reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

basia one coś wiem o tych alarmach. krzyk na całe mieszkanie.

my się właśnie wybieramy z chłopcami na kulki.

starszy dziś dostał nowe majteczki i spał na drzemce we wszystkich trzech sztukach.

a jakie macie pomysły na święta? świąteczne prezenty?

reklama
Ja narazie pomyslu nie mam, chyba jej kupie taki zestaw talerzyk, miseczka i kubek z tym samym motywem, plus " dorosle" sztucce. A co jeszcze to nie mam pojecia, moja corka najlepiej to sie bawi mokrym praniem :-D Ma tyle zabawek ze zglupiec idzie, ciagle cos ktos przynosi, niedawno miala roczek i juz sie nie bawi nowymi zabawkami. Teraz na topie jest chodzenie, nic innego ja nie interesuje, czasami sie czyms zajmie, ale na krotko. Zazwyczaj robi tak ze jedna reka mnie trzyma a druga chce sie bawic, a jak ja puszczam to ryczy ze hej :baffled: No ale juz niedlugo babcia przyjedzie to troche mnie odciazy.

Ja już mam do dzieci wszystko kupione... dla Natasi kupiliśmy zestaw MLP Pociąg Przyjaciółek i do tego jeszcze 1 wagonik z kucykiem, a dla Matinka mamy taki fajny garaż 4-poziomowy z windą i innymi bajerami z firmy Burago, do tego Matiemu na urodziny kupiłam klocki, no i od moich braci dzieci dostaną dość atrakcyjne rzeczy, ja mam 3 braci i każdy coś kupił, M ma siostrę, więc też coś pewnie będzie no i od dziadków, no więc sporo tego będzie... Kiedyś kupowaliśmy dzieciom po kilka rzeczy, a teraz dostaną od nas po 1, ale porządnej, no i od innych osób, więc na pewno będą zadowoleni.

W Biedronce fajne puzzle były takie mega duże, no i mój brat kupił, a jutro też w Biedronce będą różne domki filly i też planujemy nalot zrobić, i będzie miała Natasia prezent od babci, bo mi mama już dała na to kasę, bo Natasia koniecznie chciała, fajne też był zabawki w Tesco, bo dość tanio było... ja to lubię zawsze wcześniej wszystko wybrać, niż potem na ostatnią chwilę robić. No i jeszcze od babci Mati chciał dinopociąg, więc pewnie będę przez allegro zamawiać, bo w sklepach nie ma

Pysia, ciuszki się kończą prać i czekają na prasowanie. Ale torba już spakowana, w końcu się zmobilizowałam :) Myślę, że Tymcio nie prędko jeszcze zrozumie co się święci hehe :)

Veronka, to mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez wzajemnego budzenia rodzeństwa :)

U nas też maluchy będą w osobnych pokojach, ale wątpie, żeby nie było słychać placzu maleństwa.

Basia, ja mam na 3 stycznia, ale nie planuję porodu w nowym roku :p Mam nadzieję, że synek to weźmie pod uwagę :D Tymcio urodził się 12 dni przed terminem OM, dokładnie tego dnia co chcieliśmy z mężem :D

Veronka, liczę, że urodzę sn :)

Olena, ja na prezent dla synka nie mam jeszcze pomysłu. Narazie planuję zakup na mikołaja.

Wczoraj miałam straszny dzień, nie mogłasm się ruszyć tak bolał mnie cały dół, jakby kości...krocze, pachwiny,w zgórek łonowy. Nie mogłam nawet się obrócić czy podnieść nogi. Dzisiaj trochę lepiej, ale i tak boli, nie mogę siedzieć przez ból krocza. Boję się, że może się spojenie rozchodzić :/

No ja licze ze sie rozsypie w polowie grudnia :-D U mnie w pierwszej ciazy akurat cora sie nie spieszyla, urodzila sie 8 dni po terminie, ale data fajna, dokladnie w 5 ta rocznice naszego slubu hehe. Musze w koncu torbe spakowac bo zabieram sie do tego juz od miesiaca i mi to nie idzie. Ubranka mam przygotowane, poprasowane. Lozeczko czeka, tylko ubrac posciel jak dzidzia sie urodzi.

