reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZ przyrost WAGI;]

reklama
U mnie przed chwilą na wadze 63kg.
Czyli znów kg mi ubył :szok::dry:
Zaczynam się zastanawiać czy to normalne... W końcu noszę w sobie rosnące dziewczyny, a waga leci w dół??

Anka, moze to tak jak u mnie, stres, zdrowe jedzenie i waga spada. Ja dopiero w połowie ciąży się doczekałam wzrostu wagi. Dziewczynkom na pewno nic nie jest, ale pamiętaj, czego nie dostaną z pożywienia zabiorą Tobie, a np. jak wapń zabiorą, to z zębami będziesz miała problem. Jeśli maluszki rosną prawidłowo, to jedz tyle ile powinnaś, a nie na siłę i przede wszystkim zero stresu z tego powodu! Ciesz się, będziesz miała mniej do zrzucenia po ciąży :p

Hania, a na początku ciąży przytyłaś coś? Bo ja w pierwszym miesiącu 4 kg, aż mi się nie chciało wierzyć jak na wagę stanełam, a potem zaczęła waga spadać i teraz mam 2 kg więcej niż z przed ciąży (i równocześnie 2 kg mniej niż w pierwszych tygodniach). Woda w ogranizmie sie gromadzi i stad taki skok, a potem sie to wyrownuje. A Ty dodatkowo na diecie bezcukrowej, wiec tymbardziej waga moze spadac. Wazne ze dziewczyny rosna i maja sie bardzo dobrze :)

Wesolutka w marcu na plusie miałam 5kg, czyli od tej pory dwa schudłam.
I na plusie pozostają 3 ;-)

Może to faktycznie ta dieta cukrzycowa tak zbawiennie działa:confused: :-)

u mnie na razie tylko 3kg, a jakoś nie mogę się zabrać do ćwiczeń. Marzy mi się także basen. Może nie będzie tak źle z tymi kilogramami :)

reklama
Ja zaczęłam właśnie chodzić na basen- raz w tygodniu na aqua jogę i reż popływać, zobaczymy czy coś pomoże... W moim przypadku najgorsze jest to że jestem cały czas głodna.... I nie żeby jakiś owoc mnie zaspokoił, muszę jeszcze zjeść kanapkę :/ śmieje się że Mikołaj taki głodomor po tatusiu

Do góry