reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Sloszym my co prawda imie mamy od samego poczatku ale porownajac moja pierwsza ciaze do tej, to Natalka bardziej byla aktywna w brzuchu i tak jej zostalo do dzis :-D no jeszcze 2 mieisce mi zostaly wiec corcia moze sie rozkrecic ale z drugiej strony jak kopnie to konkretnie az usiasc musze :)

To w takim razie do zobaczenia w przychodni :-)

reklama
hej ale sie dzis wyspalam :)))))
Tichonku jak wizyta w szpitalu??
Aniu to samo wlasnie mowie jescze 6 tyg i moge rodzic :)mam nadzieje ze kolo 37tc urodze tak wlasnie kacperka urodzilam:)
a wiecie co dziewczyny my wczoraj zastanawialismy sie nad zmiana imienia na NIkolas bo boje sie ze skrzywdze dziecko bedac tutaj tym imieniem a to dlatego doszlam to takiego wniosku bo kiedys mojej szefowej powiedzialam jak bedzie mial na imie to dopiero za 4 razem powiedziala w miare poprawnie i to dorosla osoba ma problemy a co dopiero dzieci,wiec narazie nie wiem jakie bedzie imie ale nikolas tez ladne i nam sie podoba:))

Tichonku doczytalam na ogolnym:)powodzenia dzisiaj:)

Ostatnia edycja:
Biola no właśnie:dry:Dziś znów jadę:sorry2:
A co do imienia to ja powiem tak...Wybrałam Mateusz w polskiej wersji bo chcę,żeby moje dziecko miało polskie imię,poza tym może kiedyś do Polski wrócimy i chcę,żeby się nazywał "po polsku":tak:A tu,zawsze mogę podpowiedzieć,żeby do niego,np.w przedszkolu mówili Matthew:tak:Tak jest teraz ze mną,wszędzie mówię,że mam na imię Agnieszka ale można mówić Agnes bo to to samo imię:tak:Tak samo w Radka szkole,chodzą z nim do klasy między innymi:Kuba,Nataniel,Asia ale nauczycielki mówią do nich:Dżejkob,Nejtan czy Dżoana:tak:Napisałam specjalnie fonetycznie,żeby pokazać,że jednak można:tak:Więc myślę,że wybór imienia to tylko Wasz wybór i nie powinnaś się przejmować tym,że Irlandczycy mogą sobie z nim nie dać rady:no:Będą mówić Nikolas i już:tak:

Sloszym wszystkiego najlepszego dla synka

Biola no ja nie wiem jak u mnie bedzie bo tego nie przewidze ale Nacie urodzilam dokladnie tego dnia na ktory mialam wyznaczony termin ale teraz juz jak zaczne 37 tydzien to moge rodzic:-)

Wlasnie patrze ze suwaczek mi sie przesunal i zostalo mi 8tyg do porodu :szok:

witam,woow ale zimno na dworze,dopiero co wstalam tez nocy spac nie moge,kazda strona jest zla.
maly znow szaleje,zrobil sie troche spokojniejszy ale jak znow zaczelam brac zelazo w tabletkach to szalenstwo powrocilo.
ja juz bym mogla urodzic,sprobowalam wszystkiego aby malego podgonic ale jakos maly mnie ma gdzies,dobrze mu w brzuszku.
SLOSZYM sto latek dla synusia,pewnie pary sie zapowiada z tortrm i jesdna wielka swieczka.ucaluj go mocno.
co do imienia to mysmy z mezem ustalili ze jak bedzie syn to on imie wybiera jak corka to ja ,no i maz wygral,
TICHONKU masz 100% racje co do imion.popieram cie mocno w tym.
ciumkam was mocno mamuski i milego dnia zycze.

reklama
co do imienia to tez chcielismy zeby mial polskie (ale bez udziwnien :p) ale przez chwile sie zastanawialismy czy dac corce na imie Maja czy Maya ;) no ale jest ADAM i nie ma problemu, nie zaleznie w jakim jezyku :)

bylam pare dni w Polsce, i na nieszczescie trafilam na obchody "smolenskie". TV nie wlacze chyba przez nastepny rok :/

no i w pracy powoli ledwo wytrzymuje. bo oprocz swoich normalnych obowiazkow robie customer care. I cholery z tymi idiotami dostaje. nasi klienci maja serwisy-subskrypcje i oczywiscie 99% z nich domaga sie zwrtou pieniedzy i wiekszosc z nich jest po prostu nie mila. rozmawialam z szefem o wyzwiskach, obraziliwych zwrotach etc, do tego czesc klientow naszych ma serwisy "dla doroslych" i zdarzaja sie telefony od napalonych (lekko mowiac) panow bo myla linie z dziewczynami z obsluga klienta. wiele razy go prosilam zeby to ze mnie zdjal, obiecywal, ja mowilam ze odchodze, on obiecywal ze zdejmie, ale zebym zostala, ja zostawalam, teraz jestem w ciazy i przynajmniej raz w tygodniu koncze rozmowe z ccare z placzem bo nie wytrzymuje. a szef mowi: nie bierz tego do siebie.

juz nawet nie wiem gdzie i do kogo sie zwrocic. myslicie, ze jest sens rozmawiac z polozna? albo GP? Jacek mnie namawia na "urlop zdrowotny" ale ja chyba cholery w domu bym z nudow dostala...

miala ktoras z was podobne "problemy" z praca? Jakies pomysly jak to zalatwic? czy rozmowa z lekarzem/polozna ma sens?

Do góry