reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Każda zagląda a żadna nie pisze ;-)

Ja się czuję jak wieloryb :/ do tego Kinia marudzi dzisiaj :-/

Na 14:30 mykam do lekarza...

HEJ
No dokładnie. ja zaglądam ale nic nie pisałam jakos... Nie mam siły i wogóle... :dry:
U mnie jak zwykle nic a nic :dry:
nawet ja nie pamietam jak skurcze "wyglądają" ...
A czuje sie ciągle tak samo... Słonik
Dzis sprawdzałam terminy porodu wg USG i tak:
z UsG w 5tc wyszedł mi termin 8 czerwiec.
-//- w 13tc termin na 31 maja (tak jak z OM).
-//- w 30tc wyszedł mi termin na 26 maja czyli na dziś
No a tu ciągle cisza... chyba ze w nocy (jak zwykle) cos zacznie sie dziać...
ide na dworek zaraz pochodzic moze cos sie ruszy ale pewnie jedynie chodzic nie bede mogła
Ja wizyte mam mieć jutro jak nie urodzę do tego czasu... :dry: choć wiadomo ze nie.... :sorry2: syn uparcie siedzi w brzuszku...

Wszystkiego naj z okazji Dnia Matki kochane :tak: ;-) :cool2:

Ostatnia edycja:
Tysiolku daj znać jak po wizycie! Kurcze już nie mogę się doczekać kiedy pokażesz nam foty swojego maleństwa!

Elizka jak bardziej prawdopodobny jest termin z najszybciej wykonanego USG, czyli w Twoim przypadku z 5tc

A ja jutro mam ostatni egzamin maturalny... Ustny polski. Trzymać kciuki kobietki!!! :-)

No i wszystkiego naj mamuśki z okazji Dnia Matki!!!

Tysiolku daj znać jak po wizycie! Kurcze już nie mogę się doczekać kiedy pokażesz nam foty swojego maleństwa!

Elizka jak bardziej prawdopodobny jest termin z najszybciej wykonanego USG, czyli w Twoim przypadku z 5tc

A ja jutro mam ostatni egzamin maturalny... Ustny polski. Trzymać kciuki kobietki!!! :-)

No i wszystkiego naj mamuśki z okazji Dnia Matki!!!

Że niby mam rodzić dopiero 8 czerwca? :szok: :no: :dry: nie strasz mnie... :-(
wtedy męża moze nie byc juz i jak ja pojadę do szpitala??? co z dziećmi???? :confused:
Zresztą łożysko w zeszłym tyg juz było stare, rozwarcie sie zaczeło robić... więc mam nadzieję ze cos szybciej sie u mnie zacznie dziać...
Ja znów słyszałam ze to usg w 13tc jest najbardziej prawdopodobne... :dry:
No zobaczymy... :sorry2:

Trzymam kciuki za ostatni egzamin :tak:

Tosiaczek i jak tam po wizycie...??
??

HEJ!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI!!!! :-)
ja nawet kwiatki dostałam od chłopaków ;-)

byliśmy dziś z chłopakami u fryzjera... Oluś wygląda bosko, a Maks? nie dał się dotknąć... wpadł w histerię i ciągle "ała, ałała"... ach ten bunt :wściekła/y:no i nadal nie je...:shocked2:

mi rośnie ząb mądrości i to nie boli, ale zrobił mi dziurę w policzku i boli jak cholera :-( jutro idę do dentysty - może jakiś antybiotyk pomoże....

w weekend byliśmy na naszej działce, żeby chłopcy trochę w piasku pogrzebali i trochę słońca złapali :-) ja aż ramiona spaliłam :-p

jak czytam o tych Waszych dolegliwościach ciążowych i oczekiwaniach na bobasa, to aż mam skurcze żołądka - chyba ciąża urojona :-D

Tosiaczku - też sobie mówiłam, że chłopcy będą spać w jednym pokoju, ale nic tego nie zapowiada :-( Olek jeszcze budzi się w nocy, bo smoka nie może znaleźć, bo zły sen i obudziłby Maksa, więc nadal u nas w sypialni... zazdroszczę, jak dzieciaczki potrafią spać w jednym pokoju... ;-)
i nikogo nie namawiam na trzecie czy czwarte dziecko - po prostu uważam, że dwójka jest optymalna, bo po to mamy dwie ręce, dwie nogi, dwoje oczu :-D

Dominiko współczuje synkowi... znam to - starszy tez sobie rozwalił wargę jakiś czas temu - na szczęście obyło się bez szycia

Martusiu trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!! i napisze Ci dla mobilizacji, że ja miałam max z ustnej z polskiego :-D a jaki sobie temat wybrałaś? bo ja miałam o typie buntownika...

