reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Biola moj syn ma na imie Nikodem i w pelnej wersji tez nie potrafia poprawnie niektorzy wymowic ale w szkole nauczycielka jak i reszta klasy wolaja do niego Niko i jakos potrafli sobie poradzic
nawet do domu przynosi prace swoje podpisane jako Nico :)

reklama
josia nie zazdroszczę takiej pracy:baffled:Ja bym chyba cholery dostała albo w końcu sama klienta wyzwała:baffled:Myślę,że tylko stanowcza rozmowa z bossem ma tu jakiś sens,powodzenia życzę bo na dłuższą metę szału można dostać:sorry2:
Sloszym Wszystkiego najlepszego dla Twojego syneczka:tak:

1st-birthday.jpg

A widzę,że też masz miesiąc róznicy pomiędzy dzieciaczkami (lata pomijając:-D).U mnie też taka różnica tylko,że Radek z 19 czerwca a Mateusz będzie z maja (jak mu się zechce:dry::-D).I tak myślę,że od przyszłego roku będę musiała podwójne urodziny urządać:-D

Sloszym, wszystkiego naj naj dla synka!

Co do imion to my szukamy imion podobnych lub takich samych w obydwu jezykach, zeby zadna ze stron nie musiala jezyka lamac. Chodzi mi bardziej o nasze rodziny, bo ja na przyklad po tylu latach bycia tutaj mam dosc zlego wymawiania czy pisania mojego imiona i zwykle poprawiam ludzi.
Podobaja mi sie typowo irlandzkie imiona, ale nie chce zeby znowu moja rodzina miala z nimi problem. Wiec u nas bedzie cos neutralnego :) Tak jak Sam :)

hej ja dziś po wizycie wszystko ok
"baby is very big" więc mam się czego bać;-)
za tydzie mam się stawić na zbadanie rozwarcia...
aż nie mogę uwierzyć że to już:-)

solszym wszystkiego naj dla synka

vikamcia no to ty juz jedna noga na porodowce:)
a ja dziewczynki juz sie przyzwyczajam do imienia nikolas mi tez sie b podoba no ale zobaczymy jak niunius sie urodzi bo tak slyszalam ze w takim momencie wszystko sie zmieni i jeszcze jakies inne imie mi wpadnie do glowy:)))

Witajcie kochane
Jestem tu nowa i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do waszego grona.
Jestem w 5 tyg ciazy to dopiero poczatek ale bardzo sie cieszymy wraz z mezem.
ostatnio pobolewa mnie gardło i strasznie mnie dusi czy mogly byscie mi cos polecic zakupilam w aptece DIFFLAM spray odpowiednik Tamtum Verde w Polsce jest to bezpieczny srodek dla kobiet w ciazy jednak nie bardzo pomaga bede wdzieczna za pomoc.
Buziaki milego dnia
Kasia

hej :)

u nas ok, malutki ma juz prawie miesiac :szok: czas szybko leci ;-)
czasu dzis mam malo,ale przypomnialam sobie,ze dawno tu nie wpadalam.

Niektore z was juz na koncowce... powodzenia!

Co do imienia.... Bartosza chcialam miec odkad pamietam,wiec nawet sie nie zastanawialam ;-) owszem,maja tu czasem problem z wymowieniem, ale jakos daja rade :)
Tym razem juz bardziej patrzylam na to czy beda umieli wymowic imie.
Na szczescie maz wybral w koncu Maximiliana, a to imie znaja zarowno tu jak i w polsce,wiec problemu nie ma :)

Dorota z takich imion to tak jak Ruda pisze:Maximilian (Max),Alexander (Alex),ja wybrałam Mateusz a Irlandczycy niech mówią do niego Matthew,Matt:tak:Jedna z ciężarówek-Misia będzie miała za parę tygodni synka-Timothy,po polsku Tymek:tak:Myślę,że jest dość sporo takich imion,które można z jednego języka na drugi przekładać:tak:
Walentynka witam i gratuluję serdecznie:-)Spokojnej ciąży życzę:tak:Boszsz....ja pamiętam jak w 4-tym tygodniu ciąży się dowiedziałam i suwaczek robiłam a teraz już mi tylko 5 tygodni do końca zostało:szok:Jak ten czas zapieprza:szok:
Co do przeziębienia to mnie złapało w Polsce jak byłam w połowie ciąży i lekarz mi przepisał Rutinoscorbin a na ból gardła Strepsils ale tylko cytryna z miodem:tak:Innego brać zabronił.Ale syropku nie miałam więc Ci nie pomogę:no:Zrobiłam sobie sama z cebuli ale to raczej bardziej na ból gardzła niż na taki męczący kaszel:sorry2:

reklama
Do góry