reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na sygnale !!! - wątek BEZ komentarzy

reklama
sms od naszej Asienki:

" Zostawili mnie na oddziale, mam rozwarcie na 1,5 cm, KTG wykazało skurcze, na razie nieregularne, więc skupili się na zbiciu ciśnienia. Jak do środy unormują i poród się nie rozkręci to wracam do domku i czekam :) buziaki "

przekazałam jej nasze wsparcie, to, że kibicujemy i trzymamy kciuki no i info o rozpakowanej Domisi :)

"Ale fajnie :) kolejna grudniowa dziewczynka, teraz przydałby się chłopiec :p dziękuję za wszystkie kciuki i całuję Was gorąco, będę dawała znac co u nas :) "

Ostatnia edycja:
następne wieści od Asienki:

"U nas ok, obniżyli mi ciśnienie do 100/60, odstawili już leki żeby nie spadało dalej... Drugi dzień z rzędu o 6 rano miałam skurcze co 10 min, ale później się wyciszyły, więc póki co macica trenuje... mam nadzieję, że jutro nas puszczą do domy skoro nic się nie dzieje :> Ucałuj gorąco dziewczyny, pa"

Wiadomość od 27012701:

"Jestem w szpitalu, leżę na patologii ciąży. Miałam bóle, ale wygasły. Rozwarcie na 3 cm, Karolinka waży 2500g. Jeżeli wszystko uspokoi się to jutro albo pojutrze wyjdę, jeśli nie, to nie będą zatrzymywać skurczy i urodzę. Pozdrawiam :)"

I kolejny sms:

"Niby doktor powiedział, że ciąża jest donoszona i że jest prawie 37 tydzień. Ale doradził, abym przynajmniej tydzień lub dwa była w dwupaku. Zostaję w szpitalu minimum 3 dni, a co dalej to zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki :)"

Przekazałam 27012701 buziaki i delikatną sugestię, że inne koleżanki są jeszcze przed nią w kolejce ;) Napisała, że ma nadzieję, że jednak nie wepcha się przed nie i wróci do domku w dwupaku :)

Dała mi też koleżeńską radę, żebym jednak spakowała swoją torbę.... :))))

27012701 napisała:

"Witam. Ja nadal leżę na sali przedporodowej, ale może wieczorem przeniosą mnie na patologię ciąży, jeśli wszystko będzie oki. Nocka kiepska, ponieważ miałam robione co 2 godziny KTG, więc nie pospałam. Odezwę się wieczorkiem. Pozdrawiam. Pa"

:)

Dostałam informacje (sms) od Niunia1604:

"Dziś o 12.40 urodziłam Aleksa, warzy 3350g i ma 57cm, ale leży w inkubatorze, bo dostał tylko 5 punktów :-("

Odpisałam, że trzymamy kciuki i zapytałam jak się czuje, czekam na odpowiedź...

ODPOWIEDŹ OD NIUNI:

"Dziękuję, dobrze, już biegam ;-) o 6 zaczęły sączyć się wody, o 7 dostałam skurcze, czop odszedł gdzieś po 10, skurcze miałam co trzy- cztery minuty, więc pojechałam do szpitala, tam miałam ktg, po dwunastej weszłam i od razu poszłam rodzić ;-) a teraz czekam do rana na wieści co z moim skarbem, bo dziś mogę tylko popatrzeć na naszego synka. Jutro dam znać jak coś się dowiem więcej na temat zdrowia maluszka".

Pozostaje Nam trzymać kciuki z Aleksa :)
Odpisałam, że życzymy spokojnej nocy i samych pomyślnych wieści i że czekam na informacje jutro :)

ODPOWIEDŹ:

"Dziękuję i miłych snów życzę ;-) pozdrowienia dla każdej kobietki na bb"

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry