reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Biola moj syn ma na imie Nikodem i w pelnej wersji tez nie potrafia poprawnie niektorzy wymowic ale w szkole nauczycielka jak i reszta klasy wolaja do niego Niko i jakos potrafli sobie poradzic
nawet do domu przynosi prace swoje podpisane jako Nico :)

reklama
josia nie zazdroszczę takiej pracy:baffled:Ja bym chyba cholery dostała albo w końcu sama klienta wyzwała:baffled:Myślę,że tylko stanowcza rozmowa z bossem ma tu jakiś sens,powodzenia życzę bo na dłuższą metę szału można dostać:sorry2:
Sloszym Wszystkiego najlepszego dla Twojego syneczka:tak:

1st-birthday.jpg

A widzę,że też masz miesiąc róznicy pomiędzy dzieciaczkami (lata pomijając:-D).U mnie też taka różnica tylko,że Radek z 19 czerwca a Mateusz będzie z maja (jak mu się zechce:dry::-D).I tak myślę,że od przyszłego roku będę musiała podwójne urodziny urządać:-D

Sloszym, wszystkiego naj naj dla synka!

Co do imion to my szukamy imion podobnych lub takich samych w obydwu jezykach, zeby zadna ze stron nie musiala jezyka lamac. Chodzi mi bardziej o nasze rodziny, bo ja na przyklad po tylu latach bycia tutaj mam dosc zlego wymawiania czy pisania mojego imiona i zwykle poprawiam ludzi.
Podobaja mi sie typowo irlandzkie imiona, ale nie chce zeby znowu moja rodzina miala z nimi problem. Wiec u nas bedzie cos neutralnego :) Tak jak Sam :)

hej ja dziś po wizycie wszystko ok
"baby is very big" więc mam się czego bać;-)
za tydzie mam się stawić na zbadanie rozwarcia...
aż nie mogę uwierzyć że to już:-)

solszym wszystkiego naj dla synka

vikamcia no to ty juz jedna noga na porodowce:)
a ja dziewczynki juz sie przyzwyczajam do imienia nikolas mi tez sie b podoba no ale zobaczymy jak niunius sie urodzi bo tak slyszalam ze w takim momencie wszystko sie zmieni i jeszcze jakies inne imie mi wpadnie do glowy:)))

Witajcie kochane
Jestem tu nowa i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do waszego grona.
Jestem w 5 tyg ciazy to dopiero poczatek ale bardzo sie cieszymy wraz z mezem.
ostatnio pobolewa mnie gardło i strasznie mnie dusi czy mogly byscie mi cos polecic zakupilam w aptece DIFFLAM spray odpowiednik Tamtum Verde w Polsce jest to bezpieczny srodek dla kobiet w ciazy jednak nie bardzo pomaga bede wdzieczna za pomoc.
Buziaki milego dnia
Kasia

hej :)

u nas ok, malutki ma juz prawie miesiac :szok: czas szybko leci ;-)
czasu dzis mam malo,ale przypomnialam sobie,ze dawno tu nie wpadalam.

Niektore z was juz na koncowce... powodzenia!

Co do imienia.... Bartosza chcialam miec odkad pamietam,wiec nawet sie nie zastanawialam ;-) owszem,maja tu czasem problem z wymowieniem, ale jakos daja rade :)
Tym razem juz bardziej patrzylam na to czy beda umieli wymowic imie.
Na szczescie maz wybral w koncu Maximiliana, a to imie znaja zarowno tu jak i w polsce,wiec problemu nie ma :)

Dorota z takich imion to tak jak Ruda pisze:Maximilian (Max),Alexander (Alex),ja wybrałam Mateusz a Irlandczycy niech mówią do niego Matthew,Matt:tak:Jedna z ciężarówek-Misia będzie miała za parę tygodni synka-Timothy,po polsku Tymek:tak:Myślę,że jest dość sporo takich imion,które można z jednego języka na drugi przekładać:tak:
Walentynka witam i gratuluję serdecznie:-)Spokojnej ciąży życzę:tak:Boszsz....ja pamiętam jak w 4-tym tygodniu ciąży się dowiedziałam i suwaczek robiłam a teraz już mi tylko 5 tygodni do końca zostało:szok:Jak ten czas zapieprza:szok:
Co do przeziębienia to mnie złapało w Polsce jak byłam w połowie ciąży i lekarz mi przepisał Rutinoscorbin a na ból gardła Strepsils ale tylko cytryna z miodem:tak:Innego brać zabronił.Ale syropku nie miałam więc Ci nie pomogę:no:Zrobiłam sobie sama z cebuli ale to raczej bardziej na ból gardzła niż na taki męczący kaszel:sorry2:

reklama
Do góry