reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasza waga

Ja sie ostro za siebie wziełam. Wsiadam na rowerek stacjonarny jak tylko mam chwile i duuuzo cwicze kiedy mala spi. Do tego codziennie a6w bo po cc zostalo mi jeszcze troszke brzuszka. Lato coraz blizej a jakos trzeba sie wbic w kostium. Tylko te przeklete rozstepy...:dry:

reklama
Dziewczyny, a jak jesteście po cc to też tak ćwiczycie?
Ja cały czas jak dotykam swojej blizny, mam ją wciąż odrętwiałą

A jak coś dzwigam np. zakupy na jedej ręce, to mnie później ta strona rwie :-(

u mnie 10 kg do zrzucenia i waga waha się raz idzie w górę raz w dół mam to w nosie bo nie będę się odchudzać bo karmię cycem. Ćwiczyć nie ćwiczę bo nie mam na to siły i czasu.

Ja wygrzebałam parowar z kąta, niewiele mi to dało. Waga mój wróg, strasznie się cieszę ze obie będące w domu się zepsuły. Ale najpóźniej za 2 tygodnie będę musiała się wziąśc za siebie, mój cel na poczatek to 85 kg, potem 80, a taki odległy, który mnie uszczęśliwi na tyle że spoczne na laurach to 70. I tak beda lekarze mi zadek zawracac że za dużo, ale co mi tam, dla mnie to ideał ;-).

u mnie caly czas 7 kg i stoi...jem 2 razy dziennie bo nie chce mi sie jesc zabardzo 2 godzinne spacery po plazy z wozkiem az sie poce,a waga nic...na cwiczenia nie mam czasu i nie chce mi sie samej cwiczyc,a zeby gdzies isc to tez nie bo nie ma mi kto z malym zostac:tak:

u mnie 2kg w dól zostało 4 do wagi sprzed ciąży...zaczęłam trochę ćwiczyć wieczorkami jak młody już śpi a w domku wszystko porobione..

a posiłki...zupka, drugie danko...śniadanka kolacyjki...i coś między tym wszystkim...oj głodzić sie nie zamierzam zawsze lubiłam sobie zjeść...a dieta sprzed poczatku ciaży w zupełności mi wystarczyła na długi czas :tak:

reklama
U mnie jeszcze 4kg i będzie tak jak przed ciążą- tyle, że po pierwszej została mi 5:crazy: U mnie rana po cc boląca- nie mogę założyć swoich spodni bo uciskają właśnie na ranę no i brzuch wciąż odrętwiały. Mam taki pas opinający i staram się go zakładać przynajmniej na 3 godzinki w ciągu dnia- musze powiedzieć, że nawet spłaszcza brzuszysko! Smarują się też balsamem ujedrniającym/poporodowym ale nie wiem czy on coś daje?:dry:
....
Acha na buzi wyszczuplałam i powoli widać kościska- na dekoldzie aż za bardzo za to od pasa w dół wciąż krągłości. I jak tu równomiernie chudnąć?

Do góry