reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Naczyniaki u niemowląt

Paulaq23

Fanka BB :)
Witam!
Są tu jakieś mamy których dzieci mają naczyniaki? Wczoraj rozpoczęliśmy leczenie naczyniaka jamistego na wardze u 2 miesięcznej córki. Chciałabym się coś wiecej dowiedzieć jak przebiega leczenie, czy są efekty itp.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc.nikt sie nie oddzywa wiec troche pogrzebalam.tu jest link do tematu ktory Cie interesuje.niestety nie z tego roku ale wpisy moze Ci sie przydadzą
Link do: Naczyniak!!!
Dziewczyny polecały też stronę naczyniaki.pl
Mam nadzieję że pomogłam :)

Hej, moj 3 letni syn ma naczyniaka na boku plecow. Lekarz stwierdzil ze nic z tym nie bedzie robil bo mozliwe ze zniknie z czasem. Faktycznie naczyniak jest mniejszy.

Hej ja mam córeczkę która ma naczyniaka płaskiego na policzki i na karku. Powiem Ci że jak lenka się urodziła dostałam skierowanie do chirurga aby przepisał tabletki i dobrze ze nie poszłam! Dowiedziałam sie od położnej ze leki które chirurg przypisuje na te naczyniaki bardzo źle działają na dziecka organizm. Córka ma 13 mc i naczyniaki się zmniejszają poczekam do 4 roku życia dziecka lub 3 i dopiero pójdę do chirurga . No Bo na karku mogą być dziewczynki wiadomo łańcuszek czy długie włoski ale na policzku już nie. Więc narazie czekam co będzie dalej .

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

U nas niestety naczyniak bardzo szybko rośnie, utrudnia jedzenie i aż się boje co będzie zaraz jak mała zacznie pchać rączki do buzi. Oprocz tego zaczęło się paskudzić. Lekarz powiedział że trzeba leczyć żeby na przyszłość nie było problemu i żeby nie było blizny.

Hej moja 2 miesięczna córeczka urodzila się z 3 naczyniakami 2 ma na powiece i jeden na czole lekarz powiedział mi że one sie chłoną i rzeczywiście zmniejszają się

Hej, moja Igunia urodziła sie z kropeczka na główce która w bardzo szybkim tępie rosła! Zapisałam sie na forum naczyniaki pl. Tam wyczytałam ze bardzo pomagają krople z zastosowaniem do oczu , którymi można smarować naczyniaka. Skonsultowałam sie z dr Wyrzykowski (jest to b dobry specjalista przyjmuje w Gdańsku i Sopocie) mailowo i napisał żeby normalnie powiedzieć pediatrzy żeby przepisał te krople. Faktycznie problemu nie było z receptami, jak sie wyjaśniło po co i na co.:))Ale kilku miesiącach i tak pojechaliśmy do dr Wyrzykowskiego na kontrole. Kazał stosować kropelki do końca tego roku kilka razy dziennie wcierając w zmianę na główce tak jak do tej pory. Naczyniak był straszny wielki ,dziewczyny dzis Igunia ma roczek i praktycznie ani śladu po naczyniaki. Jest płaski i bardzo blady. Jedziemy na kontrole w kwietniu:)) Krople nazywają sie Oftensin 5mg/ml polecam każdej zdesperowanej i załamanej mamie.

Hej, moja Igunia urodziła sie z kropeczka na główce która w bardzo szybkim tępie rosła! Zapisałam sie na forum naczyniaki pl. Tam wyczytałam ze bardzo pomagają krople z zastosowaniem do oczu , którymi można smarować naczyniaka. Skonsultowałam sie z dr Wyrzykowski (jest to b dobry specjalista przyjmuje w Gdańsku i Sopocie) mailowo i napisał żeby normalnie powiedzieć pediatrzy żeby przepisał te krople. Faktycznie problemu nie było z receptami, jak sie wyjaśniło po co i na co.:))Ale kilku miesiącach i tak pojechaliśmy do dr Wyrzykowskiego na kontrole. Kazał stosować kropelki do końca tego roku kilka razy dziennie wcierając w zmianę na główce tak jak do tej pory. Naczyniak był straszny wielki ,dziewczyny dzis Igunia ma roczek i praktycznie ani śladu po naczyniaki. Jest płaski i bardzo blady. Jedziemy na kontrole w kwietniu:)) Krople nazywają sie Oftensin 5mg/ml polecam każdej zdesperowanej i załamanej mamie.
Wiesz co z chwcia bym je kupila ale noja ma yw naczyniaki wodoczne ale nie takie mocne . myslisz ze pomoze ?

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mówią ze te naczyniaki to wczesnonoworodkowe i znikną.... Ale trzeba obserwować .... Myśle ze kropelki by pomogły wiesz trzeba probowac! Nie jestem lekarzem ale sama spróbowałam i efekty są wspaniałe! Ten nasz na główce był płaski malusia kropeczka a w późniejszym okresie zrobił sie strasznie wypukły i cały czas rósł wyglądał jak taka malina... nie dodałam jeszcze ze robił sie malutkiej rownież naczyniak na nóżce i obok kolejny na główce :// i wytępiłam je tymi kropelkami;))

Do góry