reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

czesc dziewczynki:-)

madziu jeju kochana wracaj do zdrowka jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dbaj o siebie i jedz cholero jedna;-)!!!!!!!!!!!!!!!!! bo to najwazniejsze, jedzenie to podstawa tak mawiala zawsze moja mam jak bylam chora!:tak: ahaa i co do mleka moja roksana tez miala fazy ze plula mlekiem i samo minelo takze moze to jakis etap u dzieci?

julisia kurcze trzymam kciuki zeby ta cholerna kolka minela jak najszybciej! i gratulacje dla Milusi samosi super!!!!!!

JoL super ze dzidzia tak ladnie sypia! naprawde to dar od Boga:-)

mykam pod prysznic pa pa dziewczyny:-)

reklama
Witam

Przypominam się, że jestem :-D. Zdjęcia z wesela wstawię w środę, bo mi koleżanka podrzuci, bo swoim aparatem to oczywiście nic nie zrobiłam :szok:

magda ojej zdrówka dla Ciebie :tak:

Julisia współczuję kolek,oby szybko sobie poszły precz :tak:

JoL super, że córcia śpi tak ładnie, ja z drugą też tak miałam :-)

maks_olo ja wiem, że to nie śmieszne, ale chyba cudnie wygląda jak Olek sobie w nocy śpiewa :-D

Liza ja też uważam,że masz super grzeczne dzieci, ale to Twoja zasługa :tak:

Tyle spamiętałam :zawstydzona/y:.

A ja mam dwóch buntowników w domu. Natalka to standard, ale teraz Justysia dołączyła :crazy:. Nawet na spacerach wózku jeździć nie chce tylko chodzić. I broń boże nie dotykać, wszystko sama musi :rofl2:

hej,
Właśnie po godzinnej przewalance Aśka usnęła. Kacper nie spał dziś w dzień, więc padł przed 20-tą.

maks_olo pewnie, że bez mierzenia się boję kupić, ale myślę o tym, bo wiesz jak wyglądają moje zakupy??? Sama nie pojadę, bo to wyprawa na kilka godzin, a co w tym czasie z Asią??? A z dzieciakami w samochodzie, to co ja sobie obejrzę?? Kupowałam już tak sukienkę teraz na komunię - wszystko biegiem. Nie lubię ....
Niestety jak weszłam na ten link, co go wkleiłam, to sukienki już nie ma - wyczerpał się zapas, więc o kupnie mogę zapomnieć.
Na razie szukam pomysłu na krój. Myślę o uszyciu, ale nie znam żadnej fajnej krawcowej, która umiałaby taką sukienkę uszyć.

madziu wracaj do zdrowia szybciutko. Ja po cesarce jeszcze w szpitalu w nocy dostałam dreszczy,no i strasznie mnie bolał brzuch. Zrobili mi CRP i wyszło 145. Dostałam antybiotyk i jeszcze przez tydzień jak wyszłam ze szpitala go brałam. Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka, bo przecież musisz mieć siłę zajmować się dzieciaczkami.

JoL nic nowego nie powiem Tobie tylko tyle, że zazdroszczę jak cholera. Choć nie chcę straszyć, ale Asia do trzeciego miesiąca spała mi też po osiem godzin, budziła się na jedzenie o piątej rano dopiero. No a potem zaczęły się ząbki i jest koszmar do tej pory.

Julisiu gratulacje dla Milenki za nowe umiejętności. Super samodzielna dziewczynka. Mi zawsze przy takich chwilach się łezka w oku zakręca, że dzieci tak szybko dorośleją... i niedługo to już w ogóle mamy potrzebować nie będą....

Mój Daniel na koszykówce, dzieci śpią, ja nadrobiłam BB, jeszcze tylko ząbki i spać.
Dobrej nocy dziewczyny.

maks_olo ale tym masz juz dużych i grzecznych tych chłopaków, super!
U nas też pomagało noszenie i bardzo mocne (!) tulenie. Czasami aż się bałam czy mu krzywdy nie zrobię :( oby jej te kolki długo nie męczyły.
gratulacje dla Milenki!!!!! Masz być z czego dumna, bo Olek jeszcze nie je sam :p tzn on by i pewnie chciał sam, ale za bardzo boję się syfu jaki mi zgotuje ;p
ze mam dużych chłopców to się zgodzę, ale grzecznych?!?!?! nie mam pojęcia po czym tak wnioskujesz, ale niestety się mylisz ;)

maks_olo ja wiem, że to nie śmieszne, ale chyba cudnie wygląda jak Olek sobie w nocy śpiewa :-D

Liza ja też uważam,że masz super grzeczne dzieci, ale to Twoja zasługa :tak:
3mam kciuki za Ciebie, abyś dałą radę ze swoimi buntowniczkami ;)
Powiem Ci, że czasami śmieję się z bezsilności z tego co on wyprawia w nocy :p W łóżeczku robi sobie wybieg; swoje szczurki ustawia w rządku; robi wszystkie odgłosy typu "muuu", "beeee", "iaia"; symuluje czkawkę.... Ja to wszystko zniosę - najgorsze jak budzi mi Maksa... tak było dziś. Aż się zdenerwował i poszedł spać do Babci :p

