reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Witaj Walentynka i GRATULACJE!

jedyne co moge polecic na przeziebienie i katar to stary, sprawdzony domowy sposob - mleko z czosnkiem oraz syrop z cebuli + rutinoscrobin. ale najwazniejsze to lezec w lozku. Ja po 3 dniach "kuracji" uznalam ze jestem zdrowa i skonczylo sie antybiotykiem w 8tc... wiec trzymaj sie cieplo i duzo odpoczywaj :)

a ja mam w poniedzialek wizyte kontrolna w szpitalu i sie doczekac nie moge kiedy zobacze swojego malego "kopacza" - z Adaska prawdziwy pilkarz bedzie ;)

reklama
Walentynka Witaj:-) serdecznie Ci gratuluje i zycze spokojnej ciazy:tak:

Biola jak samopoczucie?

oj aniu dzis straszne:(((tak sie zle czuje nie mam sily na nic rano zaprowadzilam kacperka do szkoly i ledwo co doszlam zspowrotem tak mi slabo jakos ze szok:(jutro jade do siostry na pare dni mam nadzieje ze chociaz tam sie poczuje troszke lepiej.
tichonku na kiedy masz dokladnie termin bo ja juz po 22 maja to sie szykuje na porodowke,moze sie spotkamy :)

aaaaa i oczywiscie witam nowa mamuske:)

Hej dziolchy
Wy juz coraz blizej, a ja nadal czekam... ale juz niedlugo. Jade w poniedzialek na wywolanie, bo cos moja Malutka sie zasiedziala i nijak wyjsc sie nie kwapi :-( Siedze, jak na szpilkach teraz, ale z drugiej strony podniecona jestem, ze to juz tylko kilka dni i w koncu Ja zobacze!! :-) :tak: Boje sie straszecznie, czy wszystko sie ulozy, no ale mam nadzieje, ze tak, bo chyba nie moge myslec inaczej.

Dziewczyny, wiecie moze jak wyglada tu takie wywoalnie? Bardziej boli niz normalnie? No i ile to trwa...? Wiem, ze wszystko zalezy indywidualnie, od przypadku, no ale tak ogolnie...

Biola oj to nie dobrze ale juz duzo czasu nie zostalo...widze ze te chce urodzic wczesniej :-)

Drannissimo wiedac corci sie nie spieszy dobrze w brzuszku u mamy :-)
Bedzie dobrze nie martw sie....

Dziewczyny czy Wy tez w ostatnich tygodniach macie wiekszy apetyt ja normalnie caly czas cos jem i jem jak tak dalej bedzie to jeszcze chwila i bede sie toczyc :-D

Jakie kosmetyki kupilyscie dla maluszka do szpitala?
W kraju jak rodzilam to mialam mydelko i wzielam oliatum ale zaczelam uzywac dopiero w domu a tutaj to nie wiem :baffled:

ania a to trzeba miec jjakies kosmetyki do szpitala w sumie to nawet o tym nie pomyslalam,moze sie wypowie jakaks mam co juz rodzila w irl:)

Ja w sumie jeszcze nie rodzilam, ale u nas chyba nic nie trzeba brac. Dostalam ulotke, na ktortej wyliczono, ze jesli chodzi o kosmetyki to tylko krem do pupy trzeba - jakas wazeline lub bepanthen, co kto woli. Wiec tyle wezme :-) A jak cos, to maz dowiezie :-)

ja rodzilam rok temu :)

w szpitalu uzywalam pieluch, mialam chusteczki nawilzane, ale nie uzywalismy, korzystalismy z cieplej wody kranowej do mycia pupki, byly waciki, oliwa z oliwek tez byla, juz nie pamietam czy jakis krem uzywalismy do pupki czy nie, ale to raczej wszystko dla maluszka

reklama
Do góry