reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

Giza aż tak źle nie jest, ciśnienie mam ok, białka w moczu tez nie mam więc gestozy nie podejrzewam, ale po całym dniu w skarpetkach to mi się niezłe obwarzanki wokół robiły:tak:, teraz jak noszę zapiętki mojego J to jest ok. I na razie jem wszystko - korzystam póki mogę!!!:tak: A co do soli i cukru to jako dietetyk nie używam, jest ich sporo w produktach, odzwyczaiłam sie od "posalania", a cukru to już długie lata nie używam - oczywiście mam na myśli zwykły biały cukier a nie np. słodycze;-);-):tak:

reklama
ja też zauważyłam że zaczynam chyba wode zbierąć:baffled: obrączke i pierścionki odstawiłam w sobote bo mnie zaczeły cisnac:dry:

Nikat obrączki to ja już dawno nie noszę, ani żadnych pierścionków. puchną mi tez nogi od skarpetek, wiec zaczęłam podbierać je mojemu J - są większe i luźniejsze ;-)
ja też zauwazyłam ze po zdjeciu skarpetek mam takie buły tuz nad ściagaczem, dlatego tez wole nosić zapiętki - wtedy tak sie nie odciska:dry:

obrączki nie nosze już od grudnia skarpetki też ze słabymi ściągaczami to potem mam opuchnięte nogi

ja chcialam obraczke dzisiaj rano zdjac (bo kolezanka z pracy mi powiedziala ze palec wyglada jakby mial zaraz eksplodowac :baffled:) ale nie udalo sie nawet na mydlo! sprobuje dzis wieczorem wsadzic w lod i moze sie uda.

stopy tez mi zaczely puchnac tak ze po poludniu w pracy biegam, a raczej czlapie, juz bez butow, z czego sie wszyscy nabijaja. a do domu juz wracam w moich letnich bialych rozczlapanych tenisowkach co musi wygladac komicznie przy czarnym garniturze :-D

ja na sama mysl ile teraz waze to sie purpurowa robie :zawstydzona/y:. Nie wiem na 100% z jakiej wagi startowalam, bo tu nie waza, ale napewno bylo mniej niz 17 kg :sorry2:. chyba wiecej nawet waze od meza :baffled:

Jej jak mnie wczoraj kolegi mama zobaczyła to stwierdziła,że oprócz brzuszka to nie przytyłam,i,że pewnie dzidziuś będzie nie duży,i zdziwiła się,że tylko +10 kg bo to niby mało:baffled:i że ja po porodzie to zapomnę,że wogóle je miałam,oby;-)miała rację.Ale faktycznie jej siostrzenica ma termin 3tyg po mnie a wygląda jak chomiczek,nawet na buzi:dry:.
Mi nuny i rąsie nie puchną póki co więc skarpetki noszę te co wcześniej i obrączki od ślubu nie ściągałam.

Ja też już z 2 tyg nie noszę obrączki, choć nie zauważyłam żebym szczególnie puchła. Pakluchy to już tak mam że czasem po prostu ciężko ściągnąć pierścionki, ale nóżki .... nie zauważyłam :tak:

reklama
Ja budze sie strasznie spuchnieta tzn dlonie i twarz, przechodzi po max godz. tymczasem nogi wieczorem.
Ale nie wiem co mam myslec o mojej wadze, przeciez to niemozliwe zeby w 4 dni 4 kg! Pocieszam sie ta zbierajaca woda. Na wage juz chyba nie wejde. Jem tyle samo... :baffled:

Do góry