reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nagrobek dla dziecka

reklama
Czesc Dziewczyny
Nie zagladalam tu dawno.Widze,ze nowe osoby sie pojawiaja, to bardzo przykre,nie powinno byc takiego forum.
Pozdrawiam wszystkie Aniolkowe Mamy.

Moze moja wypowiedz komus pomoze w sprawach "technicznych".
Otóz bylam niedawno w Polsce,zeby przygotowac miejsce pochówku dla naszych dzieci.
Niestety musialam sie z tym zmierzyc,zorganizowac wszystko.Udalo sie w jeden dzien ale z chodzeniem od rana do wieczora.
Wykupilam miejsce na cmentarzu z zastrzezniem,ze i my Rodzice kiedys bedziemy tam pochowani z naszymi Synami.Nie bedzie to grob w ziemi,tylko wymurowany tak jak chcielismy.
Najwiekszy problem jest z pomniczkiem,bo w zimie sie nie stawia,niestety,od listopada do marca,nic sie nie da zrobic.
Dlatego ciagle musimy czekac...
Jezeli chodzi o pomnik to jest tak jak myslalam,ze najpierw grób musi byc przykryty duza plyta a na tej plycie bedzie "przyklejony"maly pomniczek.Wokól plyty beda ulozone ceramiczne plytki,zeby drózki wokol grobu nie zarastaly trawa,mysle,ze dobry pomysl.
Zamowilam plyty z jasnego granitu.Napisy beda koloru czarnego(jakos nie podobaja mi sie zlocone litery)
Pomniczek bedzie stal na tej plycie,bedzie maly,bedzie tez tablica z imionami i nazwiskami dzieci oraz Aniolek grajcy na harfie.
Caly czas mysle nad podpisem,jakims niebanalnym epitafium.Moze napiszmy po prostu"Kochamy Was Chłopaki".
W kazdym razie zabukowalam juz dla nas bilety na koniec marca wiec musza sie jakos z tym "wyrobic".
Widzialam na cmentarzu wiele dziecinnych grobów,ludzie zwykle chowaja dzieci do malego grobku ale mysmy chcieli juz miec grob rodzinny.Widzialam tylko jeden taki grob,gdzie wlasnie Rodzice zrobili tak samo jak ,my chcemy zrobic.
Moi Rodzice sa wstrzasnieci nasza decyzja,ze juz myslimy o wlasnym pochówku ale my myslimy,ze zrobilismy dobrze,ze bedziemy kiedys razem z naszymi Synkami.Choc powiem Wam,ze nie pozostalo to bez wyplywu na moja psychike,bo przez kolejne tygodnie codziennie snily mi sie groby i cmentarze wiec ... tez to przezywam.

Powiem Wam,ze procedura sprowadzania prochów do kraju to osoba historia ...strasznie duzo dokumentów i czekania na zgody...najgorsze jest to,ze musisz chodzic po róznych instutucjach i opowiadac cala historie obcym ludziom znów i znów a niestety nie kazdy zdobywa sie na to jakze trudne zdanie "Przykro mi"...niektorzy sa ciekawscy,zadaja pytania,ktrore mogli by sobie darowac.

Ostatnia edycja:
Trafiłam na to forum całkiem przypadkiem szukając sentencji na nagrobek dla mojej córeczki która odeszła w kwietniu (w 22t.c.). Niestety nie mogę znaleźć nic odpowiedniego- krótkiego a jednocześnie odzwierciedlającego to co czujemy po stracie naszego Aniołka i byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Was serdecznie
[*] dla wszystkich Aniołków

Nasz Synek na pomniczku ma taki napis:

"Tęsknimy za Tobą Synku,
brakuje nam Ciebie.
Wierzymy, że kiedyś
Spotkamy się w Niebie"

Dziękuję Wam.
Bardzo mi się podoba Twój wierszyk ewcia3004, nie wiem tylko czy nie jest zbyt długi jak na nasz pomniczek :(

Ja mam jeszcze czas na wybór napisu, ale rozważam dwie opcje, o których pisały wcześniej Dziewczyny:

"Jesteś naszą cząstką w Niebie,
Dzieli Nas tylko czas."

"Odszedłeś zbyt szybko...
o całe życie za wcześnie"

przeklinam, przeklinam, przeklinam, przeklinam!!!!!!!!!!
Okradli Nam grób naszej córeczki!!!!!! Głupie gnoje niech im łapy zgniją!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeklinam ich po stokroć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry