reklama
u mnie do tej pory +7 - syneczek rozwija się prawidłowo i z tego co mówi lekarz bedzie naprawdę duży - ale tu też trzeba wziąć jakaś poprawkę - znajoma przytyła w ciąży 19 kg. a urodziła dzidziunię 52 cm i 3100 g. - a wróżyli jej taaaaaaaaakie duuuuuuże dzieciątko
w dziewiątym miesiącu ( teoretycznie ! ) juz się nie tyje - waga nawet spada o 1 - 2 kilogramy - oczywiście nie w kazdym przypadku - pewnie bedę należała to tych wyjątków , które bedą stanowiły o regule i w dziewiątym miesiącu przytyje najwięcej ;-)
zatem Megusek - głowa do góry ! po samym porodzie będziemy wazyły 5 - 7 kilo mniej :-)
ja się ciesze ( jak zwykle nie wiem , czy nie za wczesnie ) , że jeszcze żadnego rozstępu na ciałku nie mam i efekt pomarańczowej skórki tez mi nie dokucza - ale nieźle trzeba się namęczyć , żeby codziennie rano i wieczorem te wszystkie mazidła w siebie wetrzeć :-)
zatem Megusek - głowa do góry ! po samym porodzie będziemy wazyły 5 - 7 kilo mniej :-)
ja się ciesze ( jak zwykle nie wiem , czy nie za wczesnie ) , że jeszcze żadnego rozstępu na ciałku nie mam i efekt pomarańczowej skórki tez mi nie dokucza - ale nieźle trzeba się namęczyć , żeby codziennie rano i wieczorem te wszystkie mazidła w siebie wetrzeć :-)
Pola 30
Fan(ka)
Czołem kobietki
Wróciłam własnie od połoznej i dowiedziałam się, że mam duzo wód płodowych Nie ma to jak się pocieszyć, że te +12 kg. to (w dużej mierze) woda
Nie przejmuję się zbyt wagą, bo...przecież nie mamy na to wielkiego wpływu. Myślę, że powinnysmy się cieszyć, że Maleństwa rozwijaja się i rosną zdrowo.
A po porodzie, wio! do ćwiczeń!
Wróciłam własnie od połoznej i dowiedziałam się, że mam duzo wód płodowych Nie ma to jak się pocieszyć, że te +12 kg. to (w dużej mierze) woda
Nie przejmuję się zbyt wagą, bo...przecież nie mamy na to wielkiego wpływu. Myślę, że powinnysmy się cieszyć, że Maleństwa rozwijaja się i rosną zdrowo.
A po porodzie, wio! do ćwiczeń!
dorotak
Fanka BB :)
_anita_ ja w poprzedniej ciąży miałam 19kg+ (7-8 kg w przeciągu dwóch ostatnich miesięcy ) i zaraz po porodzie 10kg mniej .
Najważniejsze zdrówko dzidzia, a reszta nie ważna, będziemy martwić się potem, no nie....
Najważniejsze zdrówko dzidzia, a reszta nie ważna, będziemy martwić się potem, no nie....
Hej wszystkim
Moja waga sprzed ciąży ok 50 kilo, może 52. Teraz prawie 69. PONOC nie widać bo faktycznie jestem szczupla strasznie, wogole brzuś zaczal mi rosnąć dopiero w 6tym miesiącu... no a teraz jest 35 tc, i jak narazie brak mi apetytu więc chyba schudne troszke... poza tym Malucha i tak mam albo przynajmniej miałam bardzo malutkiego, w 30 tyg miał ok. 1300g a chyba dzieci powinny być o wiele większe.. teraz w poniedzialek ide na wizyte to dowiem sie ile przybylo malenstwu
Moja waga sprzed ciąży ok 50 kilo, może 52. Teraz prawie 69. PONOC nie widać bo faktycznie jestem szczupla strasznie, wogole brzuś zaczal mi rosnąć dopiero w 6tym miesiącu... no a teraz jest 35 tc, i jak narazie brak mi apetytu więc chyba schudne troszke... poza tym Malucha i tak mam albo przynajmniej miałam bardzo malutkiego, w 30 tyg miał ok. 1300g a chyba dzieci powinny być o wiele większe.. teraz w poniedzialek ide na wizyte to dowiem sie ile przybylo malenstwu
Czarna mamba nie przejmuj sie jakimis wyliczeniami bardzo czesto sie myla a Ty najwazniejsze ze sie dobrze czujesz!!! reszta sie chyba nie liczy sa kobitki ktore tyja ok 30kg i co zrzucaja wszytko zalezy od nich?!:-) Prawda?? Moj Maluszke w 28tyg wazyl 1380g wedlug usg za tydzien bedziemy wiedziec na biezaco chyab sie miesci w normach zoabacz na www.noworodek.pl tam masz kalkulator usg
reklama
Czarna mamba uszy do góry ;-) ale niech Cię ten gin dobrze zbada i wybij sobie dziewczyno z głowy jakies odchudzanie. Moja waga na 33 T.C to 63,5 kg czyli ok. 9 kg na +. Ale brzuszek nadal zgrabny dzis go mierzyłam i aż nadto nie zwiększył obwodu, obecnie to 96 cm ( dziwne dosysc dawno miałam 94 cm ale to może przez tę chorobę bo fakt apetyt straciłam, węch, smak i wzrok miałam ograniczony :-))) ).Narazie jeszcze nie puchnę i dużo ludzi mówi że ciąża mi służy bo mam tylko piłeczkę z przodu hihihi
Podziel się: