reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZA WAGA :)

hej dziewczyny
moja waga wzrosła o 6 kg...przed ciążą ważyłam 54kg a teraz dochodzę do 60 kg...lekarz powiedział mi że jest wszystko w najlepszym porządku i tyje się średnio( nie obżerając się)do 13 kg ....ja z moją córcią przytyłam 12 kg i wróciłam do dawnej linii po 1,5 miesiąca... ;) ;) ;)

reklama
ja już do wglądu dostałam karty ciązy moich dwóch kumpel, które przytyły jedna 22 kg druga 25, a jak byly tak są szczupłe:))więc mam nadzieję, że i ja wróce do swojej wagi w swoim czasie. Chyba nie czas na przejmowaniem się:((

ja wazylam przed ciaza 75 kg jak zaszlam spadla mi waga do 68 kg a wczoraj sie wazylam i waze 70 kg wiec nie wiem jak to liczyc pytalam sie lekarza czy to dobrze ze tak malo waze a on powiedzial ze mialam lekka nadwage przy wzroscie 170 (mi sie wydawalo ze waze dobrze ja sie dobrze czulam z ta waga) i powiedzial ze teraz powinnam przybierac na wadze z jednej strony to dobrze ze tyle nie tyje z dzieckiem jest wszystko ok moze teraz jak juz nie wymiotuje trzy razy dziennie to przytyje ogolnie znajomi mowia ze ladnie wygladam w ciązy i mi to sluzy

Ja dokladnie tak jak Ola.K 53-54 przed a teraz prawie 60. W tym najwiecej przybylo mi na poczatku stycznia. Ja sie waga nie przejmuje zbytni bo wierze, ze powrot do normy nie jest straszny (wszystkie moje znajome wrocily bardzo szybko a jedna to nawet niezle odchudzilo karmienie piersia) a bardzie drecza mnie mysli o rozstepach i przyszlosci piersi bo slyszalam ze karmnirnir to masakra dla piersi.

U mnie na dziś też +6 a co do rozstepów to sprawa ponoć bardzo indywidualna ja np na brzuchu nie mam ani jednego natomiast na biuście zrobiły mi sie pzry nawale mlecznym po porodzie. I dla pocieszenia dodam że biust nadal jędrny, choć karmiłam 1,5 roku. Ale mam też zle wieści........ mnie pozostał o numer większy. brrrrrrrrrr :mad: :mad: :mad: :mad:

Sumka numerek wiekszy i jedrny to duzo lepsze niz potencjalnie mozliwe dwa nalesniki. Wtedy to rzeczywiscie brrrr.. :(

ja przed ciążą miałam 65, teraz 75,5 kg - więc +10,5. Lekarz mówi że jest ok i mam się nie przejmować, więc wcale nie zamierzam, zacznę najwyżej za 4 miesiące :D
Poza tym jakoś mocno tego nie odczuwam - zawsze byłam dobrze zbudowana i na razie te dodatkowe kilogramy mi nie ciążą

wiecie co- odnosnie wagi jeszcze - jeżdze do lekarza z kolezanką, która jest w 8 miesiacu ciąży..i uwierzcie mi - ona nic nie przytyla!!!!!!!!!!!! Na początku dużo schudla..a teraz te kilka kg uzupełnił brzuszek(malutki!:)..Jej dzidzia waży już prawie 2 kg..i za 4 tyg już moze rodzic(tak ja wczoraj poinf. gin)..a waga ..hmm. 0 na plusie :)- Nogi ma chudsze, rece i tylko widać malutki brzuszek..to dopiero niezły wyczyn :)

reklama
Rusaleczko, chyba sie nie martwisz dotakowymi kilogramami?
taki juz urok ciazy, troche trzeba przytyc, a potem sie to zrzuci, byle tylko nie objadac sie przesadnie :D
ja ide w poniedzialek do doktora i zobaczymy co tam przytylam
mam nadzieje, ze wciaz w granicach rozsadku ;)

Do góry