reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nagrobek dla dziecka

Wiecie widziałam na naszym cmentarzu taki grób - był kopczyk,krzyż i tabliczka na krzyżu - Grób dziecka nienarodzonego.

Czy to mógl być grób dzieci,które pochował szpital np?Wiem,ze niektore szpitale chowają dzieci po jakim czasie,razem...Bardzo smutny widok w każdym razie...Nie widziałam na nim ani jednej świeczki ni kwiatka...

a to może taki symboliczny grób dla wszystkich dzieciaczków którym nie dane było pojawić się na świecie , które odeszły zbyt wcześnie.Sama nie wiem ale to bardzo smutne...:-(

reklama
Malamrówka, jakie robicie rzeźby na nagrobek?
Bo ja tez mysle o czyms ladnym ale u nas nikt nie umie rzezb zrobic,musialabym zamowic w innym miescie.

A widzę suwaczek w podpisie:)Gratuluje!!!

dziękuję :-D trochę mnie to, a nawet bardzo przeraża, ale zobaczymy może się tym razem uda.

rzeźby załatwiamy przez mojego taty znajomego, nie wiem kto to taki. Jest to rzeźbiarz gdzieś znad morza. U mnie w Poznaniu chcieli po 2,500 tysiąca za jedną, a my chcemy dwie. Są to dwa małe aniołki około 25cm chyba z marmuru je robi. Później pokażę zdjęcia, bo nie mam kabla od telefonu. Zrobił identyczny jak daliśmy mu wzór. Nie wiem, ale mam nadzieję, że w dwóch tysiącach za dwie figury się zamknę.

Od czego zacząć nie wiem
wpisałam w google " napisy na pomnik dla dziecka " i znalazłam sie na waszej stronie przeczytałam prawie wszystko
chce wam powiedziec iz wiem jak ciezko jest po stracie dziecka
musicie dbać o siebie mamy i o reszte rodziny

Dziewczynki przede wszystkim bardzo wam współczuję straty aniołków i zapalam znicze (*)(*)(*)(*)(*).
Moja mama na grobie mojej siostrzyczki dała wierszyk,który sama napisała....
A oto on:
"Wszystko da się zapomnieć,
smutek,radość, nawet łzy.....
Lecz nie da się zapomnieć takiej córeczki jak Ty....."
Pozdrawiam

Witam,

Co do napisu na nagrobku to ja zdecydowalam sie na łacińską sentencje: "NON OMNIS MORIAR"

Moze brzmi troche powaznie ale oddaje to,co czujemy.Długie wierszyki czasem są nie wskazane,bo tablica robi wrażenie "przeciążonej"napisami,zwłaszcza, gdy sie pisze imie dziecka w formie zdrobniałej,nazwisko jest np. długie itp.
A zrobiliśmy jeszcze Anioła na tablicy,ktory zajmuje z 1/3 miejsca.
Teraz mam obsesje w wyszukiwaniu dodatków na nagrobki i powiem wam,ze jest mnóstwo stron z takimi firmami,które robią rzezby,płaskorzeźby,mosiężne ozdoby na nagrobki- np.mosiężne róże itp.Mozna zamówic przez internet i kurier dostarczy do domu.

Powiem Wam,ze mam straszne doły...ze mnie nie ma w Polsce,ze nie chodzę na cmentarz,teraz,kiedy jest wiosna,sa świeże kwiaty-tyle możliwości...zeby tam ladnie dzieciom na grobku "urządzić".A jeszcze w środę Dzień Dziecka....
Do tego stopnia mi z tym zle,ze zamówilam w jakiejs hurtowni zniczy 14 dużych zniczy i zaplacilam i kazlam wyslac na adres moich Rodziców w Polsce i tata bedzie zanosil ode mnie takie znicze jakie ja chce a jakich nie ma u nas w miescie.Dlugo szuklam tych zniczy: to jest taki duzy znicz a obok niego siedzi Aniolek - taki okolu 30 cm.Mysle,ze dla Dzieci ładnie wyglądają takie znicze.
I teraz bedzie zapas u moich rodziców i beda zanosic na cmentarz.
Troche mi lzej ale jak sobie pomysle,ze na Dzien Dziecka kupuje moim dzieciom znicze to............
Przeżyłam jakoś Dzień Matki, teraz Dzien Dziecka...chyba już ostatnie święto w tym roku,które tak nam daje po głowie....

Wiem,ze w październiku jest Dzień Dziecka Utraconego...:(((

U naszej Oleńki jest napis Dla świata byłaś chwilą, dla nas całym światem

Masz rację AniołkowaMamo, jutro powinnyśmy kupować lalki i misie a nie znicze:( I pewnie jutro każda z nas, która straciła swoje dzieciątko będzie miała okropny dzień, ja wiem że jak tylko sobie o tym pomyślę albo spojrzę na inne mamy z dziećmi będę ryczeć , tak było w dniu matki,tak pewnie będzie i jutro.......

Jutro miesiąc minie jak urodziłam moją Alicje - jak mi ją od razu zabrano , nie widziałam buzi, nie słyszałam głosu, nie przytuliłam...Dużo bym dała,żeby z nią teraz być - gdyby nie jej starsze rodzeństwo to już bym z nią była, nie ma dnia żebym nie ryczała - w dzień niby się trzymam ale jak przyjdzie noc to ryczę tak długo,że w końcu zasypiam i nawet nie wiem kiedy.Powiedzcie po jakim czasie ta rana tak bardzo już nie boli ...

reklama
RAFAMEL ta rana zawsze bedzie bolała, czasem nauczysz się z tym żyć, za dwa dni minie 4 miesiące jak zmarło moje dziecko...czasem są chwile, ze się usmiecham, a czasem takie ze brak mi sil by żyć, nie chce bo nie mam po co.
Swiatelka dla Twojego Aniołka (*)

Do góry