tak chce :)

mam młodszego meza i mnóstwo młodszych znajomych i czuje tez taka presje
zeby dobrze wyglądać i pokazać im ze macierzyństwo to piękna rzecz i ze można wrócić do formy,
bo ta młodzież ma taka czarnâ wizje matki polki i wcale im sie nie spieszy do rodziny.
I muszę sie przyznać ze mam satysfakcje z tego ze po dwóch ciążach wyglądam całkiem ok.

reklama
najbardziej motywują male efekty ...ale za nim to sie stanie to najgorszy jest początek.
jak juz człowiek zacznie systematycznie ćwiczyć to gimnastyka wchodzi w nawyk jak mycie zębów..
Motywują mnie tez zdjęcia np ta fotka sunshine z przed 2 lat..super... ja tez tak chce :)

mam młodszego meza i mnóstwo młodszych znajomych i czuje tez taka presje
zeby dobrze wyglądać i pokazać im ze macierzyństwo to piękna rzecz i ze można wrócić do formy,
bo ta młodzież ma taka czarnâ wizje matki polki i wcale im sie nie spieszy do rodziny.
I muszę sie przyznać ze mam satysfakcje z tego ze po dwóch ciążach wyglądam całkiem ok.

grunt to dobrze czuc sie we własnym ciele.

ja motywacji to wogole nie mam. Nie cierpie robic brzuszków. Juz wole te spacerki ale na miesnie brzuszka jednak najlepsze cwiczenia. Z tyłka mi spodnie leca a na brzuchu jeszcze opona jak od Stara. Ale ja zawsze mialam z brzuszkiem problemy bo taki nieociosany kloc bez talii jestem. zamiast talii osy mam talie bąka:)

Do góry