Hej Kochane!!!
Nie bardzo mogę tu wpadać, bo laptopa nie mam i tylko czasami od mamy pożyczę…
Na weekend pojechałam do Andrzeja – chłopcy zostali z Babcią (pierwszy i ostatni raz
Andrzejki były tu
http://hotel-cykada.com/organizacja-imprez/ było super!!!!
to było nasze pierwsze wyjście i spanie do 9.00 od nie pamiętam kiedy
Szef bardzo w porządku, ludzi za bardzo nie poznałam, ale pewnie jak wszędzie…
Sama Brodnica – piękna. Mieszkanie super, a salon optyczny wypasiony
Moja Olka śpi w nocy, ale z zasypianiem mamy cyrki
wolę jednak cyrki wieczorem niż w nocy…
Maksio bardzo tęskni za Andrzejem… zawsze jak z nim rozmawia, to łamie mu się głos
L
Maks-olo-ja w kwestii dzieci to z tesciowa sie ugaduje ona chetnie z nimi zostaje...poza tym to w sumie jej pomysł zebysmy kdzies wyszli....
A ja z Teściowa nie utrzymuje kontaktów… zawsze słyszałam „jak bym mogła, to bym Wam pomogła” – nie doczekałam się jednak… Chłopców widziała ostatni raz w marcu
L w tyłku ją mam…
Dziś wysprzątałam pokój dzieciaków. Zajęło mi to ponad trzy godziny. Tyle tych gratów, a postanowiłam wszystko wynieść, żeby zmyć całą podłogę. Już się ten pokój prosił…
Magda no właśnie ja się zastanawiam nad zakupem podwójnych, bo w zeszłym roku kupiliśmy właśnie pojedyncze. A teraz Aśka też będzie mogła jeździć, tylko, że mój Kacper wcale sanek nie pokochał.
Nie zrozumcie mnie źle, sama chciałabym mieć gromadkę dzieci, ale mnie po prostu na to nie stać. I nie mi oceniać, choć po części to robię, decyzję o szóstym, siódmym, ósmym dziecku, kiedy nie ma gdzie mieszkać i co jeść. A mówienie o wpadce przy entym dziecku jest dla mnie nieporozumieniem.
Też powinnam wziąć się za porządek w pokoju, ale tłumacze sobie, ze może za kilka dni będziemy się przeprowadzać, to wtedy posprzątam
Podwójne sanki – super sprawa, ale jak ma się lekkie dzieci… Ja jeszcze w zeszłym roku ich uciągnęłam, ale w tym roku bym nie dała rady, a Andrzej będzie miał tylko weekendy wolne, więc sanki sprzedałam
J
Zgadzam się z Tobą co do ilości dzieci…
Mmaks_olo zazdroszczę przespanych nocek, kiedy ja się takich doczekam, ile Wam to zajeło?
One jeszcze nie do końca przespane
Olek tyle razy robił mnie w konia, że już go nie chwale, bo znowu zacznie w nocy wrzeszczeć
Zawsze zasypiała sama,zarówno w dzien czy w nocy kładłam do łóżeczka,wychodziłam z pokoju i ona potrafiła sama zasnąc. Ostatnio coraz częściej mi zaczyna cyrki odstawiać wieczorem przed zaśnięciem,w nocy potrafi się nawet po kilka razy budzić i nie zawsze smoczek pomaga,czasem muszę wziąść na ręce i przytulić,czasem dać wody do picia. Do tego w ciągu dnia cały czas wisi przy mnie,już czasami normalnie wymiękam.
Taki etap Kochana… przerabiałam już 2 razy
Cyrki wieczorem nadal
Na początek się chwalę i cieszę: dzieci spały dziś do 7.30 . Oczywiście Asia zrobiła trzy pobudki, ale tylko na cycusia i dalej szła spać, więc super jak dla mnie. Kacper dotarł do przedszkola na 9-tą. Dziś ma bal wróżek i magików
Joasiu to fajnie, że o sobie . Kochana, ja tak sobie myślę, że gdybym poczekała rok dłużej, to mogłabym się nie zdecydować na drugie dziecko.
