reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

ja od 4 dni robię cwiczenia kótre znalazłam na nestle.dziś mam zakwasy po wczorajszych hantelkach:tak:ale mozę to mi coś pomozę - no i orbitrek (12 sek. wolno - 8 sek szybko po 20 min 3xtydz.)
wiec jak widac stawiam na ruch - choć jak wiadomo przy dwójce dzieci nie zawsze ten ruch będzie mozliwy jak bym chciała:sorry2:
jakby ktoś chciał - Logowanie - NESTLÉ FITNESS

reklama
tydzień temu na wizycie u gina zważyłam się wreszcie na wadze, na której ważyłam się przy każdej wizycie no i jestem zadowolona - 6 tyg po porodzie i 15kg mniej :-):-):-) zostały mi 3 kg do wagi od której zaczynałąm a jakbym zjechała jeszcze dodatkowo 2 kg to byłoby suuuuper:-D

Cześć,
poszukuję dietetyka, bo pamiętam, że któraś z nas nim jest.
Pytanie do bardziej doświadczonych:
mówi się, że podczas karmienia piersią się chudnie. Ja coprawda nie karmię, tylko ściągam i daje z butelki. Czy ma to jekieś znaczenie czy chodzi poprosu o produkcję mleka? Od wyjścia ze szpitala nie schudłam ani grama, mam 10 na + :angry:

Monika to ja jestem dietetykiem, z tego co wiem to chodzi o produkcje mleka, a karmisz tylko swoim czy dokarmiasz? Ja schudłam juz wzystko co przytyłam w ciazy i dodatkowo jeszcze kilo, ale chciałabym jeszcze z 5:baffled:

MonikaA - we wszystkich broszurach itd. twiedzą, że chudnie się przy karmieniu piersią - a moje znajome i teściowa twierdzą, że u nich to dopiero jak przestały karmić to waga zaczęła spadać - Ja mam to samo - waga stała cały czas w miejscu (ważę się codziennie rano) - teraz schudłam 2 kg u teściów (ale żeby nie było że mnie głodzili, hahahahaha - chyba po prostu miałam regularne posiłki, bo samej w domu to się nie udaje)
Także od porodu tez jedynie 4 kg spadłam.
No ale prawda jest pewnie taka, że u każdego co innego.
Ale mam to gdzieś - powoli dojdę do swojej wagi :tak:

Chociaż ostatnio Skaba zniweczyła moje optymistyczne nastawienie, mówiąc, że waży 2 kg mniej niż przed ciążą a spodnie obciskają :baffled::baffled::baffled:
Czy to nie okrutne tak odbierać komuś nadzieję????? :-p:rofl2:;-):rofl2:

A z tą produkcją mleka to sorki, ale nie zrozumiałam.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Monika ja z Mela dopiero po skonczonym karmieniu wróciłam do swojej wagi
i teraz widze ze jest tak samo:-p spadłam 15 ale zostało mi 10:sorry2:i cały czas sie utrzymuje:dry:

A moja waga się zepsuła, a tak naprawdę wyczerpały się baterie, więc nawet nie wiem ile schudłam (i czy w ogóle), ale chyba nic a nic (po ciuszkach widzę)

ja od porodu zleciałam na razie 5,5 kg a pilnuję się bardzo tylko czasem mama mi ciastka przynosi i przeklinajac ją pod nosem wcinam te ciastka aż się kurzy:sorry2:
przy Oliwii podczas karmienia chudłam tylko do 3 miesiąca (kiedy to wróciłąm do wagi sprzed ciąży) potem waga stała a jak przestałam karmić zaczełam tyć:wściekła/y:przez piguły rzecz jasna
teraz tez chyba będzie podobnie z ta różnicą że nie wiem ile będę karmić no i nie zamierzam już tyć:tak::-p:rofl2:

u mnie też waga stoi, na 65 kg
ostatnio kupiłam sobie spodnie, w rozmiarze L :szok: a ja zawsze taka chuda byłam:rofl2:

reklama
a skabie mogą spodnei cisnać mimo nizszej wagi bo po ciązy ma mniej mięśni które jak wiemy ważą więcej niż tłuszcz...teraz należałoby poćwiczyć brzuszki:sorry2:
DZIŚ ZACZYNAM A6W :tak::-)

Do góry