reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

najpierw dawali jej zel i nic, wiec na koncu oksytocyne i tez chyba nie za bardzo zadzialalo,, bo skonczylo sie cesarka

trzymam kciuki, bo to nic przyjemnego tak czekac i czekac...

ja swojego urodzilam tylko trzy dni po terminie, wiec nie bylo tak zle. termin mialam na 10/04/10 i w sumie sie cieszylam, ze to nie wtedy mlody sie urodzil, bo obchodzic urodziny w dzien katastrofy ze Smolenska to jakos tak nie milo... :)

powodzenia! :)

Dzieki wielkie!! :-) Mnie juz data 10.04 nie odstrasza, moze byc i 10go, chcialabym juz teraz zaraz ;-) To niesprawiedliwe, najpierw sie czlowiek boi zeby donosic, a potem ze przenosi :no:
No nic, narazie pozostaje mi czekanie... mam nadzieje, ze nie dlugo :shocked2::happy2:

reklama
dziewczyny a ja z szybkim pytaniem: ile czasu zajmuje zarejstrowanie dzidziusa po urodzeniu i pozniej wyrobienie paszportu (Irlandzkiego)? Bedziemy chcieli jechac z J. po urodzeniu Adasia do Polski i chcielibysmy zalatwic papiery jak szybko sie da... no i tez chcielibysmy rodzicom podac orientacyjna data kiedy sie moga nas spodziewac.

a u nas remont w pokoiku malego juz dawno skonczy, mebelki kupione, ale nie moge ich rozlozyc, bo za miesiac rodzice nasi na slub przylatuja i musze miec jeszcze gdzie spac. a z rozlozonymi mebelkami sie nie zmieszcza ;) wiec stoja a ja siedze i sie na nie patrze jak glupia bo JUZ bym je chciala rozstawiac. ciuszki dla Adaska juz chyba kilkanascie razy rozkladalam i skladalam nie mowiac o praniu i prasowaniu :D sie doczekac nie moge a to "dopiero" polmetek...

dziewczyny a ja z szybkim pytaniem: ile czasu zajmuje zarejstrowanie dzidziusa po urodzeniu i pozniej wyrobienie paszportu (Irlandzkiego)? Bedziemy chcieli jechac z J. po urodzeniu Adasia do Polski i chcielibysmy zalatwic papiery jak szybko sie da... no i tez chcielibysmy rodzicom podac orientacyjna data kiedy sie moga nas spodziewac

My tez mamy ten sam problem biletow nie mamy jeszcze kupionych bo niewiadomo kiedy urodze i czy zdarzymy wyrobic paszport dla corci

sama rejestracja jest od reki ,ale zdaje sie po 10 dniach od narodzin dopiero bo musza miec dziecko w systemie:) a na paszport trzeba czekac i kilka tygodni.....nie wiem jak jest teraz ale wczesniej byly poslizgi i czekalo sie dluzej:)

ja robilam paszport mlodemu w zeszlym roku okolo czerwca i wtedy czekalam ok 4 tyg, ale moze tak dlugo, bo to okres wakacyjny... mam nadzieje,ze teraz to szybciej pojdzie :)

reklama
Do góry