reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Na sygnale !!! - wątek BEZ komentarzy

reklama
Cześć kochane! Ja tak na szybko z komorki, Benjamin urodził się dziś o godz 20:59, wazy 3780g wiec klocuszek czego się nie spodziewalam, ma 51cm, poród SN w basenie z ukochana butla gazowa i niezastapianym tata bez którego nie dalabym rady. Pierwsza minuta 8pkt, następne 10. Cycowanie juz było, mały ssak. Ja bez naciec i bez szycia! Jutro wstawie fotki. Buziaki!!!

Zgodnie z naszą prośbą Milva napisała jak wygląda u niej sytuacja:

"Na razie czekamy, szyjka twarda i skurcze trochę za słabe niby. Dostałam zastrzyk na zmiękczenie jej właśnie. Wody jeszcze nie odeszły tylko czop po dwóch badaniach położnej z masażem, co było masakrą. Na pewno dziś urodzę. Boli jak cholera. Ale znieczulenie dostanę. Pa"

Mamy dzieciaczka! :D Milva napisała:

"O 14,25 przyszedł na świat Bartosz :) Poród naturalny, 3380g, 55 cm, 10 punktów. Jego widok wynagrodził trud porodu"

:-D

Pogratulowałam oczywiście i napisałam, że mam wrażenie, że szybko poszło ;)
W odpowiedzi:

"Ha ha, ja miałam wrażenie, że trwało wieczność. Znieczulenie to rewelacyjna sprawa. Miałam problemy z łożyskiem trochę, ale na szczęście udało się je urodzić. Opiszę wszystko jak wrócę do domu. I fotki też wtedy, bo nie mogę z telefonu wysłać. A czy któraś z dziewczyn urodziła dziś jeszcze albo planuje? :)"

reklama
pol godz. temu dostałam smska od Izi85, kurcze a tyle co o niej dzis myślałam, że na forum mi gdzieś zniknęła...
"jestem w szpitalu od niedzieli 21, ze względu na słabe ruchy małej, jutro po 10 przewiozą mnie do innego szpitala zrobić echo serca płodu" pyta też o mnie (mamy ten sam termin więc się kontrolujemy) pozdrawia Was i pyta czy jeszcze się ktoś rozpakowal.

Odpisałam zę juz przekazuję wieści, że mam nadzieję że wszystko jest ok i małą monitroują, spytałam czy wspominali przez to o wywolywaniu porodu lub cc wcześniejszym, życzyłam im obu zdrówka no i kilka wieści z mojej strony przekazalam.

Napisała w kolejnym smsie że jesli badanie wyjdzie ok, to jutro zadecydują kiedy pojdzie do domu, jesli cos bedzie nie tak to moze beda mowic cos o wczesniejszym rozwiazaniu ciazy, ale poki co zadnych rewolucji zwiazanych z porodem.

przekazalam info o Milvie i jej synusiu :)

kolejny sms " o to pogratuluj!" GRATULUJĘ WIĘC:):)
pisze jeszcze że ma dolinę bez małego i chciałaby szybko wyjść..

ps. mam nadzieję że mniej więcej jasne;p;p

Do góry