reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
skoro nie myją dzieciaczków w szpitalu jest sens brać ręczniczek z kapturkiem ? :confused: ja już sama nie wiem co brać , ta karta co dali mi co mam zabrać jest jakaś nie halo :dry: dla małej mam taką torbę w wielkości takiej jak do wózków są a dla siebie no to już większa jak podręczna do samolotu :eek: może ktoś by mi powiedział raz a konkretnie z własnego doświadczenia co mam zabrać do szpitala dla siebie i co dla małej , co tak na prawdę będzie mi potrzebne??

Nam nie przydały się żadne kosmetyki właściwie, bo co prawda małą wykąpali (byłyśmy 2 doby w szpitalu), ale samą wodą:-p. jedynie chusteczki i pampersy się przydały:tak:. Dla siebie to co miałam to używałam

beti ja też miałam napisane,że trza ręcznik z kapturem i miałam go ale nie wiem po co:eek:Ja myślę,że jak poprosisz położną,żeby Ci pokazała jak się dzieciaczka kąpie bo to Twoje pierwsze i możesz nie wiedzieć to wtedy Ci szkraba wykąpią i być może wtedy ręcznik się przydaje:sorry:Ja rodziłam w niedzielę a w poniedziałek już byłam w domu więc Matt był nie kąpany:tak:
Mnie się tylko przydaly Pampersy,Sudocreme i chusteczki nawilżane:tak:Poza tym ubranka.A dla siebie-wiadomo ręczniki,kosmetyki,koszule do i po porodzie,majtki,podpaski śledzie:-D,szlafrok i wszystkie inne rzeczy zwykle używane w domku:tak:

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Gliwy! Nie wiem czy juz gratulowac Karolinie?... Cesarka miala byc chyba dzisiaj tak? Mam nadzieje ze wszystko ok.

Dziewczyny, ja tez mam problem z pakowaniem, co chwile sie rozpakowuje i pakuje na nowo. Nie chce brac za duzo jak jakis talib ;) ale tez nie chce niczego przeoczyc. Chyba w tych kwestiach pokieruje sie doswiadczeniami Tichonka - dla siebie to wiadomo mniej wiecej, tak jak Tichonek napisala. Dla dzidzi to juz bardziej na slepo jade, heh.

p.s. A to mozna chusteczkami niemowlaczka wycierac?? Myslalam, ze powinno sie wziac waciki i woda tylko.. No zielona jestem.

Marakuya-no te chusteczki nawilżane(huggisa,pampersa czy jakie tam)używa się od zaraz-nic bardziej poręcznego przy zmianie pieluszki:)co do rzeczy dla Dzidzi-to tak jak Tichonek pisze-ubranka,pampersy,chusteczki właśnie,rękawiczki niedrapki(nieocenione),czapeczka(i)i rzeczywiście na życzenie pokażą jak wykąpać Maluszka-i wtedy ino ręcznik potrzebny,a i kremik w razie wu na odparzenia...Polecam(Mamom,które chcą karmić piersią)np bepanthen -bo wtedy mama sama może brodawki smarować-choć mi położna sama dała kremik do tego przeznaczony:)))

ja tam mam zwykly recznik kapielowy dla malucha i nigdy zadnego z kapturkiem nie mialam ani nie uzywalam:-D
potwierdze slowa Lubiczanki dla tych co beda karmic piersia -jakies mazidlo najlepiej skuteczne na popekane brodawki nieocenione:tak:ja mam jakis specyfik z Polski ,ale tutaj jest bardzo dobry tez ale nie pamietam jak sie nazywa:(

znalazlam to to Lansinoh Lanolin Nipple Cream 56g

Ostatnia edycja:
ja tam mam zwykly recznik kapielowy dla malucha i nigdy zadnego z kapturkiem nie mialam ani nie uzywalam:-D
potwierdze slowa Lubiczanki dla tych co beda karmic piersia -jakies mazidlo najlepiej skuteczne na popekane brodawki nieocenione:tak:ja mam jakis specyfik z Polski ,ale tutaj jest bardzo dobry tez ale nie pamietam jak sie nazywa:(

znalazlam to to Lansinoh Lanolin Nipple Cream 56g
no własnie ten położna mi zprezentowała-POLECAM!!!!!

Ja uzywam Maltan do brodawek, bo juz mam popekane (od jakis 2 miesiecy leci mi siara w nocy).

jakies wiesci od Karoliny?

martwie sie tylko, co zrobie jak sie okaze, ze ubranka wzielam za male. staralam sie wziasc w miare duze (na 58cm) ale Antepowicz powiedziala, ze maly wyglada na dlugiego (stopka 8.5cm i dluga piszczel). nie wiecie co wtedy?

Nie moge sobie wyobrazic meza idacego do szpitala z dwiema torbami, plecakiem i pilka :-D zastanawiamy sie w ogole jak to zorganizowac z dojazdem i chyba bedzie tak, ze zaparkuje na awaryjnych przed wejsciem do Rotundy, odstawi do recepcji bez toreb, pojdzie zaparkowac, wroci i dopiero jak zdecyduja mnie na zostawienie to doniesie torby i pojdzie zaprkowac auto na parking do pracy i przyjedzie taxowka. ale wiadomo, zycie i nerwy pokaza jak bedzie ;-)

mi chyba odchodzic czop zaczal- ale nie jestem pewna, bo to co "widze" nie jest niczym zabarwione, a chyba powinno byc choc troche? do tego raz na jakis czas lapia mnie bole pod brzuchem - takie jak na okres, ale przechodza po chwili. no i Adas uparcie probuje mi sie wbic pod zebra jednoczesnie cisnac na pecherz niemilosiernie. czasem mam wrazenie ze go sciska w raczkach dla zabawy ;-)

tesciowka przyjezdza juz za tydzien. dzis mi "troche" nerwy zagotowala, ale powiedzialam: "synu badzmy dzielni" i mi przeszlo ;-)

reklama
Josiu-wydaje mi się,że spokojnie mozesz brać rzeczy dla new born...Moja Dadzia miała 4.200kg i 62cm,i te najmniejsze ubranka i tak były luzne:)))A teraz juz nie powiem,bo te na NB i tak są jeszcze za wielkie(nie luźne)...ale dłużej przez to posłużą:)A po co piłkę bierzesz?Przecież szpitale mają-chybaże o innej mowa;)I mi się nie stresuj-niech Teściówka nie bierze góry nad Tobą:)))

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry