reklama
ania.falko
Entuzjast(k)a
o wlasnie ja czytalam ,ze jakis hormon przy karmieniu zatrzymuje spadek masy ciala..
M
miloku
Gość
ja juz nie staje na wage , mam taki wilczy apetyt ze szok
i to co najgorsze malo jem w ciagu dnia bo jakos glodu nei czuje , za to wieczorem to moglabym zjesc wszystko
przedwczoraj zjadlam paczke maltisersow ,odrazu po nich byl sledz z cebulka ,zapijany mlekiem , galareta z chlabem i tez mlekiem zapita i mandzrynki
zadnego rozwolnienia nie mialam ,za to zgaga mnie meczyla
i wyobrazcie sobei ze jak tak ostatnio wieczor w wieczor mieszma jak szalona
a zeto wieczorene jedzonko to napewno wszystko sie odklada :---zawstydzona/y:
i to co najgorsze malo jem w ciagu dnia bo jakos glodu nei czuje , za to wieczorem to moglabym zjesc wszystko
przedwczoraj zjadlam paczke maltisersow ,odrazu po nich byl sledz z cebulka ,zapijany mlekiem , galareta z chlabem i tez mlekiem zapita i mandzrynki
zadnego rozwolnienia nie mialam ,za to zgaga mnie meczyla
i wyobrazcie sobei ze jak tak ostatnio wieczor w wieczor mieszma jak szalona
a zeto wieczorene jedzonko to napewno wszystko sie odklada :---zawstydzona/y:
Widze ze u każdego inaczej to dziala. Moja mama karmiła i w ciągu 3 miesięcy schudła wszystko co przytyła podczas ciąży i jeszcze duuużo więcej. Mam nadzieje ze bede miała podobnie bo do wakacji fajnie by bylo wcisnąć sie w jakiś kostium;-)
aga_q
TRZYNASTEGO :)
wydaje mi się, że dużo często zależy od tego co się je w czasie karmienia piersią.
chodzi mi o to, że są dziewczyny, które czasami wręcz na wyrost strasznie uważają na to co jedzą, a są takie, które muszą uważać z racji na alergiczne dzieciaczki.
moja koleżanka karmiła 8 miesięcy i wyglądała jak chodząca anorektyczka, ale jedyne co mogła jeść to ryż, marchewka, gotowany kurczak i jabłka.
siłą rzeczy trzeba mieć samozaparcie żeby przytyć na takiej diecie ;-)
chodzi mi o to, że są dziewczyny, które czasami wręcz na wyrost strasznie uważają na to co jedzą, a są takie, które muszą uważać z racji na alergiczne dzieciaczki.
moja koleżanka karmiła 8 miesięcy i wyglądała jak chodząca anorektyczka, ale jedyne co mogła jeść to ryż, marchewka, gotowany kurczak i jabłka.
siłą rzeczy trzeba mieć samozaparcie żeby przytyć na takiej diecie ;-)
Od początku grudnia między 3 a 5 rano mam nocne napady głodu. Jak czegoś nie zjem to zaczyna mi się robić bardzo niedobrze. Za dużo też nie mogę zjeść bo mam odruch wymiotny . Po jedzonku łapie mnie wielka senność, tak jak by ktoś mi baterie wyjął.
reklama
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
no zobaczymy jak to będzie z karmieniem piersią i tym chudnięciem :-)
do tej pory żyłam z nadzieją że to mi jakoś pomoże a teraz ????
a co do apetytu to też ostatnio mam normalnie ochotę na wszystko, słodycze wciągałabym bez ograniczeń. wczoraj poszliśmy do sklepu i kupiłam sobie 3 jogurty z ziarnami zbóż i będę je jadła zamiast jakiś zachcianek, ale oczywiście już dzisiaj zjadłam jakieś 4-5 hitów, 3 kawałki ciasta- bez masy ale zjadłam aha no i 2 ptasie mleczka i to miał być dzień bez słodyczy. ale jak tu nie jeść jak mąż ciągle dom zaopatruje w słodycze!!!
do tej pory żyłam z nadzieją że to mi jakoś pomoże a teraz ????
a co do apetytu to też ostatnio mam normalnie ochotę na wszystko, słodycze wciągałabym bez ograniczeń. wczoraj poszliśmy do sklepu i kupiłam sobie 3 jogurty z ziarnami zbóż i będę je jadła zamiast jakiś zachcianek, ale oczywiście już dzisiaj zjadłam jakieś 4-5 hitów, 3 kawałki ciasta- bez masy ale zjadłam aha no i 2 ptasie mleczka i to miał być dzień bez słodyczy. ale jak tu nie jeść jak mąż ciągle dom zaopatruje w słodycze!!!
Podziel się: