reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga

a ja w domu nie mam wagi i dzieki bogu bo sie nie stresuje, ale jak probowalam wejsc w stare spodnie to mnie depresja dopadla.... nawet na tylek mi nie wchodza!!!! pewnie nigdy mi juz nie wejda. brzuszek okragly jeszcze i po bokach jakis sflaczaly ale cwiczyc jeszcze nie cwicze bo jakis taki pobolewajacy troche... poczekam jeszcze z tydzien.
A kiedy mi sie "okres" skonczy? bo my juz 2,5 tyg po porodzie a ja dalej sie podpaskowac musze..... bleh

reklama
Monika na suwaczku idzie Ci juz 43 tydz ciązy...zmien na jakis rozkoszny;-)
mi krwawienie ustało po 3 tyg całkowicie, a po 2ch był juz tylko taki rózowaty niemiły w zapachu sluz.....no a ja juz po połogu- we wt byłam u gina i macica całkiem zwinieta, a blizna po cesarce sie ładnie goi- tylko usmiech na spojeniu łonowym został....teraz trzeba pomyslec o jakims zabezpieczeniu- bo 2ga dzidzie to dopiero za jakies 2-3 latka planujemy- póki co 1 terrorystka wystarczy:tak:
a waga od tyg stoi - ani drgnie- a 8 kg nadwagi robi swoje- o spodniach sprzed ciazy mage zapomniec- ale w lutym marcu musze w nie wejsc- ech:baffled:

no wlasnie meggi co o zabezpieczeniu? czy cos podpowiadal Ci twoj ginekolog?
Monika wyluzuj zamoment bedziesz smigac..:happy: ja niestey jeszcze polug klepie z podpaska chodze chyab za wszytkie lata nie noszenia.....:baffled:

Meggi a juz myslalam ze wdala mi sie jakas infekcja czy cos.... krewka szybko przestala leciec ale to cos.... hmmm niezbyt przyjemne w zapachu.
Zmienilabym sobie suwaczek ale nie wiem jak. eh na forum jestem juz tak dlugo, ale nie mam pojecia jak wykasowac ten ciazowy.... 43 tydzien ale by bylo....

no zapach powalajacy- jak zepsuta krew- ale przejdzie Monia :-D
a spróbuj klknac w swój nick (pod nickiem w prawym górnym rogu ekranu masz:prywatne wiadomosci- potem z lewej strony bedziesz miec panel uzytkownika- a tam edytuj podpis- kliknij go- no i zaznacz stary suwaczek i usun i wklej nowy....moze choc :-) troche rozjasniłam!):-) :-) :-) \
Lucyann ja rozmawiałam z ginem o zabezpieczeniu- doradził spirale- i juz sie zdecydowalismy- u mnie tabl. (jedyne dla karmiacych Cerazette)odpadaja- raz ze mam dosc brania hormonów- brałam Cilesty przez 5 lat i potem nie mogłam zajsc w ciaze przez rok- a dwa ze miałam obciazona watrobe w ciazy (ta moja cholestaza) i nie wskazane sa tabl- wiec pozostaje sprezynka- juz mam recepte na jej zakup- mam zadzwonic po sylwestrze do gina to sie umówimy na załozenie....ja bardzo cenie sobie spokoj i komfort- nie mogłabym bez zabezpieczenia.....koszt ok 500 zł z załozeniem;-)

Mi zostało do zrzucenia jeszcze 9 kg do wagi wyjściowej, ale starczy mi jak schudne 5:-p w dżinsy po ciąży weszłam odrazu wię nie jest źle, chociaż nie powiem troche mi ciasno bo tyłek mi najwięcej w ciązy przytył:szok: brzuch mam trche sflaczały:no: troche cwicze, troche tańcze może wróci do formy:confused:

Pojechalam z wizyta do tesciow a ze mieli w lazience wage- nie moglam sie oprzec.... 5.5 kilo do zwalenia. W ciazy przytylam jakies 18 , mala wazyla 3.6. W spodnie juz nawet nie staram sie wbic. chodze w ciazowych i w poszarpanych letnich jeansach- ostatnich jakie kupilam chodzac juz z zaawansowanym brzuszkiem. Noworoczne przyzeczenia?silownia? aerobik?

reklama
a ja nie moge brzuszkow robic bo moj bebzonik jeszcze jakis wrazliwy - czy to normalne po 3 tyg? zreszta jeszcze sie do konca nie zwinal- taki smieszny wypukly jak u dziecka z etiopii

Do góry