Cieszę się razem z Toba z takiego spania
J
Zdjęcie Kacperka w stroju poprosimy
Za mnie zdecydował los – nie dał mi wyboru… Gdybym mogła wybierać – chciałabym większą różnicę. Kocham moich chłopaków, ale wiem, że dużo stracili przy tak małej różnicy… Z drugiej strony jednak – dużo zyskali
Nie ma się tu nad czym rozwodzić – jest jak jest
J
Co wy tak przezywacie wiek laski, jestescie mlode 30 lat to malo 50 to juz sedziwy wiek.
Najmłodsza w gronie się odezwała
Dalismy co moglismy a pozniej usłyszeliśmy od pracownika tej organizacji,ze te rodziny (przynajmniej ich wiekszość)licza na wszystkie rzeczy z tych list (głownie na te drogie) i ze licza na to,ze wybiorą je firmy,ktore stać na sfinansowanie wszystkiego a nie na na pojedynczych ludzi (takich jakimi bylismy my).No i jakos mi sie tak przykro zrobil
czywiscie nie liczyłam na jakies dyplomy i pokłony,ale chociaz na jedno "dziękuję".
max_olo-czekamy na fotkę pofryzjerową!
Smutne z ta paczką. Kiedyś chciałam zrobić, jednak nie zrobiłam, a w tym roku nie stać, mnie, aby pomóc komukolwiek
L
Zdjęcia będą, ale za jakiś czas, bo musza pozbierać do kupy
dałam właśnie Jasiowi Monte i mówię mu, że ma dać trochę Bartusiowi, on oczywiście nie chciał, to mu zagroziłam, że jak nie da to mu zabiorę, to się podzielił - dał mu tak na końcu łyżeczki, ledwo dotknął to monte łyżeczką tak się podzielił potem mi tłumaczył, że on jest mały i nie je takich rzeczy
U nas pięknie się karmią nawzajem – zawsze i wszystkim
J (fot.)
Magda - słyszałam, że Dziecko ma prawo nie biegać do 18 m.ż., więc na razie jestem spokojna.
Maks_Olo - nie sądziłam, że UP szuka pracy na podstawie ostatniego zatrudnienia, a nie kwalifikacji.
Syn mojej znajomej zaczął chodzić koło 18 miesiąca. Męczące to było, bo ciągle za rączkę, ale wszystko się dobrze skończyło
J
Chore jest to, ze szukają według ostatniej pracy, bo np. ja mam wyksztalcenie „technik ekonomista” mogę pracować w bankach, w administracji, w urzędach celnych, jako spedytor… a szukają mi jako sprzedawca, gdzie pracowałam przez 3 miesiące… :/
Zdrówka dla niej!!!!
Bufka przerywam wychowawczy, bo to może być jedyna szansa, aby wrócić do mojej pracy.
Historia moich ciąż i bycia w domku przedstawia się tak:
A i macie czasem przeczucia? Taką niespodziewaną myśl, która się pojawia, a potem okazuje się prorocza.
3mam kciuki za to, aby dobrze Wam wszystkim było po powrocie!!! Najważniejsze, ze opłaca Ci się wrócić, bo mi się nie opłaca… :/
Ja jestem już w domu od września 2007!!!
J
Ja mam przeczucia jak zdarzy się coś złego i niestety zawsze się sprawdza…
L
Grudzien ciezki bedzie... dobrze ze prezenty dzieciakom kupilam 2tyg temu! innaczej bym znow nie miala za co
Nic nie mów… Tak skromnie i cięzko jeszcze nigdy nie było…
L
Hej dziewuszki.Melduję,że żyję.Chandra mnie chyba jesienna łapie i do tego jeszcze to wieczne zmęczenie...
Mam to samo… Dół mnie łapie
L