Powiedz mi, skoro dzieci Elizy są grzeczne i to jej zasługa, to co ja zrobiłam źle????????!!!!!!!!!!!!! ;) :p

Spadam robić francuzika ;)

maks_olo pewnie, że bez mierzenia się boję kupić, ale myślę o tym, bo wiesz jak wyglądają moje zakupy??? Sama nie pojadę, bo to wyprawa na kilka godzin, a co w tym czasie z Asią??? A z dzieciakami w samochodzie, to co ja sobie obejrzę?? Kupowałam już tak sukienkę teraz na komunię - wszystko biegiem. Nie lubię ....
Niestety jak weszłam na ten link, co go wkleiłam, to sukienki już nie ma - wyczerpał się zapas, więc o kupnie mogę zapomnieć.
Na razie szukam pomysłu na krój. Myślę o uszyciu, ale nie znam żadnej fajnej krawcowej, która umiałaby taką sukienkę uszyć.
Moja sąsiadka już kilka sukienek szyła u krawcowej, ale ja jakoś bym się nie zdecydowała...
Współczuję, ze tamtą wykupili i trzymam kciuki, abyś coś znalazła.
Może Aśkę w wózeczek, a Tatuś z synkiem i coś tam byś sobie obejrzała? Tzn. ja zawsze wkładałam chłopaków w podwójny wózek i tatuś się spełniał, a ja po sklepach ;) No ale ja nie KP ;)

Cześć dziewczyny! nockę dzisiaj miałyśmy niezłą, więc i ja się czuję nieźle teraz zbieramy się na spacerek.
miłego dzionka!

Emilia powodzenia w starciu z buntownikami :-)

U nas też pomagało noszenie i bardzo mocne (!) tulenie. Czasami aż się bałam czy mu krzywdy nie zrobię :( oby jej te kolki długo nie męczyły.
u nas sprawdza się chustowanie, mała jest mocno wtulona we mnie nóżki podkulone i po chwili uspokaja się ale najchętniej to tak by siedziała cały czas bo jak tylko ją odwijam to przeważnie znowu zaczyna się akcja

Hej dziewczyny,
Ja tylko na chwilkę, bo czekamy na naszego pediatrę. Aśka niestety cały czas gorączkuje i to wysoko, bo dochodzi do 39 stopni. JEst marudką, ciągle przy piersi (to akurat dobre, bo się nawadnia), no i ma zielone kupy w dużej ilości. Patrzę na nią i tak mi jej żal, bo zniknął pogodny, uśmiechnięty bobas, ciągle płacze i się przytula. Odezwę się później.

u nas sprawdza się chustowanie, mała jest mocno wtulona we mnie nóżki podkulone i po chwili uspokaja się ale najchętniej to tak by siedziała cały czas bo jak tylko ją odwijam to przeważnie znowu zaczyna się akcja
U nas było identycznie, tylko, ze ja nosiłam w beciku. Pewna pani pediatra powiedziała, że to są oznaki wcześniactwa, że dziecko jeszcze nie do końca było gotowe do przyjścia na świat, że ciężko mu się zaaklimatyzować poza brzuchem mamy...

Nickie 3mam kciuki, aby pediatra pomógł Aśce!!!!!

Czesc dziewczynki.U mnie troche lepiej.W nocy byly juz "tylko"dreszcze-bez bólu.Ta goraczka kuby,o ktorej Wam ostatnio pisalam to chyba trzydniowka,bo wczoraj wysypalo go na brzuchu.Mleko waniliowe tez nie zadzialalo.nadal nie chce zadnego:(
Julisia-od kiedy zaczelas chustowac lize?ja sie wlasnie zastanawiam kiedy zaczac?
Nickie-biedna ta Twoja niunia!!!moze to tez 3-dniowka?tylko przy tym chyba nie ma zielonych kup?jezeli chodzi o ta sukieneczke to jest bardzo fajna.wykorzystaz ja pewnie jeszcze nie raz.ja bym raczej zaryzykowala kupno "w ciemno",bo cena nie za wysoka.jaby co zawsze mozna przerobic.
max_olo-masz racje,nie karmienie piersia ma te wlanie plusy,ze mozna sie ewakuowac z domu samej na dluzej.wczoraj tak zrobilam.rafal siedzial pol dnia z chlopakami a ja skoczylam na zakupy ciuchowe.troche sobie humorek poprawilam tym;)

Uciekam-pozniej sie jezcze odezwe:)

reklama
Uwielbiam takie wizyty. Wszystko jest ok. Gardło czyste, uszy czyste, płuca osłuchowo ok. Powinno mnie to cieszyć, gdyby nie ta gorączka. Mam jutro zrobić badania z krwi i moczu. ZObaczymy. Albo to trzydniówka i powinna najdalej pojutrze pojawić się wysypka. No albo ząbki, bo chyba wszystkie dwójki i trójki przebijają się hurtem. OSIEM ZĘBÓW JEDNOCZEŚNIE!!! :szok:. No to będą jazdy!

Do góry