reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZA WAGA :)

A ja jem tyle samo albo nawet mniej, a mam wrażenie że tempo wzrostu wagi jakoś dziwnie przyspieszyło. Aż się boję po z Bartkiem miałam +23 z czego +5 pozostało na zawsze :mad: ;D ::)

reklama
Mi jest trochę przykro że dużo przytyłam ale pozostaje to poza moją kontrolą (bo się nie objadam) tylko pod kontrolą takiego a nie innego funkcjonowania mojego organizmu...taki jest widać zapobegliwy że zbiera zapasy i przemiana materii zwolniła...I myślę że nie ma co patrzec na to jak zmienia się nasza waga w kategoriach wyczynu :D nie sądzę by to było mocno od nas zależne. Pocieszam się jeszcze że moja mam też mówi że tak przytyła w ciąży i bez problemu wszystko straciła - zawsze była i jest szczupłą osobą (no, oczywiście w pewnych granicach - jak na swój wiek bo ma teraz prawie 60 lat!!)

Masz rację Basiu. My takze zrzucimy zbędne kg !!!
Aczykolwiek przyznaję sie, ze staram sie kontrolować ilość spożywanego jedzonka (jakość przede wszystkim!)..bądz ćwiczyć, by zbynio ich nie nazbierac- choć i tak natura i nasze bobo zrobią swoje :D ech- taki jest urok ciazy ;) Zdrowie naszych Malenstw teraz jest najwazniejsze!!!

Np. słyszalam, ze Edyta Górniak w ciazy przytyła ponad 20 kg (blisko30) i zobaczcie jak ładnie wróciła do swojej figurki :)

ja nie wiem czy widzialyscie zdjecia Catherine Zeta Jones albo Kate Winslet w ciazy, byly naprawde duuuze, a wygladaja teraz zgrabniutko i chudziutko!
z reszta czesc tego co sie przytyje to jest woda zatrzymywana w organizmie, dodatkowa krew i ogolnie takie opuchniete sie robimy (nie wszystkie of kors)
moja mamusia urodzila 4 dzieci i wciaz wazy 50kg przy wzroscie 163!!!
swoja droga kurcze, dopiero teraz zaczynam sobie zdawac sprawe z tego co nasze mamy przeszly, to sie zawsze takie naturalne wydawalo, ze MAMA nas urodzila, ale przeciez to taka kobitka jak my!
zupelnie inna perspektywe sie zyskuje bedac w ciazy!

och masz rację Agatko co do innego obrazu mamy:) ja po pierwszych 3 miesiacach ciązy mialam ochotę ja przytulic tak mocno jak nigdy, gdy pomyslałam, że musiała to samo znosic, gdy ja byłam w jej brzuszku. Dopiero teraz chyba docenia się role mamy.

A tak swoją drogą - wszystkie jesteśmy laski jak się popatrzy na te kobitki (przynajmniej większość, łącznie z niektórymi położnymi) które są na zdjęciach z linka w wątku "zdjęcia z porodów"... :D Byśmy chyba za anorektyczki przy nich uchodziły...rany, naprawdę zaczynam rozumieć co znajomi którzy mieszkają za granicą mają na myśli mówiąc o otyłości...nasza polska otyłość to pikuś...

A ja zauważyłam że w nieznany dotąd ludzkości sposób zaczęłam pobierać kalorie z kosmosu !!!!!!!!!!! bo coś stanowczo za szybko tyję w stosunku do spożywanego pożywienia. Na dziś +7

U mnie 2 kg na plusie. Wczoraj w końcu się odważyłam zmierzyć. Wymiary: 90/87/88 - koszmar :) Ale mam nadzieje do normy wrócić. Ten środkowy wymiar skoczył mi nieźle. Śmiejemy sie z mężem, że niedługo będę jak walec z rękami i nogami :) I ciekawe, czy jak w końcu zaczna mi porządnie piersi rosnąć, to będę miała trzycyfrówkę :) Pewnie przy karmieniu tak :)

A ja dzis zmierzyła swój brzuś i tu szok!!!!!!!!!!!!!!! Straciłam wymiary walca. W talii mam 105 cm a jeszcze 4 miesiace przede mną   
a108.gif

reklama
sumka, nie martw sie, pobieranie kalorii z kosmosu musi byc znane ludzkosci, poniewaz dzisiaj stanelam po raz kolejny na wadze i......60KG!!!!!!!!!!!!!!!!
oczywiscie wszystko przez te cieeeeezkie jeansy ;)
mam nadzieje, ze tempo przyrostu zmaleje!!!! hehe bo to juz jakies 9kg na plusie

Do góry