Elizko widzę, że bardzo męczy Cię temat terminu porodu... też pewnie bym się stresowała, bo taki typ ze mnie :-D na szczęście miałam cesarkę i wiedziałam kiedy pójdę rodzić :tak:

spadam na kolację :-)

Ostatnia edycja:
Ahoj!

Ja nadal w 2-packu choć czuję, że już blisko... kto wie czy w nocy coś nie ruszy? (jak u Elizki? ;-) )z Kinią w nocy mnie zebrało. No i Kinia przespałaby nieobecność męża (zostanie z babcią). Teraz to się cieszę, że mieszkamy z teściami i nie muszę nigdzie dziecka włóczyć w nocy ani po nikogo dzwonić ;-)

Z wizyty u lekarza d... położna jak mnie rejestrowała to się pomyliła i powiedziała, że w środę zamiast w czwartek grrr i mam dopiero jutro wizytę. Wyjątkowo wszystko pomieszane, bo nie ma mojej gin i idę do innego lekarza, ale w tym samym ośrodku.
A 3 razy się pytałam dlaczego tak dziwnie, że L4 mam do jutra a wizyta dzień wcześniej...
ale dobrze, że jest jutro (jakbym się nie rozpakowała), bo gdzie ja bym po zwolnienie jechała?

Elizka też bym wolała nie pamiętać skurczy, a tak to mnie od miesiąca męczą :-(

A najgorsze są krzyżowe (te akurat mnie dzisiaj dopadły i się zastanawiam czy to w nocy się na porodówce nie skończy ;-) aczkolwiek na razie przeszło, może to przepowiadające były ;-) ).
Podobno niektóre kobiety nie mają w ogóle krzyżowych podczas porodu (i przed)... pozazdrościć.

P.S. a miałyście mdłości albo bóle głowy przed porodem? bo mnie strasznie męczy :/ przy Kini tego nie miałam.
Ach, co ciąża to inna ;-)

Black oczywiście trzymam kciuki :-)

No i wszystkiego najlepszego dla nas ;-)

hej
No to dzis obie się wizytujemy wkońcu :-D
Kurczę ja to podczas porodu mam i krzyżowe bóle, ale przed zadnych skurczy i wogóle... :-p niewiem czy sie cieszyc czy nie:tak:
Jedynie kręgosłup mnie boli od tygodnia bardziej no i reszta tych dupereli. a kłucie w szyjke jakby ustało :dry: ehhhhh...
No i dzis w nocy źle sie czułam :tak: niedobrze mi było, jak nigdy... ale potem poszłam do wc bo cos mnie "ruszyło" i wypiłam troszkę mleka na zgage i mi przeszło... a dokładniej usnełam :-D

Jejku jak ja chce juz urodzić...
Mam 2 tyg... bo za ten czas maz wyjerzdza i niewiem wtedy jak to bedzie... :-(

Elizka współczuję, że mąż wyjeżdża w takim czasie i nawet jak wcześniej urodzisz to zostaniesz sama z takim maluszkiem i jeszcze z 2 starszych dzieci a przecież po porodzie różnie możesz się czuć... Mam nadzieję, że możesz liczyć np. na pomoc mamy.

Ja jeszcze w 2-packu ;-) Wczoraj już mnie porządnie w krzyżach łupało + skurcze w ciągu dnia... myślałam, że bardziej się rozkręci i może się rozpakuję a tu noc meeega spokojna!
Albo tak mocno usnęłam i nic nie czuła, albo nie było czego czuć. 1 taka noc od miesiąca bez skurczu, bez łupania w biodrze albo kręgosłupie itp.
Nawet się przeraziłam rano, że ruchów od wieczora nie czuję! Na szczęście coś się przegramolkowało delikatnie.
Dobrze, że dziś ta wizyta...

reklama
no mam nadzieje na pomoc mamy, a moze i tesciowa sie zaoferuje...?:confused:
U mnie tez ogólnie maluch w brzuszku mniej sie rusza... sama niewiem...
Przez to ze mam stare to łożysko sie stresuje już żeby nic z tego złego nie wynikneło... :-(

Do góry