reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga

Iwona z tego co sobie tu licze przytylas zbyt malo. zapytaj lekarza na nastepnej wizycie. moze dzidzia niewielka, moze malo wody.... a co do diety i odmawiania sobie? ja mam w nosie- raz w zyciu sobie folguje. raz sie zyje.... a cos i tak zostanie- juz sie martwie obwislym brzuszkiem i interesujaco wygladajacymi piersiami :)

reklama
Monika i inne kobietki,ponoc ten obciskajacy pas poporodowy pomaga (na brzuszek). Ja juz zakupiłam i zamierzam sie w niego wcisnac tuz po porodzie :)
Waga tez sie nie przejmuje. Bede miala większą motywację do ćwiczeń i aktywności fizyczneń, a mąż większą motywację do płacenia za zajęcia ;)

Na ostatnim usg (tydzień temu) faktycznie stwierdzono, że dziecko jest bardzo malutkie, ale rozwija się już prawidłowo. Po tylu problemach na początku - teraz prawdopodobnie jest idealnie... zwłaszcza, iż rokowania co do donoszenia ciąży były niewielkie. Może sta ten przyrost wagi? A może po prostu przyczyną jest stres jaki towarzyszył przez tyle tygodni? Ale teraz przyszła pora na pełne zadowolenie:) więc i może na wadze mi troszkę przybędzie;)

No ja miałam takie majtki z obciskającym pasem i na pewno to pomaga w tym aby skóra powróciła do formy, a do tego w miarę możliwości szybko zastosowane ćwiczenia na mięśnie brzuszka, to będzie ok.
Iwonko możliwe że za mało przybrałaś na wadze, ale nie koniecznie, może taka Twoja uroda, najważniejsze żeby wszystko z dzidziem było ok. A jeśli tak jest to tylko się cieszyć.
A no właśnie teraz sobie przypominałam że po porodzie na sali leżała ze mną dziewczyna która w całej ciąży tylko 7 czy 8 kg przybrała na wadze i świetnie wyglądała, a i córcia zdrowa.

Ja w ciągu ostatniego miesiąca mam +3kg, czyli w sumie prawie 10kg+ nieźle co?  ;)

Iwonko-luz. Dobrze, że najgorsze masz już za sobą. A teraz na spokojnie. Moja koleżanka przybrała w ciąży 6,5 kg. Co prawda mała urodziła się troszkę wcześniej, ale teraz to jest taaaakkkaaaa dziewczynka! Wow. Po tatusiu :)
Dorota-miło słyszeć, że pas działa.
Monika, co do pępka, to mam jeszcze dziurkę (i pewnie tak zostanie, bo jest głęboki:) ale wystaje ciut skórka wokół niego :) czyli, na upartego można powiedziec, że mam taki dodatkowy guziczek.

Pola u mnie to samo....na brzegach pepuszek nieco odstaje- jak zakladam cos przy cialku to latwo zgadnac gdzie go mam ale jeszcze wklesly. czasem jak sie najem to pobolewa mnie tam...znaczy zie sie chyba roziciaga.
6,5 kilo w calej ciazy- o ludzie.....
Iwonka- czekolada swietnie dziala na zdrowie i na wage hihihih no i na humor- ja juz dzis mialam swoja porcje!

Pola u mnie to samo....na brzegach pepuszek nieco odstaje- jak zakladam cos przy cialku to latwo zgadnac gdzie go mam ale jeszcze wklesly. czasem jak sie najem to pobolewa mnie tam...znaczy zie sie chyba roziciaga.
6,5 kilo w calej ciazy- o ludzie.....
Iwonka- czekolada swietnie dziala na zdrowie i na wage hihihih no i na humor- ja juz dzis mialam swoja porcje!

Moniko, skorzystałam z Twojej rady i dla poprawy (i tak już wmiarę dobrego) humorku sięgnęłam dziś po czekoladę:) No i poprawiłam lodami;)
Dorotak, Pola, macie rację - nie przejmuję się wagą, czy zbyt mała, czy nie... Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa! A jak w ciągu tych ostatnich tygodni nadrobię zaległości w wadze:) to skorzystam z wynalazku, jakim są majtki z obciskającym pasem - zwłaszcza, iż to produkt już wypróbowany:)

Dziewczyny chce stare forum lubie zielony ten roz mnie doprowadza do furii i chyba schudne z tych nerwow na nich popsuli cala zabawweeeeeeee!!!!!

reklama
Lucyann-podejrzewam, że każda z nas będzie miała kłopot z "przestawieniem się" na nowe forum. Ale należy dać Mu (czytaj wykonawcom) szansę. Ja się powoli przestawiam, rozumiejąc, że na początku będziemy tęskniły za starym. Swoją drogą, to Polacy mają chyba w genach, trudności z przyjęciem i zaakceptowaniem "nowego".
Dziewczęta, nie zniechęcajmy się początkowymi trudnościami!! Trzymajmy kontakt! szczególnie, że nadchodzący czas, nie będzie nas rozpieszczał.

Do góry