reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mysl o porodzie

a ja wyszłam z założenia, że chusty muszą być ok skoro używają ich kobiety na całym świecie, od plemion murzyńskich, przez indiańskie i cygańskie, po eskimosów ;) Pola o porodzie myślę dokładnie to samo, już się nawet zastanawiałam, czy to normalne tak się go nie bać i wyczekiwać z ufnością.

reklama
Ewa mam do Ciebie pytanie, który szpital we Wrocławiu polecasz? ja chyba zdecydowałam się na Kamieńskiego, ale chciałabym usłyszeć opinię kogoś, kto już rodził we Wrocławiu i zna tutejsze szpitale (mieszkam tu dopiero od 4 lat i jedyny szpital w jakim byłam to na 3 Maja, żeby mi rękę w gips włożyli..)

O ironioooo...czytalam was dzis z rana ... Chyba Ewa napisala ze juz jej cos z cycoszkow leci. ktoras przyszla mama poparla a ja sobie czytam i ufffff ze mi nic nie leci. poszlam pod prysznic wieczorkiem- czyli 10 minut temu i co widze na sutkach? jakis zoltawy wyciek w ilosciach malenkich ale jednak wyciek. czy ktos mi moze to wyjasnic? co to ma niby byc????? troche za wczesnie na mleczarnie!!!
Pola Plizzz przyslij mi kopie tych ksiazek... monika_k80@yahoo.com moze cos wyczytam - wszystkie czytadla mam tu po angielsku i jakos mi sie do nich za mocno nie spieszy. dzieki!!!

Moniko spokojnie wlacz na luzik to dopiero siara mi w zasadzie nie leci chyba ze podraznie sutki jak sie przyssal to sie zapomnial i sie napil to bylo wiadomo ze nie mleczko bo zaczol pluc jak dziki mowil ze okropne w smaku i ma tego dziecku nie dawac... ;D pelen spokuj i opanowanie tylko to NAs uratuje teraz ja powoli nie mam sily sie martwic to bylo ze dwa miesiace temu teraz wrzucilam na luz co bedzie to bedzie nic nie moge ustalic wczesniej i juz... :laugh:

Monika spokojnie to tylko siara jest to jak najbardziej zdrowy objaw ciąży bo świadczy że hormony ciążowe pracują prawidłowo a Twoje piersi przygotowują się już na karmienie małego ssaka :) . w moim przypadku ani teraz ani w poprzedniej ciąży do samego końca siara nie wyciekała (za co jestem naturze swojej wdzięczna bo z wkładkami laktacyjnymi zaczęłam chodzic dopiero po porodzie) ale przy wyciskaniu pojawiała się. Tylko specjaliści odradzają wyciskanie siary tak więc nic z tym Moinia nie rób a jak mocno cieknie że przechodzi przez ubranie to włoż wkladki.

U mnie też czasem zostaje ślad na biustonoszu, ale bardzo mała plamka, podobnie miałam w poprzedniej ciaży więc nie ma się czym przejmować tak jak to piszą dziewczyny.

Monika mi juz cieknie od dobrych 2 miesiecy- tzn tak po kropelce, ale ost zauwazyłam ze w ciagu ost tyg wiecej- tzn jak niechcacy sie przypre reka lub ktos mnie przytuli to przebija plamka- i wcale nie mała az na koszulke.......musze sie zaopatrzyc w wkładki laktacyjne- jak mówiłam o tym mojej mamaie to sie smiała- jej ponoc juz po urodzeniu mnie na sama mysl o karmieniu pokarm kapał sam ;D
.........a mąz to chyba sie boi moich cyców dotykac teraz- a ja mam taka ochote by akurat to robił.......hm przydałby sie jakis fajny sexik...a na horyzoncie ciemno!

Dziekuje dziewczyny...zlapalam depreche ale juz mi znaaaaacznie lepiej. Bosze co my musimy przechodzic aby "wyprodukowac" to piekne male stworzonko :-S
W kazdym razie na wkladki chyba za wczesnie bo bylo tego w ilosci glowki od szpilki w kolorze zolto-pomaranczowym ale tak smiesznie sie zlozylo ze wieczor po tym jak u was o tym przeczytalam. moj maz i tak woli fajna pupe niz cycuchy wiec do mojej mleczarni raczej sie nie dotyka.... a ja jakos to przeboleje ....
Czego sie nie robi dla szkraba. Juz sobie wprawdzie przyzeklam ze urodze tylko jedno... ale i tak chyba nie lubie tego sloniowatego stanu

sallomea ja poprzednio rodzilam na dyrekcyjnej ale szczerze odradzam teraz wybralam szpital na kaminskiego ma calkiem dobre recenzje i chyba ten bym polecila :)
co do wyciekow to normalne w koncu niedlugo bedziemy karmic ;D
monika niestey pod koniec jest najciezej ale to tylko troszke wiecej niz 2 mc wiec juz niedlugo ;)
ja w pierwszej ciazy obiecywalam sobie ze zadnej wiecej ciazy latem bo poprzednia zle znosilam a jak wyszlo znow chodzenie w upale ;D ;)
dobrze myslec o karmieniu pozytywnie wtedy napewno go nie zabraknie :)

reklama
:confused: :confused: Dziewczyny czy jakos sie przygotowujecie do karmienia piersiom czy tak na zywiol? diety jakies specyfiki na pobudzenie mleczka i tym podobne sparwy?
:tak: dal mnie chyab to jest najbardziej niepokojace czy dam rade wykramic wlasne dziecko?:elvis: :confused:

Do góry