reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZ przyrost WAGI;]

U mnie dobiło do +8 :) też woda zaczyna się zbierać.. ale pić mniej nie mam zamiaru :) właśnie jak dziewczyny piszą mniej soli i takich rzeczy...:)

reklama
No wlasnie nie posłuchalam gościa bo jak ograniczać napoje a wyedy były upały ... A nie jem duzo slonych rzeczy czasem gazowane moze z tego powinnam zrezygnować a z drugiej strony całe życie niedowaga to w ciazy moge sie toczyć a co ...

Co za imbecyl każę ograniczać picie.. no chyba, że ktoś same gazowane słodkie pije... Ja mam ok. 10 plus ale od ponad miesiąca stoi waga a maluch przybrał ponad kilo, więc chudnę :-D nie no u mnie to dietka nie pozwala przytyć pewnie. A tak sraszyli że w ostatnim miesiącu tyje się podwójnie...

dziwne z tym ograniczeniem wody. To, że zbiera się w organizmie to normalne ale żeby przestać pić dlatego ?? :baffled:ojj nie posłuchałabym :] czasami mnie tak suszy, że pół butelki 1,5l wypijam :-p

U mnie +15 i stoi waga od 2 tyg.

Emka tak jak piszą dziewczyny zgadzam się że nawet jak woda się zatrzymuje to pić nadal wodę bo to jest niezbędne, a pomoże właśnie ograniczenie soli i trzeba pamiętać, że sól to nie tylko ta co sypiemy ale często jest ukryta w produktach. Dużo gazowanego pewnie też nie pomaga, ale od czasu do czasu można zgrzeszyć ;-)
Ja mam +10 kg gdzie 4 tyg temu było 9 więc wcale tak dużo nie przybywa w tej końcówce, a połowa z tego to dzidziuś bo ja 1 kg a on 0,5 kg :)

A twoje 16 kg to pewnie w większości właśnie woda więc zejdzie zaraz po porodzie ;)

EM Ka też się dziwię że lekarz zasugerował mniej pić. Przecież wszędzie piszą że jedynym sposobem na zatrzymywanie wód w organizmie jest właśnie jej picie.

U mnie 14,5 kg na plusie :zawstydzona/y::szok: I na 15 mam zamiar zakończyć.
Ale jestem już bardzo opuchnięta, stopy jak balony, całe nogi, dłonie i buzia jak księżyc w pełni więc pewnie spora częśc to woda.

Uwierzcie mi ze tez byłam w szoku , bo zaczął opowiadać ze kobiety w ciazy nie raz ograniczają sie z jedzeniem a nie z piciem i potem takie efekty. A za oknem 28 st było, nawet nie komentowalam bo przeciez nie odwodnie siebie i jeszcze do tego dziecka!
Ta ja tez mam papelek okrągły ;) i do tego podwójny podbródek ;) a mój maz mowi ze mam brzusio do dźwigania to i stopki muszę miec większe ;) bajerant ;)

emka i tak mężu powinien zawsze mówić choćby miał to być bajer, każda z nas wie jak wygląda ale miło jest kiedy mąż taki kochany :)

reklama
U mnie na dzień dzisiejszy +7,5 kg, więc myślę, że mój plan, żeby nie dobić do 10 kg jest jak najbardziej realny co mnie bardzo cieszy, bo ja to pulpet jestem:D

Może lekarz miał na myśli słodzone napoje? Bo jednak wodę należy pić, chociaż wiadomo nie można też przesadzić np. z 5 litrami dziennie, ale takie 2 l to spokojnie:tak:
Widać czasem nie warto słuchać lekarzy tylko siebie:)

Do góry