reklama
Sam
Lipcowe mamy'09
Ja zaczynałam z 10 kg nadwagi.
Waga startowa 70 kg, obecna 70,5 kg, ale czuję się jakbym z 5 kg przytyła. Piersi też mi znacznie urosły, do tego brzuch zaczął wystawać. Niby jeszcze się zapinam w spodnie, ale czuję się fatalnie. Powinnam przytyć nie więcej niż 10 kg, ale wątpię, że dam radę. Chociaż jest lepiej niż w pierwszej ciąży, wtedy zaczynałam od 60 i w ciągu pierwszych 3 miesięcy przytyłam 5 kg. Ciekawe jaka będzie moja waga po świętach.
Waga startowa 70 kg, obecna 70,5 kg, ale czuję się jakbym z 5 kg przytyła. Piersi też mi znacznie urosły, do tego brzuch zaczął wystawać. Niby jeszcze się zapinam w spodnie, ale czuję się fatalnie. Powinnam przytyć nie więcej niż 10 kg, ale wątpię, że dam radę. Chociaż jest lepiej niż w pierwszej ciąży, wtedy zaczynałam od 60 i w ciągu pierwszych 3 miesięcy przytyłam 5 kg. Ciekawe jaka będzie moja waga po świętach.
matylda1405
Lipcowe mamy'09
veritaserum71 Nie przejmuj sie w ogole swoja waga! Wezmiemy sie za siebie po urodzeniu naszych maluchow A poki co zycze Ci smacznego i na zdrowie tak zreszta jak i sobie Nie mam zamiaru ograniczac sie z jedzeniem i dziwie sie dziewczynom, ktore "trzymaja linie" w ciazy. Na wszystko jest czas a czas ciazy nie jest odpowiedni na odchudzanie. Zreszta to juz nie lata 70 i teraz kobiety w ciazy tyja od 20 - 30 kg i to jest normalne.
Ja juz od ok 7 tygodnia nie mieszcze sie w zadne swoje jeansy. Miomo, ze to moja pierwsza ciaza to brzuchol mi tak wywalilo i w biodrach poszlam i pupa... A cyce to juz nawet nie wspomne ... Tylko moj M sie cieszy i ciagle dopytuje czy tak mi zostanie ) A musze powiedziec, ze nie naleze do "desek" i zawsze mialam "czym oddychac". Pozdrawiam serdecznie i nie dajmy sie zwariowac!
Ja juz od ok 7 tygodnia nie mieszcze sie w zadne swoje jeansy. Miomo, ze to moja pierwsza ciaza to brzuchol mi tak wywalilo i w biodrach poszlam i pupa... A cyce to juz nawet nie wspomne ... Tylko moj M sie cieszy i ciagle dopytuje czy tak mi zostanie ) A musze powiedziec, ze nie naleze do "desek" i zawsze mialam "czym oddychac". Pozdrawiam serdecznie i nie dajmy sie zwariowac!
veritaserum71
Fanka BB :)
:-) Dobrze, ze nie tylko mi zrobil sie brzuch juz w drugim miesiacu
Nie przesadzam. Zaraz po zaplodnieniu zaczelam podejzewac, ze jestem w ciazy bo z dnia na raz jakbym przypeczniala
Staram sie nie przejmowac, ale jak ktos walczyl z nadwaga cale zycie to kazdy kilogram nawet ciazowy wywoluje mala depresje
No ale co mi tam, z natura nie wygram. Wiem, ze przytyje, zreszta juz przytylam i nic tego nie zmieni.
Ida swieta i to bedzie moj koszmar. Tyle dobrego jedzenia, slodycze i do tego prawie dwa tygodnie w domu.
Lenistwo z obrzarstwem polaczone nic dodac nic ujac.
