reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

ja niestety tez jestem bliżej 70:zawstydzona/y: ok 65kg, ale to tak nie do końca wiem bo waga niezbyt pewna i bardzo ubolewam z tego powodu, ale niestety teraz już nic z tym nie zrobię i po ciąży będzie duży problem
zawsze miałam skłonności do tycia i żeby schudnąć musiałam naprawde się ograniczać z jedzeniem i dużo ćwiczyć ale potem się zapuściłam i są efekty, nie wiem ile przytyłam od początku ciąży ale myślę że nawet 2-3 kg moze być a to dopiero końcówka 10 tygodnia!!

reklama
Czesc dziewczyny! Nie wiem czy to te Swieta czy ogolnie dobrze sie odzywiam ;) ale mam juz na plusie 4 kg! to chyba troche sporo. Mam jednak nadzieje, ze nie bede rosla w rownym tempie jak dotychczas ... bo osiagne wage dorodnego slonia ;) Wczoraj tez zauwazylam, ze brzuszek mi sie powiekszyl znacznie... tzn jeszcze sie powiekszyl.
Moje wymiary z przed chwili:
wzrost 175 cm
waga wyjsciowa ok 65 kg - teraz 69 kg
biust - 98 cm
pas - 96 cm
biodra - 98 cm
Pewnie wieczorem bedzie tego jeszcze wiecej.

Zapomnialam napisac ze wedlug kalendarza BB - dziś jest 13. tydzień 6. dzień ciąży (wiek ciazowy), czyli jestem w 10 tygodniu 5 dniu ciazy (wiek zaplodnieniowy) :)

Ja mam tylko 160 cm wzrostu stąd ta moja niska waga ale możecie mi wierzyć lub nie ale ja nigdy nie byłam z tego zadowolona. Nawet półtora roku temu rzuciłam palenie bo myślałam że wtedy przytyję no i przytyłam... 2kg:wściekła/y: no i tak jak widzicie po moich wymiarach tylko brzuch mi rośnie nic więcej a przysięgam że niczego sobie nie odmawiam i dużo jem. wkurza mnie że w gazetach wszędzie piszą jak schudnąć ale jak przytyć to już nie a to wcale nie jest fajne wyglądać jak suchar.;-)

Kasia_P'85 Zapraszam do mnie na diete :) Gwarantuje Ci, ze przytyjesz :) Razem z M. lubimy dobrze zjesc - zwlaszcza przysmaki kuchni wloskiej - makarony :)
Wiem, ze jak ktos bardzo chce i nie moze przytyc to to tez jest klopot. Ale jesli jesz normalnie i masz dobra przemiane materii to powinnas sie cieszyc :)

U mnie jest to samo. Wiecznie słyszę "boże jaka ty chyda jesteś" a ja chocbym niew eim co robiła i tak mam tą samą wagę. Już z dobre 10 lat ważę 50 kilo:szok: Przy wzroście 168:baffled:

no niby powinnam się cieszyć ale jak idę na imprezę gdzie wszyscy zamiast patrzeć w swój talerz patrzą w mój i cały czas zajmują się tym co ja zjadłam bo ja przecież "tego dziecka nie wykarmię" to mnie już trafia:wściekła/y:

Ja niestety wystartowałam już z całkiem sporą nadwagą przy wzroście 172 ważyłam 75kg
Teraz zaczęłam 12 tc i mam 5 kg do przodu do tego widoczny brzuchol, który zresztą dodatkowo uwydatniam ciążowymi tuniczkami :))) W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg, (ale wtedy startowałam od 60) - teraz będzie pewnie mnie baaardzo dużo za jakiś czas.

reklama
ja w pierwszej ciąży tez nie mało przybiłam, miałam wielki brzuch i wąski tyłek bo ani jednej pary większych gaci nie kupiłam w tamtym okresie. Całkowite zachwianie proporcji :-D wg karty ciąży miałam in plus 15,5 kg ale kartę miałam założona po 12 tygodniu a wtedy ważyłam już ok 57-58 więc do końcowej sumy dodaje 3 kilo co daje już ładny wynik 18,5 kilograma. Schudnięcie zajęło mi 3 tygodnie, po tym okresie ważyłam 52 kilo czyli mniej niż przed ciążą. Oczywiście z czasem dobiłam do swojej normalnej wagi (mam słabość do hamburgerów ;-)) . Teraz też mam już 2 kilo do przodu a widzę że brzunio większy z dnia na dzień

Do góry