Hej,
jak tam mija dzień? Ja jestem w pracy, ale mam okienko, więc wpadam do Was...

Gizmowa, jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej, kiedy masz wizytę? Mam nadzieję, że to tylko "uroki" końcówki ciąży :-);-)

Basia, to pewnie byś chciała się rozpakować i wrócić do domu w sam raz na Święta... w takim razie życzę, by się ułożyło tak, jak chcesz...:-)
A z tym "prezentem" na rocznicę to rzeczywiście super

Liza? Hop hop... jak tam? Dzieciaki zdrowe?

Ja mam umówioną wizytę u alergologa z Natalą, bo ma często zapalenie oskrzeli i będzie mieć testy, mam nadzieję, że wizyta pójdzie pomyślnie i nie jest bardzo źle, moja teściowa też ma ten problem, czasem ma straszne duszności, bierze wziewy, ale chyba astmy nie ma, oby z Natalą było OK:tak:

pozdrawiam dziewuszki :-)

Hej hej

pysia wczoraj okna myłam, i sprzatałam to nawet nie mialam jak zajrzec ;-) dzis co mialam zrobic to zrobilam, a jutro znów maraton bo na 8 rano na kontrole z Hania i na szczepienie z Danielem, potem do szkoly zawieźć, a moze Hania bedzie juz mogla isc... aja potem od razu jade po odbiór nowych okularów sobie ;-) no i potem moge zajrzec kolo niedzieli takze ;-) hehe
Basia no torba to powinna byc juz spakowana :-D

U mnie Córka urodzila sie 11 dni po terminie, Syn 3 dni przed, a trzeci urwis 8 dni po terminie z OM ale w terminie z pierwszego USG. :tak:

Kurcze glowa cos mnie pobolewa :p pogoda sie popsula, ale posciel wczoraj wywietrzylam, i sie super spi...
wieczorem jak padam tak budze sie rano :-) fajnie tak ;-)

Pysia, no niestety nie uroki ciąży. Rozchodzi mi się spojenie łonowe, dlatego tak strasznie boli. Jeszcze zrobie sobie usg u ortopedy za 2 tygodnie, żeby mieć pewność, że faktyczniecesarskie cięcie będzie koniecznością czy dam radę naturalnie.

Liza, każde dzieciątko u Ciebie inaczej. Mam nadzieję, że mój Misiek pójdzie w ślady starszego brata :D

Gizmowa jeszcze troszeczkę musisz wytrzymać

Basia Ty też ;-)

Pysia trzymam kciuki za Natalkę u alegrologa

A reszta mamusiek gdzie? meldować się :-)

Odnośnie świątecznych prezentów to u nas teraz traktor "pach pach" to numer jeden to dostanie traktora Toma z kładem i Ulą i Mateuszem (traktor Tom non stop może lecieć, znam już te bajki na pamięć;-)) chcemy jeszcze kupić stolik i krzesełka z Ikei, może matę wodną, malowankę kredki, farby

Dziewczyny a ciastoliną (plasteliną) to w jakim wieku dzieci się bawią?

Dla małej nie ma co kupowac, bo zabawek ma duzo po bracie, ubran też już prawie do roku. Duzo dostała jak sie urodziła, na chrzciny tak więc nie mam pomysłu co jej kupić ;)

reklama
No dzis zamierzam sie pakowac, a taka leniwa jestem, pol nocy nie spalam, okazalo sie ze sie ogrzewanie zalaczylo i za cieplo bylo w pokoju:szok: siedze jeszcze w pizamie...:baffled: No nic pora isc sie ogarnac i za jakas robote sie brac.

Do góry