Smacznego
Nie przesadzam. Zaraz po zaplodnieniu zaczelam podejzewac, ze jestem w ciazy bo z dnia na raz jakbym przypeczniala
Staram sie nie przejmowac, ale jak ktos walczyl z nadwaga cale zycie to kazdy kilogram nawet ciazowy wywoluje mala depresje
No ale co mi tam, z natura nie wygram. Wiem, ze przytyje, zreszta juz przytylam i nic tego nie zmieni.
Ida swieta i to bedzie moj koszmar. Tyle dobrego jedzenia, slodycze i do tego prawie dwa tygodnie w domu.
Lenistwo z obrzarstwem polaczone nic dodac nic ujac.
Smacznego
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Dziewczynki nie przejmujcie sie tymi dodatkowymi kilogramami teraz:-) dzieci po urodzeniu wyssą z Was wszystko Ja co prawda nigdy nie musiałam się odchudzac, wręcz zawsze byłam za chuda ale w trzy miesiące straciłam 17 kilo, które przybrałam w ciąży Więc głowa do góry
U mnie brzuszek już też widać. Fakt faktem po poprzedniej ciąży ciut mnie przybyło i wręcz potem po wakacjach miałam wrażenie że jeszcze przytyłam. Siedzenie w domu też mi nie pomagało....:-( A jak zaczęłam myśleć o zrzuceniu przynajmniej z 10 kilogramów i jak zaczęłam ćwiczyć i w ogóle to się okazało że jestem w ciąży i moją dietę przełożę na przyszły roczek. :-)
W 9tc było mnie o 1 kg. mniej. Następne ważenie za tydzień.... Po świętach, hihihi to będzie mnie dużoooooo więcej
W 9tc było mnie o 1 kg. mniej. Następne ważenie za tydzień.... Po świętach, hihihi to będzie mnie dużoooooo więcej
veritaserum71
Fanka BB :)
To moze dlatego ja tak przytylam? Bo dotad nie mialam najmniejszych dolegliwosci ciazowych typu mdlosci/wymioty
Tak na oko to juz chyba z 4/5kg mi przybylo (nie mam wagi, wiec nie wiem na pewno) ale widze po dupci, nogach i brzuchu Wszedzie dodatkowe centymerty.
A na dodatek na silownie i na basen mam zakaz wstepu (nawet seksu mi gin zabronila) i jak tu nie przytyc?
Tak na oko to juz chyba z 4/5kg mi przybylo (nie mam wagi, wiec nie wiem na pewno) ale widze po dupci, nogach i brzuchu Wszedzie dodatkowe centymerty.
A na dodatek na silownie i na basen mam zakaz wstepu (nawet seksu mi gin zabronila) i jak tu nie przytyc?
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Ja tez nie wymiotowalam, wiec dlatego szybciej mnie przybywa Ale "na oko" to lepiej nie wazyc sie, bo to nie jest miarodajne Ja tak od poczatku "spuchlam", ze nie chcialo mi sie wierzyc, ze to tylko 2 kg na plusie. Poza tym ja sie waze z samego rana przed sniadaniem (bez ubrania) i ta waga jest nizsza od wieczornej (w ubraniu) o prawie 2 kg.
Jesli chodzi o basen to tez mam zakaz. A o seksie to z lekarzem nie rozmawialam Jesli ciaza nie jest zagrozona, to nie ma zadnych przeciwskazan zeby sie "seksic" przez 9 miesiecy
Jesli chodzi o basen to tez mam zakaz. A o seksie to z lekarzem nie rozmawialam Jesli ciaza nie jest zagrozona, to nie ma zadnych przeciwskazan zeby sie "seksic" przez 9 miesiecy
reklama
Magduska
Mama 2 super chłopaków
hmm sylwia u mnie nie było tak łatwo z tym gubieniem kilogramów po ciąży, zgubiłam je no prawie 1,5 roku temu po bardzo rygorystycznej diecie i ostrym zabraniu się za siebie...jak już skończyłam karmić Michała,:-);-) więc to wcale nie tak różowo u każdego hehe